Ей това съм се чудил, вътрешното тяло като върти да кажем 20 вата, н авъншното електрониката и перката едно 50 вата най-малко. При 100 вата консумация излиза че само 30 вата въртят компресора. Ама хич не ми се вярва това.
Ей това съм се чудил, вътрешното тяло като върти да кажем 20 вата, н авъншното електрониката и перката едно 50 вата най-малко. При 100 вата консумация излиза че само 30 вата въртят компресора. Ама хич не ми се вярва това.
еми не ти се вярва ,ама мидеята и фуджицуто от подписа ми падат и на 70 вата на охлаждане ,хитака пада на около 100 и на отопление и на охлаждане .. перката + електрониката надали са повече от 20 вата
За охлаждане не съм коментирал, там разхода на енергия е значително по-нисък в най-горещите дни не надхвърля 200-250 вата на час.
Вентилатора на авто, 1ва 2ра степен едва ли надхвърля 30 вата, но това е възможно да се провери включен на Fan mode с електромера.Иначе не би трябвало да е повече от 4 5 вата за електрониката.
1. Определено минималната консумация е свързана със загубите на стаята. Но ОПРЕДЕЛЕНО и с начина на работа на климатика.
2. В темата за мерене на консумацията има и по-нови и по-високи модели - начина на работа е сходен.
При DAIKIN явно е загубена кауза - тези коп-ове и харектеристики са за СЪД. не знам как са си взели сертификатите. Ако бяхме в щатите щеше да има от техните дела къде плащат на ред. не знам и как продават???
Сега ще търся жично дистанционно при тях има как да се изключи cold draft prevention. Поне за пробата искам да намеря едно.
Защото не може да е толкова просто написан алгоритъма на работа. Защото всичко е тъп софтуер.
Че аз мога да сложа машината от хола - 22ка или 24-ка тошиба в спалнята и ще работи на 150 вата гаранция. Така че не е само от загубите на помещението.
Този пост е редактиран от estqwerty; 07-12-22 в 10:41.
По новите модели дори ниския клас на Дайкин сенсира си работи с минимум от 160 170 вата, просто старите модели минимума е по висок около 350 вата не само при Дайкин а при доста други марки, новите имат по нисък минимум.
може : аз това гледам и вярно е надолу минимума - но рисунката на консумацията е същата : вместо да намаля когато достига температурата - той се засилва да духа още по-топло...
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...ml#post1035082
При моя Дайкин минимума зависи и от заданието.
Сложи го на 20 градуса и авто вентилатор и виж какво ще покаже.
На 23 24 градуса на колко изключва най малко
Ще пробвам и ще кажа.
А ,дали по-голямана консумация на ел.енергия се случва ,когато достигне желаната температура, или когато я подмине ? И аз си мислех ,че се форсира ,за да се изключи ,подобно но твоя климатик .
В графики от три различни дни наблюдавам повишаване на разхода при подминаване на зададената температура с градус .Пробвах и при фиксирана скорост на вентилатора и при ауто - еднакво е поведението. Днес се прибирам ,климатикът бе нагласен на 23° ,но вдигнал на 24° .Зададох му 24° и свали консумацията с 30 W .При мен не може да премине в оф (26°),защото не може да повиши температурата с 2° над заданието ,заради обема ,но явно при теб се случва .Просто забележи дали ,дали повишената консумация е при подминаване на заданието .
Болен съм последната седмица. Включвам го на турбо стопля до 23 , завивам се през глава и преди да припадна го изключвам. Нямам сили да ровичкам. Стаята не пада под 19.5 което ми е оптимално за сън и термометъра е под прозореца.тошибата в хола под нулла си вдига минимума и почва да топли, в спалнята почва да гони 20.5 с изключен дайкин. Няколко дни не съм и го пускал като стана по студено...
Мачкам надениците с точилката и чета Амбър на Зелазни в леглото.бахти кофти грипа...
това е от вчера и днес.
- - - - - - - - - -
настроен на 22 изключва на 22.5 на термометъра ми. горе долу доста точно държи заданието и не подминава.
упдейтнах ХА и блутута падна и отново не меря температура... ще се опитам тия дни да пусна пак.
Този пост е редактиран от estqwerty; 18-12-22 в 12:32.
Графиката ти е подобна на моята.
Не се оплаквай. Имаш три Оффа на час. Ако искаш офф през 5 минути мога да ти кажа каква марка да си вземеш
да се модне трябва ,и откъм хистерезис и откъм дефрост термистор .. доста работа имаш докато заработи като хората
А не перфектен е в момента. Приключил съм май. Дефрости на 3часа във вчеращното време и да спре 2 3 пъти да опипа какво се случва ми е перфектно.
Голямата тошиба къде се беше кротнала на 300 вата и топлеше цялата къща дефростваше на час, та тоя на 3 е перфектен. Още 2 см тиксо ми трябват и за другата 9ка в малката стая с суджука и това е.
Намерих и един проект къде им закачат есп32 вместо интернет управление, след нова година това ще се ровичка. А над 0 ще стои спрян и само вечер ще се ползва. Имам статистика за контакта за миналият декември 77 киловата от 20ти декември до края 10тина дни. Сега за 20 дни съм на 45 киловата. И съм намерил начин по който да го ползвам и да съм доволен.
- - - - - - - - - -
от към дефрости си бяха точно навреме дори малко ме изнервиха защото не съм свикнал дайкин така да не дефроства - бял отгоре до долу и хубаво замръзнал беше.
обаче какво имаш предвид да се модне от към хистерезис?