Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 57 от общо 57
Like Tree18Одобрявам

FTXS25G начин на работа? и има ли как да накарам вътрешното да не спира да върти?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: FTXS25G начин на работа? и има ли как да накарам вътрешното да не спира да върти?

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    Дали е нормален начина на работа на FTXS25G - постоянно цикли в он-офф.

Паузите са от по-3 минути.
    Този уикенд разглобих пластмасите за да има повече достъп до въздух до датчика за стайна температура.
    Перката е на авто, настроен е на отопление на 21градуса , защото е спалня и не ми трябва повече.
    Прави ми впечетление че перката вътре май сипира - има ли как да я направя да върти когато е на отопление?
    Имам 2 бройки и двете си циклят по един и същ начин.
    Кой датчик мога да пробвам да манипулирам за да мога да я направя да работи поне малко като инвертор тази машина.
    Когато му дам трайл от дистанционното си изкарва 30 мин без да спира.

тия дни ще се опитам да пусна да меря и температура до климатика...

колега,
    какво ти е диатанционното?
    ако е същото като на перфера се сетих ,че може и да има начин през сервизното меню.

2.  

3. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: FTXS25G начин на работа? и има ли как да накарам вътрешното да не спира да върти?

Я кажи как се влиза в това сервизно меню на Перферата?

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

дайкинско е , но не е оригинално, купувах го отделно.
    ARC466A9 е модела.
    като имам и ARC433B70 от ftx-a

Някои от полевите настройки ли визираш?

5. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Дам, В сервизното за перфера е първата настеойка полева.По default .е изключен когато спре компресора. ,но може да остане вкл.
    Би трябвали.да може и при теб.
    На външен вид е същото.

Оффф извинявай, подведох те.
    Сега го прочвтох до край.
    То има такава опция но е само в режим охлаждане
    Този пост е редактиран от Deliivanov; 29-12-22 в 00:26.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Deliivanov Виж публикацията
    Дам, В сервизното за перфера е първата настеойка полева.По default .е изключен когато спре компресора. ,но може да остане вкл.
    Би трябвали.да може и при теб.
    На външен вид е същото.

Оффф извинявай, подведох те.
    Сега го прочвтох до край.
    То има такава опция но е само в режим охлаждане
    я го дай тоя мануал. интересно звучи... вчера четох но не попаднах на нищо. кое гледаш точно?

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

estqwerty одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ха ! доста бях търсил наистина , но такова нещо не ми беше попадало. най-накрая имам модел на дайкин който да мога да си купя, ако още се прави...
    5-та точка ми се набива на очи да пробвам??? Въпреки че е със звездичка за 9 и 12...
    Дано да стане. Лека нощ и наздраве.

едит : имам SC , L , T и нямам SU мод с това дистанционно - жалко.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 30-12-22 в 02:22.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Този който колегата е прикачил , аз го нямам.
    На практика се правят по същият начин настойките.
    Незнам дали и моя климатик има всичките тези опции предвит че е Ftxm-r.
    Горещо ме интересува опцията за по топъл въздухопоток дали работи при мен. както и N4 keep dry. Защото в мануала който аз имам не фигурира
    Този пост е редактиран от Deliivanov; 30-12-22 в 12:59.

11. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Това с по топлата струя вероятно покачва минимума на машината.
    Моя е FTXM-N и 12-та точка не фигурира при мен. Стигам до 11 и от там прави скок директно на 19
    Deliivanov одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Това с по топлата струя вероятно покачва минимума на машината.
    Моя е FTXM-N и 12-та точка не фигурира при мен. Стигам до 11 и от там прави скок директно на 19
    И аз това зи мислех, то при мем така или иначе рядко работи в минимум

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

интересно е до колко ги има скрити във всяко дистанционно тия менюта ? на моето не става, но ето за друго, като настройкаата е почти същата само за да влезеш в SU mode се натиска друго :
    Model FTX25/35KM does not have remote controller which has such service mode.
    Change fan on/off by remote controller (ARC480A11) in service mode.
    1. Normal operation on remote controller.
    2. Press "temperature (upper/lower) button" with "off button" in same timing ( → go to "SC" service mode).
    3. Press "temperature button" ( → "SC → A → 7 → SU" rotation = segment 1), select SU and press "fan button" as decision ( → number is displayed at the lower left).
    4. Press "temperature button" ( → 1~10), select 4 and press "fan button" as decision ( → number is displayed at the lower right).
    5. Press "temperature button" ( → 0~1), select 0 and press "fan button" as decision (0: fan ON, 1: fan OFF).

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Потвърждавам, при промяна на настройка 4 , машината продължава върти турбината,
    Позвпли ми да промемя и т.8 ,която не би трябвало да е налична за по малките машини.
    Сега турбината едвам едвам работи, но работи.Промяната в настоиката се вижда в приложението. направил съм я само на единия климатик. и вункцията Keep dry е деактивирана само на него в приложението.
    Тази настройка според мен ще намали риска от вмирисване на машината, или поне ще го забави.Някой марки я рекламират като екстра незнам защо са я забутали в тва мемю.
    При мен машините не излизат в он оф при температури под 7 градуса навън, но ако е по-топло денем се е случвало и цял ден да не работят.(много напича)
    Функцията за увеличаване на топлината на струята моето дистанционно я прескача(не е налична).
    Този пост е редактиран от Deliivanov; 06-01-23 в 19:38.
    estqwerty одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

1. MHI серия SRK_ZGX - начин на работа
    От deian във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 17-11-17, 15:45
  2. Турбината на вътрешното тяло върти в обратна посока!
    От ianko_arg във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 12-09-15, 14:33
  3. Шум във вътрешното тяло на Daikin FTXS25G
    От sasooooooooo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 50
    Последно: 13-05-12, 22:28
  4. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  5. Hitachi RAS-35YH4 - не спира да върти
    От klechoo във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 14-10-09, 15:03

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе