Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 87
Like Tree10Одобрявам

DAIKIN S40RTRXP

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: DAIKIN S40RTRXP

това са топ модели на 100 волта .. според мен не трябва да има никакви притеснения как ще работят всичко ще е помислено за максимален комфорт .. това последното което си написал някак си звучи сякаш Дайкин е по класна марка - мнение което с години се насажда на нашия пазар за да се продават на неземни цени посредствени машини .. според мен Фуджицу превъзхожда Дайкин както на европейския така и на японския пазар като има редица модели на които Дайкин няма еквивалентна машина ..
    Aleksandars одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2014

ами този модел на Дайкин според мен предлага повече екстри от Нокрията , а цената е близка на двете машини

- - - - - - - - - -

лично на мен дизайна на Дайкина ми допада, ати пишеш,че не ти харесва. различни хора-различни предпочитания

- - - - - - - - - -

виждам по-горе в поста някакво оплакване от фуджицу Нокрия японка / и май е нова клима/

- - - - - - - - - -

интересно е този модел на Дайкин добър ли е? не се разбра от писалия по-горе собственик на такава клима. Явно друг притежател не се появява тук във форума.

4. Тук е от
    Feb 2014

Така, температурите последните 2-3 дни са около нулата (в диапазона от -2 до 2 градуса температури) и с прилично мъгла. При достигната зададена температура, климатика прави дефрост на 2-4 часа (все пак зависи от това колко е гъста мъглата и на каква темп. е настроен). При вдигане на температурата от 20 на 22-23 - прави дефрост, но си е нормално поведение. Продължителността му е около 3-5 мин и се чува фреона като течност в тялото в началото + леко пукане на ребра (не на пластмаси!) по време на процеса. Тръбният път е около 3,1м.

За последните два дни - консумацията е следната 19kW/28kW за събота/неделя при (жената го е пуснала неделя на 29 градуса и от там е разликата...) и като се прибрах - жега . Средните за тези два дни са били -1/-2 според станция Време-Бг » Мес. обобщ. температури .

За предишните дни, когато средните темп. са били 2, 3 гр и той е бил оставен на 21 градуса - консумацията е била между 9 и 12kW т.е. по около 400w/500w на час. Оставен е на автоматични настройки. Предвид голямото помещение - климатика НЕ влиза в On/Off за разлика от National-a 25-ка, който е в значително по-малко помещение и работи в On/Off. Днес е 15.12 и консумацията му за декември е 195кВ. Консумациите ги вадя от WiFi адаптер, а не от "електромер" било то за контакт или друг тип.

Климатика е хубав, топли много добре за този апартамент с тези изолации(т.е. липсата им!). Вентилацията вече работи по-рядко (при монтирането в помещението работеше постоянно) като обобщя за 1 час работата е около 15 мин с бележката, вентилацията е пусната двупосочно. Няма и грам задъхване на този климатик в това помещение. Все пак в гъста мъгла и -1 градус - беше стигнал 27 градуса за 45 мин от 20 градуса в помещението!

5. Тук е от
    Oct 2014

правили ли сте есперимент на това помещение 4х9х2,5м да се затвори вратата/вратите/ и при външна температура на въздуха около 2 градуса /-2до +2+3градуса/ при зададени 22 градуса как ще работи климатика. Лично аз мисля, че той ще работи при по-облекчени условия и няма да дефроства на 2-4 ч. и респективно би трябвало да свали и средната си консумация. Явно при Вас,както описвате може би има доста загуби поради липса на изолация. Иначе при техническите параметри на въпросния климатик съм почти убеден,че ще работи по-иномично спрямо средните показатели от около 400вата/час.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2014

ЗДРАВЕЙТЕ. КАК СЕ ДЪРЖИ КЛИМАТИКА ПРИ СЕГАШНИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ В СОФИЯ. ПРАВИ ЛИ ЧЕСТО ДЕФРОСТИ?

7. Тук е от
    Feb 2014

Купих си "електромер" за контакт. При -10/-12гр разхода (моментен) беше около 1100-1500w при достигната темп.. В помещението имам адските загуби, така че при мен не е меродавно. Климатика си топли доста добре и не разбираш каква е външната температура по духането му. При -10 прави дефрос на 4ч средно.... без да има лед по него или заскрежаване, което недоумявах и се дразних много на това. В София си бе сух студ.

Максимума му консумация зависи от външната темп. Тоест при 2-5гр на 30гр и 25гр в помещението - моментен около 2000w(с пуснати вентилации/плазмени филтри и др стига до 2200). При -10гр максимума скочи до 2500-2600w (овлажняването на въздуха НЕ работи под -10). Топли еднакво добре и при 5 и при -10 (нямам термометър за темп на изхода, но на усещане си е доста топло). Консумацята над 3000w не съм виждал никога, а максума на електромерчето стои на 2800w.

kurrum - проблемите не са ми в коридора със загубите, а със самото помещението. Вчера в силния вятър пълних дупки от коуто духа. Около самата стая всичко не се топли (само 1 моя стена си имам... под, таван и другите 3 стени са студени) Разход при отворена/затворена врата нямам. Минимума при 5гр външна и 22гр зададена и достигната на еко режим в помещението беше 350-400w. По-малък разход не съм забелязвал.

Ако има друго - питайте .

8.  

9. Тук е от
    Oct 2014

Това с дефроста без наличие на лед или заскрежавяне го правят доста от климатиците от висок клас /във форума в различни теми се срещаше през последните дни/. При мен същото го правиха климатици на 100 и 220 волта /Фуджицу Нокриа/ през около 5-7 часа дефрост в рамките на 3-4 минути. Може би това е нормално и не би следвало да се притесняваме. Доколкото разбирам алгоритъма за дефрост при Вашата машина е коренно различен от дефроста примерно при Дайкин серия FTX70GV- при него подобен дефрост се извършваше през 45-50минути без оглед дали има скреж по питата. Въпрос относно вашия климатик: Да разбирам ли, че еко-режима може да се активира при режим отопление и охлаждане?

10. Тук е от
    Feb 2014

karrum - еко режима е аналог на автоматичният. При него задаваш температаруа с +/- градуси като за базова е приета 22 и ако искаш да е 25 гр, то задаваш +3. Той си топли или охлажда.
    При отопление и зададени 20 гр климатикът поддържа 22гр горе при него. При еко режима задаваш на 20 гр и той си поддържа 20 гр. При 24 гр в помещението и зададени 20 гр - не тръгна да охлажда, а просто спира да работи.
    В режим еко пак си има овлажняване на въздуха, но не съм разбрал каква е разликата, защото я изписва по различен начин.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е то приликата между GV и тоя модел е само името .. но разхода е много висок ,явно топлиш улицата помисли за изолация .

12. Тук е от
    Oct 2014

при активиране на сензорите усеща ли се промяна на работата при съответния режим. В смисъл, както го описват трябва да оптимизира работата на климатика. Ти самият долавяш ли осезателна промяна от тяхното действие? Все пак виждам по описанието, че са два сензора в горния край фронтално на климатика.

13. Тук е от
    Feb 2014

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    е то приликата между GV и тоя модел е само името .. но разхода е много висок ,явно топлиш улицата помисли за изолация .
    Определено е предвидено изолация, просто средствата не стигнаха сега. От друга страна отоплението беше решено с котле на ток и радиатори... представи си какви сметки тогава щях да имам.

Цитат Първоначално публикувано от karrum Виж публикацията
    при активиране на сензорите усеща ли се промяна на работата при съответния режим. В смисъл, както го описват трябва да оптимизира работата на климатика. Ти самият долавяш ли осезателна промяна от тяхното действие? Все пак виждам по описанието, че са два сензора в горния край фронтално на климатика.
    Честно казано още си правя по-читаво упътване за тези 24 менюта и не съм ги тествал много много. При пускане на сензора и липса на човек (бях успоредно на климатика) - климатика след 30 мин падна от 1200w на 800w... но до там с експериментите.

На тошибите (япончетата) сензора е долу, а на този е най-отгоре... и за мен не е много ефективен.
    Този пост е редактиран от ydonev; 05-01-15 в 15:40.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2014

ydonev- при теб действително има зверски загуби като чета какви консумации посочваш за въпросния климатик. Аз смятам да слагам такава машина в изцяло изолирано помещение около 36 кв.м /стени, таван и под/ ,с нова ПВЦ дограма, троен стъклопакет и смятам,че ще работи доста по-инономично. /поне такива надежди имам/. След монтажа и работа поне 7-8 дни ще пиша какви са реалните консумации и как се справя климатика. Разбирам,че не са ти предоставили добро и по-подробно преведено ръководство .
    Този пост е редактиран от karrum; 05-01-15 в 17:31.

16. Тук е от
    Feb 2014

Ръководството бе за AN40RRP-W, а той е с различно дистанционно! Разлики в дизайна няма - но вътре в менютата определено има!

17. Тук е от
    Oct 2014

така направо казано е кофти ситуация с такова ръководство. да видим какво ще ми предложат на мен и ако е по-свястно ще ти пиша за обмен на информацията

18. Тук е от
    Feb 2014

Сега подготвят ново ръководство за S40RTRXP и всичко ще е ОК от към ръководство Преди седмица разбрах за разликата, когато ми остана време да човъркам из климатика. Спрях климатика да не ми говори, че мен си ме дразнеше. Пуснах двупосочната вентилация и др. опции, но имам все още неясни функции.

Чакам да ми пратят новото.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор между Daikin Nexura FVXG или Daikin FVXS
    От solar77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 110
    Последно: 24-10-19, 08:52
  2. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  3. Отговори: 16
    Последно: 20-07-11, 00:05
  4. Daikin FTXS25GT и Daikin FTXS25G2V1B един и същ модел ли е?
    От IlianaAn във форум Климатици Daikin
    Отговори: 3
    Последно: 06-10-09, 21:13
  5. Отговори: 17
    Последно: 19-11-08, 01:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе