А този:
Screenshot_20200607-192004.jpg
Дайсейкай 6,5 .....май пак са ръчни .![]()
А този:
Screenshot_20200607-192004.jpg
Дайсейкай 6,5 .....май пак са ръчни .![]()
FTXM си има око та положението на хоризонталната клапа въобще не му е проблем, защото я насочва в тази посока където няма хора.
Значи пак гавра. Аз не съм дал за пример друг модел/марка. Да се стягат в кръста. Иначе да слагат високи цени знаят.
Предшественикът на ftxm беше на доста по-приемлива цена. Нямаше "йонизатора", който така или иначе на най-ниските степени на турбината не работи, ама голям праз. Отделно, че вътрешното му тяло изглеждаше доста по-премиум, спрямо сегашния модел.
Последния месец-два комшията, кръстника и още един приятел се “обзаведоха” с FTXB-C и FTXMи и тримата са много доволни.Тихо и комфортно.И тримата имат и други машини за сравнение.Няма мрънкане....
п.с. даже комшията вече се чуди как да смени и едно мулти на MHI с Дайкин, че много шумно му иде.
Този пост е редактиран от ccankov73; 07-06-20 в 22:50.
От година и половина имам FTXB-35C. По принцип съм доволен, ползвам го предимно за охлаждане, а за отопление само докато пуснат парното. Имам обаче два въпроса, на които търся отговор в момента и ще съм благодарен ако някой сподели мнение.
Единият е, че от 5-6 месеца ми прави впечатление едно съвсем леко потракване от вътрешното тяло. При средни и високи обороте не се усеща, но при двете най-ниски степени е доловимо. Не е силно, чува се само когато в стаята няма други шумове. Доколкото усещам потракването е в ритъм с оборотите на турбината. Не е особен проблем, но е дразнещо понякога. Има ли нещо, което мога сам да проверя като евентуална причина?
Другото е, че това лято като свалях пластмасите на вътрешното тяло за да го пръскам със спрей изпадна един дребен пластмасов елемент - цилиндрично, около 1.5см дълго(на снимката по-долу). Май изпадна откъм дясната част, където е електрониката. Не можах да намеря откъде е и затворих капаците без него. Какво би могло да е това?
Това е тапа за гайка и не е от климатика. Потракване може да чувате от втулката на турбината.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Благодаря за бързия отговор! Ако е така вероятно проблемът постепенно ще става по-осезаем. Сложна ли е смяната на тази втулка? .
Ъпдейт: странно, последните дни сутрин пускам за малко климатика да затопли и не усещам това потракване. Явно нещо е различно в режим отопление.
Като му гледам параметрите, Дайкин като и Мерцедес, по добре да си правят големите класове![]()
За тая цена ще взема едно Фуджи хиперинвертор А+++
Този пост е редактиран от gurcayy; 27-10-20 в 18:55. Причина: без връзка по темата