Викни някой професионалист да му провери профилактично количеството на фреона.
Викни някой професионалист да му провери профилактично количеството на фреона.
Нямам проблем с климатика, работи перфектно и на отопление и на охлаждане, просто казвам, че стойност от 3 градуса в режим на охлаждане не е повод за притеснение. Изходящата температура в режим отопление е 60 градуса при пълна мощност при външна минус 4 и при минус 6 градуса. Между другото, в топлите дни поддържа приятна температура на целият етаж в режим изсушаване.
Това при каква настройка на турбината ти вади 3 градуса? Нали си даваш сметка, че топлообменника ти е на границата на замръзване.
Можеш да го ползваш да ти изстудява бирата/шампанското.
![]()
Нямам намерение да го ползвам на охлаждане, поне за сега. В момента е на турбина да върти въздуха и в режим изсушаване, в този режим също може да се променят градусите.
При измерване с инфрачервен термометьр срещу струята на климатика измерването е не вярно.
Велев, както и да мериш с такова недоразумение, винаги е грешно! Компенсацията им не работи и в момента китайските търговци ги подаряват.
Имам известен проблем с FTXB35C .В стаята не може да стане повече от 21 градуса Замерих изходящата температура на жалузите.Вентилатор и градуси на макс,след 15 мин показа 40 градуса.Навън е 0 градуса.Струва ми се че това е малко .Климатикът е на 1 година.Серпентините са почистинени основно.Та от какво може да е този проблем?
Стаята е 11 квадрата.
на 40 градуса, ще е по скоро като вентилатор, отколкото като отоплител...
Преди беше ли така, когато е монтиран, да не е прекалено сух въздуха, ако въздуха е много сух, разваля топло обмена..
Другото нещо е ниска хладилна мощност, пробвал го на по ниски скорости, аз съм забелязвал че рахитичните дайкинчета, преобдухват на високи скорости..
На една година ако е за зареждане, предполагам е с 410 значи някой калъф-монтажник не си е свършил работата..
Когато дойдат майсторите, виж дали ще го проверят за пропуск, защото днес е в гаранция, ама утре няма да е,
а едно зареждане, по мое време беше 100 лева!!!! сега ще е 100*2
Другото! виж дали го точат и зареждат от нова бутилка, 410 е смес от два хладилни агента, като изтича изтича по летливия,
и се губи процента вътре на смесените газове..
Ако само ти го допълнят, значи са пълни калъфи-пълначи, само и само да се отърват от теб!!!!
Има си процедура!! Източване, надуване проверка на плътност, зареждане по везна с нов хладилен агент...
Ако не я спазят тази процедура, не ги викай повече тези майстори....![]()
Закупих го Техника.бгЩе ги наблюдавам.Дано и пълненето влиза в гаранцията,че да не стигам до защита на потребителя.Благодаря за съвета.