То в ценовата листа пишеше, май струваше 37 лв.,докато за Emura R-32 е безплатна.
То в ценовата листа пишеше, май струваше 37 лв.,докато за Emura R-32 е безплатна.
Здравейте,
Aз се оборудвах с FTXB50C. Към упътването имаше и 2 филтъра, които не знам къде да сложа, тъй като монтажистите вероятно пропуснаха да ги сложат. Снимал съм ги до самия мрежов филтър и сякаш има място да се вкара там - https://dl2.pushbulletusercontent.co...v/DSC_2109.JPG
Някой може ли да ми обясни каква е функцията им?
и според мен няма смисъл от wifi - па дори и за вила, ще трябва да го пуснем ден два преди това. а и вила с интернет - за какво да ходя изобщо там? ще си стоя на нет в сити центъра.
седмичният таймер се прави лесно - само си купувате дистанционно, но и той е безсмислен и неудобен.
всичкото екстри освен топленето са малко безсмислени.
За мен, седмичният таймер е една от важните екстри. Защото, в работно време не се обитава дома. Когато той е изолиран както трябва, не е проблем да се загрее за половин или един час, защото не изстива. Да не забравяме и охлаждането му в жегите.
Ако не си семеен и се прибираш по различно преме, не ползваш седмичния, а дневния таймер. Или не ползваш никакъв, а оставяш машината на специалния и интелигентен икономичен режим, през цялото време.
Смисълът на WiFi модула е да смениш режима на машината през месец януари от отопление на охлаждане, когато ти си в Лондон, а жена ти е с някой твой заместник в топлата стая. Имайки пред вид изключителната частност на този случай, бихме могли да обобщим безсмислеността на този модул за новите машини от висок клас![]()
Информация от Дайкин Европа,че 50%от модулите се ползват означава, че има смисъл.Самсунг също имат wifi Хитачи и Кериар пък Ползват Малисата.Защо си мислите че климатика се ползва само зимата?Приложението има пак седмичен Таймер,показва ти външната и вътрешната температура директно от датчиците на климатика,показва консумацията,и още други.Изтеглете си приложението само да го разгледате и после говорете.Ммого ясно,че когато вън е -10 няма да го спираш,но пък то не е само за спиране и пускане,можеш например да му вдигнеш вентилатора и да му свалиш градусите за още икономия и др.
П.П. Додо знаеш ли колко модела има със седмичен Таймер? много малко,а wifi-то е и по удобно.
Този пост е редактиран от necata2; 20-04-16 в 09:37.
Точно така. WiFi то е за по-старите модели, без екстри, свързани със сензори за присъствие или еко режими, както и без седмични таймери. Този модул може да замени до голяма степен всички тези функции, стига ползващият го да не забравя за него.
е щом може като метео станцийка през нета да се ползва има смисъл. винаги съм искал да имам такова нещо.
Е нЕма що, тъкмо се разгорещили и охлаждането идва дюшеш.......да имаше начин и по една бира да им се отвори .......от Лондон
Сега по wi-fi модула, хората са го дали като опция. Ако искаш ползваш, ако искаш не ползваш. Ако искаш купуваш, ако искаш не купуваш wi-fi модул. Какво толкова се изписа " трябва ли/ не трябва ли"
На който му трябва му е дадена възможност да си го ползва. Щото има климатици за които производителя не е предвидил такъв wi-fi модул и "и да искаш" , "и да не искаш" НЯМА. Ако щеш една торба с пари да изсипеш - няма.А ползването на Melissa, BroadLink и и др. си е на отговорност на потребителя./каквото и да означава това/
![]()
Айде и аз съм от "собствениците" на тоя модел ,боцнах един на майка ми - държеше на нов и до 1000 лв ,то избор няма кой знае какъв при тия условия.Ще се ползва предимно за охлаждане на южна стая около 22 квадрата.Бързо темперира и се кротна ,като цяло ми хареса за парите си не знам що така се плюе марката.
Този пост е редактиран от avenger; 18-06-16 в 00:54.
А на отопление как е? Взе че излезе читава машинката за цената си, може би затова решиха да я вдигнат![]()
Става,за не капризни клиенти.Има много излишни дефрости под 2гр.които при високия им клас липсват,но като цяло става.