Здравейте!
Трябва да се купува климатик за спалня 14 кв.м. , добре изолирана , южна, която ще се ползва за по една седмица на 1-2 месеца. Досега се топлеше със стар конвенционален климатик- 9-ка (МЕ) , но издъхна...
Понеже имам предпочитание към марката Дайкин, имам си един FTXS вкъщи (доволен съм) , но съм имал и FTX , който върнах (не бях доволен, поради дефроста) ....ми се иска пак да сложа отново Дайкин. Поради нечестото използване на стаята не ми се иска да взимам висок клас модел и се насочих към FTXB35...Знам , че ще дефроства на 28 мин под нулата , но поради рядката употреба дали е целесъобразно да се ориентирам към друг марка/модел в същия ценовия клас ? 1100-1200 лв. или това е оптималното съотношение цена -качество ...Струва ли се да се "преглътне" този недостатък ?
...
имам лек размисъл относно ME SF25VE - 1300 лв като алтернатива (понеже 'нямал' циклични дефрости), но познат ме разубеди поради едноредовия и "непълно извит" външен топлообменник.- незнам дали е така наистина - не съм спец в занаята и затова ще са ми полезни всички мнения , които надявам се ще отсея ...
Приятна вечер на всички и наздраве !!!