Не знам той как се чувства, но при никакви положения не е нормално китайските тояги да работят без "екстри", а всички "големи" малко след покупка и монтаж да започват да свирят, тракат, тропат, вият, свистят и т.н.
Някой може ли да ми каже на FTXM20A5V1B къде се намира flash streamer-а (схема, картинка), защото нито го виждам, нито го чувам да работи на по-високите степени на вентилатора?
Отделно от това и проблемите:
При най-ниска скорост на вентилатора се чува едно накъсано буботене, вероятно от фреона, все едно потока спира за малко и продължава. Сякаш нещо бута фреона на тласъци. Направил съм запис (трябва да се слуша със слушалки и на увеличен звук).
https://dox.abv.bg/download?id=eac42824e1
При най-ниска скорост се чува и някакво свистене, както някой беше писал по-назад, като от трансформатор. Високочестотно и много дразнещо.
Пробвах и на отопление и накъсаното буботене не се чува.
Имам FTXM25M2V1B в друга стая и е изключително тих и не се разбира, че работи. Този уж трябва да е последен модел и е значително по-шумен, клапите се движат шумно и фреона се чува ужасно.
Климатика според мен е монтиран добре, вакуумираха го.
Флаш стримера се намира от дясната страна където са платките, няма как да го видиш. Като се пусне, не почва веднага да жужи, минава известно време. После като се спре осезаемо утихва климатика, чува се като от фреон. Моя е монтиран с 2 метра тръби и няма никакъв шум от фреон. Вади забележителна ефективност. При мен работи в диапазона 95-140 вата и духа доста студено, термометъра се прецака и няма как да измеря сега, тече и конденз. Високочестотния звук при мен го имаше на отопление като беше нов, и после много намаля, дори май изчезна немие правил впечатление. На охлаждане сега също него чувам.
Флаш стриймъра не изглежда да е с малки размери, а и като го пусна, звука от климатика не се променя. На другият климатик имам такъв и го знам как звучи и как изглежда. Ако някой има снимка от сервизно или от отваряне на вътрешно тяло?
Същата работа.
Даже когато е на студено и спре да духа, след като е развил температура си спира вътр. вентилатор и топлообменника остава мокър , трябва да се минава на ВЕНТ. за да го изсуши...Чудна работа !!!
При мен също се чува бълбукане при спиране , когато е развил и спре вентилатора за около 5-6 секунди. Също и при пускане за кратко, наистина тръбния път ми е малък...около 2,4 м.
Флаш стримера не можах да чуя/усетя . Ще слухтя пак !!!
За да сме по темата ще кажа, че ако сега избирам климатик за малка спалня бих заложил на Perfera (без значение дали подова или стенна). У нас цепеници към днешна дата няма и не е имало, но пък имам пресен пример с LNМои близки си взеха Edge, който се разсвири за под година, добре ли е?! А случаите с различните модели и марки, които са описани тук във форума всички можем да ги прегледаме. Не знам до колко са истина, но не мисля, че някой би седнал да си измисля за такива работи понеже му е скучно и няма какво да прави.
Не знам кого визирате, дано не мен.
Споделям всичко , което забелязвам относно моите 3 клими. Една 12ка и 2 -9ки купени с мерак за почти 8 бона...
- - - - - - - - - -
От копчето "clean" ли пускате флаш стримъра ?
Друго, което е недобре според мен е спирането на вътрешния вентилатор веднага след като температурата е достигната. В режим охлаждане топлообменника остава мокър и е предпоставка за миризми и развитие на гъби.
- - - - - - - - - -
Всички стари модели на дайкин, дори и ftxb духаха след достигане на заданието при охлаждане.
Здравейте, има ли начин да се деактивира звуковия сигнал който се издава от вътрешното тяло всеки път когато се подава команда от дистанционното?
Имам 2 девятки и една дванайска ftxm-a.
Девятките по цяла нощ бълбукат на охлаждане и изнервят адски. Дванайската е тиха.Освен колегата Delta, някой забелязал ли е ?
Пробвай при различна скорост на вентилатора дали ще изчезне бълбукането.