Страница 31 от 38 ПърваПърва ... 212930313233 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 569
Like Tree402Одобрявам

Видяхте ли новия FTXB-C

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    Става.... особено за старата цена от 1540лв. за която купихме 50ката с монтажа! Че сега гледам са ги вдигнали и е 1620 без монтажа. Размразяването е продължавало около 7мин. като съм го засичал дори и на не заскрежена пита. А за дисплей на вътрешното не знам да има FTXB.
    Твоят вероятно е от първите и дефроста е 7мин, на 35-цата е 3-4 минути, вероятно и на новите 50-ки ще е 3-4 минути, поради изтъкнатите по-горе причини.
    По отношение на цената - все още се намира и за 1320 без монтаж, но трябва да се обикаля.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    Tо и 50 и 60- ка с капилярка няма, ама карай
    Cepвизнo pъĸoвoдcтвo:
    httр://dаіkіn.kh.uа/wр-соntеnt/uрlоа...-100_RХВ-С.рdf
    Πpaв cи, вepoятнo пpи нoвoтo пpoизвoдcтвo (cмeнeни ca бyĸвитe oт RХВ-СV1А нa RХВ-СV1В) вeчe ce изпoлзвa ЕЕV и в гoлeмитe мoдeли.Интepecнoтo e, чe ЕЕVтo пpи 20, 25 и 35 ca зaмeнeни c оn/оff ĸлaпaни (бeзcтeпeнни). Πpи 50 и 60 ca cи нopмaлни. Cтpaннo e зaщo тoзи мoдeл тъpпи тaĸoвa paзвитиe пpeз гoдинитe...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Интересното е, че EEVто при 20, 25 и 35 са заменени с on/off клапани (безстепенни). При 50 и 60 са си нормални.
    Нещо не схващам какво имаш впредвид с нормални EEV са си.

4. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Утре ще отворя 25-ца за преглед, но по спомен е с нормално EEV и 6 кабелна букса. Он/офф клапана е с 2 кабела.

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Утре ще отворя 25-ца за преглед, но по спомен е с нормално EEV и 6 кабелна букса. Он/офф клапана е с 2 кабела.

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
    Няма нужда със EEV са .

Sent from my K012

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Външното е монтирано на леко трудно достъпно място за да видя табелката, но ако успея ще видя кой модел е точно. А никой от знаещите не спомена дали има начин да го лъжем с цел да не размразява толкова често?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

А никой от знаещите не спомена дали има начин да го лъжем с цел да не размразява толкова често?
    Ако имаш от малките модели мога да ти кажа как да си го тунинговаш да не размразява често,ма за 50-та не знам дали ще стане.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Наблюдавах вчера работата на 20тичка ,сложена в около 15 квадрата с цел охлаждане ,но се ползва се оказа успешно и на отопление - върши работа ( навън беше -4-5) топли си но малко често размразява ,за сметка на това безшумно без пуфтене и пукане но се усеща че няма мощност ,след дефрост очакваш да се форсира и да забълва жега - не се получава ..

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Ти си такъв ентусиаст,не знам как не си чипосал още.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Климатика е на майка ми ,в големите студове се ползва печка на дърва така че не е драма поведението му ,за парите си е ок ,охлажда добре .

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

И 50ката не бълва жега веднага ....трябва му малко време и ако е на висока степен на вентилатора това става още по бавно. Ако се сложи на по висок градус /около 26/ и е на по ниска степен струята е по топла. Все едно се форсира на степени.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Ако имаш от малките модели мога да ти кажа как да си го тунинговаш да не размразява често,ма за 50-та не знам дали ще стане.
    Колега,

Ако обичаш сподели тази информация с всички. Малко да спрем да топлим улицата

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от joro_vis Виж публикацията
    Колега,

Ако обичаш сподели тази информация с всички. Малко да спрем да топлим улицата
    Ще ти кажа аз какво съм му направил на моя Боб.При Дайкините датчика на изходната тръба на компресора отговаря и за интелигентния дефрост(поне при професионалните им модели).След като с промяна на стойностите на въздушния и тръбния датчик нямаше резултати се заиграх с този на изходящата тръба. Този датчик следи разлики само до 6гр. от зададените му параметри,по-ниски или по-високи стойности и следва грешка.Първо пробвах с добавяне на резистор от 5Ком. дефросите се разредиха но след правене на тест за грешки избиваше грешка за датчика.Последно се спрях на 2,7Ком и с него машината хем работи добре хем и грешки не дава както и да я гърча.Дефроса стана не като преди на всеки 30мин. под 2-3гр.външна а на 3часа около 0гр.При мен на -6гр. тази сутрин дефростна през 55мин. за по 4мин.и като е заскрежен в долната част на топлообменика,вече без скреж не дефроства.За сега няма да местя външния тръбен по-на високо ще си го оставя да усеща заскрежаването.Това е от мен,догодина ако има пак такива студове може още да се оптимизира,но мен така ме устройва вече.
    Този пост е редактиран от necata2; 14-02-17 в 23:25.
    stiv13, mystikalrs, spas.slavchev и 3 други харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

А под 0та. на колко време размразява хванал ли си го/освен тези 55мин./?

Остава и при по ниски температури топло отдаването да му е добро и се влюбвам в него Когато питата се заскрежи струята остава ли топла? Питам защото 50ката не успява да заскрежи ....с тази честота с която размразява не успява да събере достатъчно та да се усети.
    Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 15-02-17 в 09:24.

17. Тук е от
    May 2017

На 35цата може ли да се пригоди WiFi контролерът? FTXB-C като цяло не се поддържат, но възможно ли е с модификация? Или чешките са коренно различни? Иска ми се да мога да го управлявам отдалечено, в краен случай ще му запиша сигналите от дистанционното и ще сложа едно Ардуино да му ги пуска...

Иначе аз съм с два броя 35, помещението е 55 квадрата с полуетаж още 20 квадрата. Ново строистелство, последен етаж - тухла + 8см изолация и троен стъклопакет с К-стъкло. Малко по спешност се взимаха и нямаше как, иначе ми се искаше 50ки.
    Всъщност се оказа приемливо. Януари в големите студове помещението беше на строеж, все още и климатиците се ползваха основно, за да не се мръзне при работа, но 2та дружно до 18-19 градуса го докарваха.
    За дефрости не съм следил и нямам представа, честно казано. Сигурно са били на често. Едното тяло е на ветровита северна стена и другата зима сигурно ще му измисля някакво външно подгряване.

18. Тук е от
    Aug 2017

Не знам дали тук е мястото да питам,но утре сутрин мисля да взема това https://technika.bg/product/17565/in...0c-rxb50c.html 20 квадрата е стаята . южно изложение.. с нова пвц дограма.
    Какво мислите?

Проблем ли е 18-ка в 20 кв стая?
    Този пост е редактиран от avenger; 23-08-17 в 20:56.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 38 ПърваПърва ... 212930313233 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новия флагман на LG - H09/12MW
    От cooler във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 225
    Последно: 07-01-17, 23:26
  2. Отговори: 24
    Последно: 19-08-16, 00:26
  3. Видяхте ли новите Bi-Metal тръби?
    От Mega във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 21-05-11, 05:42
  4. Видяхте ли това безумие? :))))
    От RadoD във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 15-12-04, 17:11
  5. Видяхте ли новия eng-bg преводач
    От Kico във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 17-10-03, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе