Няма смисъл от нагревател, този модел са му направили много отвори (10) за оттичане зимата, не е като на стария модел само с един, а за тампоните и аз се чудех дали да слагам като дойде ред за монтажа, но сигурно няма да има нужда
Няма смисъл от нагревател, този модел са му направили много отвори (10) за оттичане зимата, не е като на стария модел само с един, а за тампоните и аз се чудех дали да слагам като дойде ред за монтажа, но сигурно няма да има нужда
От опит, предходната Перфера с тампони или без, няма никаква разлика. Тавата си беше проходима без нагревател. Новият модел е с много дренажни отвори, така че и тавата е излишна, както писа вече Александър.
Най-важния “аксесоар” е добрия монтаж .
Някой няма ли наблюдения вече от консумацията на охлаждане минимуми он оф, мойта 20ка ще се слага след 2-3 месеца
Ще има.Пуснах ,я преди 2 дена ,че много работа и все нямам време ,а дефакто охлажда склад с ценни мебели и не ми беше зор.Отделно фирмите ..приятелските много заети ,та се наложи сам да монтирам.Не ,че ми беше за парите ,ама нещо не съм фен на консумативите им.Купих си тръби и т.н.Монтирах според упътването на Дайкин в книжката по стар японско обичай върху 2 тухли. Имам Atorch монтиран вместо предпазител.Софта на Дайкин нещо не ми дава статистика за консумацията.
- - - - - - - - - -
Я да видим сега .Склад без никаква изолация.Едната стена е с единични стъкла.Другите стени и тавана са композит-ПДЧ с гитенакс от двете страни.Демек изолация никаква.Климатика е 20-ка.Склада е 12 квадрата. Пускам на 25 на охлаждане,навън е 35.Започна да качва мощност съпаловидно 5-10-15-20 -..-365 W.Поработи малко.Видя ,че няма да го бъде с тая мощност и качи плавно до 500 W. Ще почакаме сега. Мирише на ново..на турско Тръгвам си.. ще го наблюдавам вече през приложението какво прави.
- - - - - - - - - -
Общо взето няма да мога да дам адекватна информация. При 8 градуса разлика вътре/вън, топлозагубите са ми около 200 W ,,,,Поддържа температура +/- 1 градус. Не се чува как работи. Перфектна машинка. Другия месец ще правя топлоизолация и дограма. Живот и здраве ще оправим баланса..При пускане прави някакви големи тестове на клапите и чак тогава тръгва да духа..малко дразни ,но кой ще го гледа.
- - - - - - - - - -
През ноща стаята се е темперирала.Към 2 часа е държал 100 вата и после е паднал на 50. Два пъти е иключвал /9 W/ Стендбая е 5 W ,Само WIFI модула предполагам.
Малко впечатления от машинките за 1 месец работа. 20 и 25 за хол и спалня
Външните тела са огромни. На втората снимка отгоре е старият модел R, който се опитаха да ми пробутат от магазина, след което се наложи да го демонтират.
Относно консумацията, според приложението, за 10 дни работа от юли двата са изхарчили 30 кв.ч, до 25.08 - 61. Сметката за тока, за 20 дни отчетен период беше увеличена с близо 20 лв спрямо предходния, тоест грубо - около 30 лв за двата климатика на месец за охлаждане е консумацията при сегашните тарифи.
Като консумация не се различават 20-ката и 25-цата. Държа ги на 27-28 на дистанционното и отворени врати. Настройката на темп е през 0.5 градуса. За допълнителна проверка ще взема един ватметър
Външните тела са абсолютно безшумни, без тампони. Вътрешните, сега забелязвам, на автоматичен вентилатор генерират слаб високочестотен шум. Затова ги държа нa най-ниска ръчна степен, при която шумът го няма.
Потвърждавам забележката на колегата по-горе, че при вкл., изкл. или смяна на режимите прави някакви инспекции и прави пълен оборот на клапите.
Функцията 'комфорт' наистина върти вътрешите ламели в противоположна посока спрямо човек, но посоката на въздушната струя реално не се изменя забележимо.
В режим 'вентилатор' след известно време се появява не особено приятна миризма.
Общо взето, като изкл. изпълнението на монтажа, съм доволен от машинките засега. Ще видим зимата как ще се държат.
Тозивероятно е стриймъра, който не работи на ниската степен.слаб високочестотен шум
Пробвай да го изключиш, да видим дали ще изчезне шума.
Не разбрах, клапите ги мести при смяна на режими или при он/офф? Иначе, относно високочестотния шум предположих същото като Цанков - флаш стриймъра.
Държат ли зададената температура стенните? Или я подминават?
Стриймърът издава точно един слаб, високочестотен звук, като жужене.