Ок, но тук говорим за друга техника, нали?
Ок, но тук говорим за друга техника, нали?
Някой били отговорил на въпросите зададени преди няколко поста?
Накратко с повече фреон и двоен топлообменик за евро уруру.
Единичен топлообменик и 400 грама за Японскоя.
Кое е по -добре?.
Защо Японския на хартия запазва повече мощноста си ?
Мерси!
не е ясно на хартия японския какво запазватакива документации не са налични .. по малък топлообменник + по малко фреон обикновено е = на по малко топлоотдаване при отрицателни температури
Благодаря Алекси!
В нета Японския го дават до -25 това гледам
https://www.termo-klima.com/bg/klima...aikin/&p=2&p=3
В този сайт ги има евро и Японски уруру.
То в тоя сайт единственото вярно нещо е часовника. И то не много...
А на въпроса на Rafailiev отговорих, но явно ще трябва да разясня - знаете, че дори автомобилите за различните държави са с различен софт.
Извадка от японския сайт на Daikin:
- 低外気タフネス暖房(-25℃対応)
- 霜が付きにくい熱交換器
- 排水性に配慮した設計
Йероглифите не ги разчитам, ама до две мога да броя. Тези топлообменници не ми приличат на единични. Кой знае какво още ка объркали в данните за моделите. И тази глупост за работа при -25°C, единствено и само с проклетия R32, ми идва малко в повече. Поне два бара надналягане в ниската част трябва да се гарантира. И да има някаква ефективност, все пак.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
![]()
Според мен са ги направили примерно 9 с единомен 12 ка с двоен и 14-18 ка с троен примерно .
Научквам.
Затова питам за разликата ?
Европейския е ясно че е скопен софтуерно за 9 говоря
Явно тези японци не са като някои българи. И те не отбират от климатизатори /и не само/, но това не им пречи да съветват други каква техника да си купят. Японец това едва ли ще го направи.
Аз имам и японски и европейски клими .. повече топли тоя с повечето топлообменници ,компресор и фреонпримерно Хитачи направо размазва Саньо макар и 2те да са 9ки ( 25ци ) .. а Саньо е от топлещите ,с 30 кила външно .. кво правим ако е 20 кила не знам ,който има такъв климатик да каже ,аз нямам и няма и да имам
Относно Уруру не мога да кажа ,имам поглед само върху старото европейско Уруру и мога да кажа че топли и даже е звяр и читава машинка макар и доста надценена.
Не знам за какво е спора,те и двата са Японски.