Страница 36 от 36 ПърваПърва ... 26343536
Резултати от 526 до 539 от общо 539
Like Tree282Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2025

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Здравейте,имам 8 от новите 7ци на Дайкин Перфера.Три от тях бълбукат на охлаждане и не се повлияват от скороста на вентилатора.При единият в положение Борче на вентилатора ,моторчето му започва да бучи.И при трите бълбукащи тръбите са около 3 метра.
    estqwerty и dimon харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Кога балбукат. Мойта седмица ако е достигнала температурата и е изключил компресора, при тръгване се чува фреон за 1-2 секунди, ме много силно, после при работа няма никакъв шум от фреон, от перката и от външното тяло, много тиха работа. При изключване пак се чува много леко фреона за 1-2 секунди и това е. Аз го направих вътрешния вентилатор да върти постоянно,и при изключил компресор така е по монотонна работата. Единственото от към минимум се надявах на по нисък, но пак е доста добре.
    На Около 30 градуса 120 вата
    при 37 около 170-180-200
    23-24 100 вата
    19-88 вата

4. Novice
    Тук е от
    Aug 2025

Общо взето ги хващам да шумят при различни периоди на работа ,но най вече когато започнат да достигат зададената температура и вентилаторът мине в най ниска степен ,защото е сложен на Ауто.
    dimon одобрява това.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

с бълбукането да кажем няма оправия - на 5м тръби с подовия също има. вече дали е пре-зареден или прекалено малко зареден или клапана който регулира фреона ... мъгла ми е.

странно е че много народ реве за бучене на двигателя за 7ци и 9ки за стенните ...
    12ката държи малко по високи обороти и го няма проблема.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

При он офф ли и при теб балбука само или и по време на работа?

7. Novice
    Тук е от
    Aug 2025

Бученето ,когато е на най-ниска степен(Борче),го прави от най-безшумна степен на вентилатора на най-неприятната ,с този нискочестотен трансформаторен звук.Някъде бях чел ,че с времето изчезвал,но за сега са още много нови мойте машини.
    dimon одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    При он офф ли и при теб балбука само или и по време на работа?
    зимата при дефрости и около минимума - лятото не съм засичал при охлаждане. аз съм с подовия.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Вероятно са спестени т.н. муфлери (заглушители) заради по-ниска цена . При стария FTX-R мисля, че не е имало бълбукане и тракане...Имах опция да избирам при покупката R или А ...трябвало да взема R , но кой да ми каже , че така ще стане . Моите 9ки са с къс път и ще пробвам да удължа поне с 2 метра.
    При охлаждане може да си стои на скорост 1 за да не се чува жуженето на вътр. вентилатор, но при отопление Той си знае само на AUTO ,, не може принудително на 1 . Бълбукане или почукване ( прилича на празнична заря която се чува отвън на затворена врата) започва при достигането на температурата и най-силно става при спирането на компресора. Отвън се чува шуртене на фреон , който се връща в "казана" .
    Големи пръчки пак излязоха. Хем се бях зарекал да не взимам Дайкин повече....

п.п. Някой майстор да сподели дали би могло да бъде от презареждане това бълбукане вътре и шуртене вън .
    Този пост е редактиран от dimon; 08-08-25 в 08:06.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Има заглушители на фреона 4 мисля са в външното тяло. При мен само при он оф се чува фреон за 2 секунди,при работа на компресора абсолютно никакъв шум. тръбен път 2 метра навит на кръг зад външното, защото е гръб в гръб монтажа.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

12 или 9 имаш?..
    При мен 12ката е така, 9 ките са шумни, бълбукат, а може да не си забелязал.
    Аз много слухтя и затова чувам.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Моя е 7 ца в 24 квадрата къща с вътрешна изолация. Точно над спалнята ми е, ако съм настрани съвсем него чувам. Бих казал че вади много голяма ефективност. На охлаждане с консумация 120-130 вата духа с 12 градуса. Можело е да смъкнат минимума повече,има достатъчно добър хардуер.На предната версия минимума на охлаждане 50-60 вата тук е 90-100 това вечер при по ниски температури. През деня върти 130-180 вата

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Моя е 7 ца в 24 квадрата къща с вътрешна изолация.
    А как се справя зимата в най-студените дни и нощи?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Имам писано в темата доста. Аз къщата я ползвам през уикенда. Случвало се е много пъти от 5 градуса вътрешна за един ден преди да отидем го пускам и стопля доста бързо, хем му слагам економи функцията с която не качва повече от 350 . Имаше при нас 10 дни с -10 -15, тогава не съм стоял там и нз как би работил, бях го оставил да поддържа много ниска температура колкото дане замръзне някоя тръба. Иначе през другото време си работи много добре, най ме дразнят контролните дефрости под 0 градуса които при мен винаги са на 3 часа, като повечето пъти са с нужда,и тече доста, но е имало и когато и капка не капва от външнито тяло
    HRS9 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2022

При такива условия и в 24 квадрата не може да се иска повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 36 ПърваПърва ... 26343536

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 11:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 08:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 17:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 05:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе