Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 202
Like Tree146Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Няма смисъл от нагревател, този модел са му направили много отвори (10) за оттичане зимата, не е като на стария модел само с един, а за тампоните и аз се чудех дали да слагам като дойде ред за монтажа, но сигурно няма да има нужда
    daimyo одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    И за какво Ви е нагревател? Камо ли тампони....
    Не знам. Нямал съм климатици досега. Опитвам се разбера дали наистина са нужни, отвъд описанието им.
    За тампоните едната фирма каза, че "компресорът така или иначе бил с тампони"

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

От опит, предходната Перфера с тампони или без, няма никаква разлика. Тавата си беше проходима без нагревател. Новият модел е с много дренажни отвори, така че и тавата е излишна, както писа вече Александър.
    Deliivanov и daimyo харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    От опит, предходната Перфера с тампони или без, няма никаква разлика. Тавата си беше проходима без нагревател. Новият модел е с много дренажни отвори, така че и тавата е излишна, както писа вече Александър.
    Благодаря! Везната се наклони в полза не на аксесоарите значи.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Най-важния “аксесоар” е добрия монтаж .
    Aleksandars, bobivg, rosswen и 3 други харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Някой няма ли наблюдения вече от консумацията на охлаждане минимуми он оф, мойта 20ка ще се слага след 2-3 месеца

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Някой няма ли наблюдения вече от консумацията на охлаждане минимуми он оф, мойта 20ка ще се слага след 2-3 месеца
    Ще има.Пуснах ,я преди 2 дена ,че много работа и все нямам време ,а дефакто охлажда склад с ценни мебели и не ми беше зор.Отделно фирмите ..приятелските много заети ,та се наложи сам да монтирам.Не ,че ми беше за парите ,ама нещо не съм фен на консумативите им.Купих си тръби и т.н.Монтирах според упътването на Дайкин в книжката по стар японско обичай върху 2 тухли. Имам Atorch монтиран вместо предпазител.Софта на Дайкин нещо не ми дава статистика за консумацията.

- - - - - - - - - -

Я да видим сега .Склад без никаква изолация.Едната стена е с единични стъкла.Другите стени и тавана са композит-ПДЧ с гитенакс от двете страни.Демек изолация никаква.Климатика е 20-ка.Склада е 12 квадрата. Пускам на 25 на охлаждане,навън е 35.Започна да качва мощност съпаловидно 5-10-15-20 -..-365 W.Поработи малко.Видя ,че няма да го бъде с тая мощност и качи плавно до 500 W. Ще почакаме сега. Мирише на ново..на турско Тръгвам си.. ще го наблюдавам вече през приложението какво прави.

- - - - - - - - - -

Общо взето няма да мога да дам адекватна информация. При 8 градуса разлика вътре/вън, топлозагубите са ми около 200 W ,,,,Поддържа температура +/- 1 градус. Не се чува как работи. Перфектна машинка. Другия месец ще правя топлоизолация и дограма. Живот и здраве ще оправим баланса..При пускане прави някакви големи тестове на клапите и чак тогава тръгва да духа..малко дразни ,но кой ще го гледа.

- - - - - - - - - -

През ноща стаята се е темперирала.Към 2 часа е държал 100 вата и после е паднал на 50. Два пъти е иключвал /9 W/ Стендбая е 5 W ,Само WIFI модула предполагам.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Малко впечатления от машинките за 1 месец работа. 20 и 25 за хол и спалня

Външните тела са огромни. На втората снимка отгоре е старият модел R, който се опитаха да ми пробутат от магазина, след което се наложи да го демонтират.

Относно консумацията, според приложението, за 10 дни работа от юли двата са изхарчили 30 кв.ч, до 25.08 - 61. Сметката за тока, за 20 дни отчетен период беше увеличена с близо 20 лв спрямо предходния, тоест грубо - около 30 лв за двата климатика на месец за охлаждане е консумацията при сегашните тарифи.
    Като консумация не се различават 20-ката и 25-цата. Държа ги на 27-28 на дистанционното и отворени врати. Настройката на темп е през 0.5 градуса. За допълнителна проверка ще взема един ватметър

Външните тела са абсолютно безшумни, без тампони. Вътрешните, сега забелязвам, на автоматичен вентилатор генерират слаб високочестотен шум. Затова ги държа нa най-ниска ръчна степен, при която шумът го няма.
    Потвърждавам забележката на колегата по-горе, че при вкл., изкл. или смяна на режимите прави някакви инспекции и прави пълен оборот на клапите.

Функцията 'комфорт' наистина върти вътрешите ламели в противоположна посока спрямо човек, но посоката на въздушната струя реално не се изменя забележимо.
    В режим 'вентилатор' след известно време се появява не особено приятна миризма.

Общо взето, като изкл. изпълнението на монтажа, съм доволен от машинките засега. Ще видим зимата как ще се държат.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Този
    слаб високочестотен шум
    вероятно е стриймъра, който не работи на ниската степен.
    Пробвай да го изключиш, да видим дали ще изчезне шума.
    rosswen одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Не разбрах, клапите ги мести при смяна на режими или при он/офф? Иначе, относно високочестотния шум предположих същото като Цанков - флаш стриймъра.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Не разбрах, клапите ги мести при смяна на режими или при он/офф? Иначе, относно високочестотния шум предположих същото като Цанков - флаш стриймъра.
    При он, оф и смяна на режим първо отваря клапите до долу, после започва съответният режим и си донаглася клапите. Стриймърът не издава звук. Действието на тази функция не знам дали е доказуемо изобщо.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Държат ли зададената температура стенните? Или я подминават?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от daimyo Виж публикацията
    При он, оф и смяна на режим първо отваря клапите до долу, после започва съответният режим и си донаглася клапите. Стриймърът не издава звук. Действието на тази функция не знам дали е доказуемо изобщо.
    Питането на колегата беше при он оф от дистанционното ли мести клапите само или, когато изключи,при достигната температура и чака да се включи сам пак, защото никои Дайкин не мести клапата така при работа а само при он оф от дистанционното
    rosswen одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Стриймърът издава точно един слаб, високочестотен звук, като жужене.

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Отговор: Re: Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Питането на колегата беше при он оф от дистанционното ли мести клапите само или, когато изключи,при достигната температура и чака да се включи сам пак, защото никои Дайкин не мести клапата така при работа а само при он оф от дистанционното
    Само от операции с дистанционното мести клапите

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе