Сигурен съм, че японците при никакви обстоятелства, не биха си купили европейския модел.
Сигурен съм, че японците при никакви обстоятелства, не биха си купили европейския модел.
аз примерно бих взел топ модел на 100/200 волта ,понеже реално идва евтин .. вижте цените на НокрияХ ,Уруру ,Тошиба DR ,Панасоника с топлия дефрост пък направо се подарява за 2500
Алекси, нов японец на 100V / 200V от висок клас под 4k. лева не намирам в нета. Да не си попаднал някъде на крадени?![]()
Между другото, с каква гаранция се продава машината в заглавието? Части за нея има ли в наличност в България?
Някакси не мога да си представя , че японеца ще направи топ модел Дайкин за собствения си пазар , който да е по-зле от аналога му за външния пазар.Верно при нас едно време(а и сега) като е за износ качестото е по-добро , ама онея са си малко манияци, пък и строги закони за ефективност си имат.
Аз съм сигурен че и Европейците не пиха купили Японски модел на 100 V при никакви обстоятелства.
Климатика е много хубав и монтиран перфектно!
Не знам с какво е по-добър от европейския си аналог, но аз съм бил в Япония 2 пъти-веднъж през ноември и веднъж през декември.
Там зимата е 2 месеца и температурите не падат под -5. Много е влажно и това дава усещане за по-студено. Не вярвам да ги интересува как работи даден модел под -10 да речем. Просто трябва да е ефективен при температури около 0-5 градуса и висока влажност. Климатичните условия в Европа са много по-различни ,но във Финландия, Швеция, Норвегия се ползват климатици също. За там се правят и Нордик модели. Не знам каква е стратегията в БГ, но в Холандия трябва да се прекрати ползването на газ за отопление то 2030 година. Алтернативите са термо помпи,панели на покрива и т.н. Новите жилища и сгради се предават задължително без газова връзка-готви се на индукция,топли се на електричество (зелено) и т.н. Така че в следващите години ще има бум в развитието на климатичната техника и дали ще се прави в Япония ,Китай или Тамбукту няма голямо значение. Ще има модели и цени за всички
А Японците, при които съм бил имаха във всяка стая Дайкин или Панасоник -това са просто уреди с копче и като се натисне става топло или студено
Ако се развали се купува нов![]()
Този пост е редактиран от stainway; 29-01-18 в 01:20.
Точно днес си го мислих това. Че най-вероятно климатиците в бъдеще ще станат по-евтини, за да се насърчава ползването им. Геополитическата конюнктура предполага, че в бъдеще Европа ще иска да е все по-независма от ***** за доставки на природен газ.
Бъдещето е на електричеството. Никола Тесла e бил извънземен според мен. Няма как да е бил обикновен човек![]()