Здравейте,имам 8 от новите 7ци на Дайкин Перфера.Три от тях бълбукат на охлаждане и не се повлияват от скороста на вентилатора.При единият в положение Борче на вентилатора ,моторчето му започва да бучи.И при трите бълбукащи тръбите са около 3 метра.
Здравейте,имам 8 от новите 7ци на Дайкин Перфера.Три от тях бълбукат на охлаждане и не се повлияват от скороста на вентилатора.При единият в положение Борче на вентилатора ,моторчето му започва да бучи.И при трите бълбукащи тръбите са около 3 метра.
Кога балбукат. Мойта седмица ако е достигнала температурата и е изключил компресора, при тръгване се чува фреон за 1-2 секунди, ме много силно, после при работа няма никакъв шум от фреон, от перката и от външното тяло, много тиха работа. При изключване пак се чува много леко фреона за 1-2 секунди и това е. Аз го направих вътрешния вентилатор да върти постоянно,и при изключил компресор така е по монотонна работата. Единственото от към минимум се надявах на по нисък, но пак е доста добре.
На Около 30 градуса 120 вата
при 37 около 170-180-200
23-24 100 вата
19-88 вата
Общо взето ги хващам да шумят при различни периоди на работа ,но най вече когато започнат да достигат зададената температура и вентилаторът мине в най ниска степен ,защото е сложен на Ауто.
с бълбукането да кажем няма оправия - на 5м тръби с подовия също има. вече дали е пре-зареден или прекалено малко зареден или клапана който регулира фреона ... мъгла ми е.
странно е че много народ реве за бучене на двигателя за 7ци и 9ки за стенните ...
12ката държи малко по високи обороти и го няма проблема.
При он офф ли и при теб балбука само или и по време на работа?
Бученето ,когато е на най-ниска степен(Борче),го прави от най-безшумна степен на вентилатора на най-неприятната ,с този нискочестотен трансформаторен звук.Някъде бях чел ,че с времето изчезвал,но за сега са още много нови мойте машини.
Вероятно са спестени т.н. муфлери (заглушители) заради по-ниска цена . При стария FTX-R мисля, че не е имало бълбукане и тракане...Имах опция да избирам при покупката R или А ...трябвало да взема R , но кой да ми каже , че така ще стане . Моите 9ки са с къс път и ще пробвам да удължа поне с 2 метра.
При охлаждане може да си стои на скорост 1 за да не се чува жуженето на вътр. вентилатор, но при отопление Той си знае само на AUTO ,, не може принудително на 1 . Бълбукане или почукване ( прилича на празнична заря която се чува отвън на затворена врата) започва при достигането на температурата и най-силно става при спирането на компресора. Отвън се чува шуртене на фреон , който се връща в "казана" .
Големи пръчки пак излязоха. Хем се бях зарекал да не взимам Дайкин повече....
п.п. Някой майстор да сподели дали би могло да бъде от презареждане това бълбукане вътре и шуртене вън .
Този пост е редактиран от dimon; 08-08-25 в 08:06.
Има заглушители на фреона 4 мисля са в външното тяло. При мен само при он оф се чува фреон за 2 секунди,при работа на компресора абсолютно никакъв шум. тръбен път 2 метра навит на кръг зад външното, защото е гръб в гръб монтажа.
12 или 9 имаш?..
При мен 12ката е така, 9 ките са шумни, бълбукат, а може да не си забелязал.
Аз много слухтя и затова чувам.
Моя е 7 ца в 24 квадрата къща с вътрешна изолация. Точно над спалнята ми е, ако съм настрани съвсем него чувам. Бих казал че вади много голяма ефективност. На охлаждане с консумация 120-130 вата духа с 12 градуса. Можело е да смъкнат минимума повече,има достатъчно добър хардуер.На предната версия минимума на охлаждане 50-60 вата тук е 90-100 това вечер при по ниски температури. През деня върти 130-180 вата
Имам писано в темата доста. Аз къщата я ползвам през уикенда. Случвало се е много пъти от 5 градуса вътрешна за един ден преди да отидем го пускам и стопля доста бързо, хем му слагам економи функцията с която не качва повече от 350 . Имаше при нас 10 дни с -10 -15, тогава не съм стоял там и нз как би работил, бях го оставил да поддържа много ниска температура колкото дане замръзне някоя тръба. Иначе през другото време си работи много добре, най ме дразнят контролните дефрости под 0 градуса които при мен винаги са на 3 часа, като повечето пъти са с нужда,и тече доста, но е имало и когато и капка не капва от външнито тяло
При такива условия и в 24 квадрата не може да се иска повече.