някой със пуснат стрймър може ли да го спре и да ми каже има ли промяна в работата на машината.
може ли заради него да върти повече въздух?
ще съм благодарен ако някой обърне внимание.
някой със пуснат стрймър може ли да го спре и да ми каже има ли промяна в работата на машината.
може ли заради него да върти повече въздух?
ще съм благодарен ако някой обърне внимание.
Стримър не съм чул и видял, мъчил съм го тръгне , но не става или не се чува,
пробвал съм всики неща, но на озон не замирисва.
Иначе стои там в кутията...
Моя се чува доста силно, (нещо като шум от фреон по тръбите), но трябва вентилатора да е на 2-3 скорост на ниска не работи.мисля не тръгва веднага като се пусне. После като се спре климатика утихва доста, ясно се разбира, но за мирис на озон не съм усетил
само се чува , но май на най ниските степени на фен-а вътре не бачка? трябва да развърти на по-високи. както и да е - според мен когато е пусната заради ного почва да повишава оборотите и при мен преоотопля спалнята. сега стримъра е изключен и държи темп без да варрира толкова много.
пуснал или съм спрял още нещо - вярвах че съм изключил долната клапа- но май всъщност трябва да проверя, но в другото за стенните сервизно има това и не съм сигурен, но май това беше :
(a)Default visible value on remote controller field setting menu for Preheating (pre‑heating of compressor by motor) function is 0(OFF). However unit has Preheating (pre‑heating of compressor by motor) function = 1 (ON) by default.
та с стримъра и това най-накрая се държи нормално - зададени 20 и държи 21.5-до 22 твърдо без да претопля тотално.
опитайте. и пишете къде какво сменяте че се оплапсват бързо нещата.
Някъде го бях описал с картинки.
Стриймъра се включва при степен на вентилатора над 1-ва.
На авто вентилатор при темперирана стая поне моя работи на степен на вентилатора до 1-ва и няма шанс да се включи
не знам изключих стримера - тотална промяна в работата.
и разхода върви добре ще пиша в края на ноември, за сега е доста по-добре.
Как може да се провери дали работи стримера ? Как ли не слушах и мирисах - не усещам разлика.
трябва да се чува - не знам друг начин. жужене. гледах сервизни - няма диагностика.
112 киловата миналият ноември, 67 този.
Всичко съм изключил , стримър , demand control, silent outdoor. Econo. Всичко е изключено.
Утрепах се да проветрявам тази година и въпреки това консумацията е наполовина.
Изключих всичко, дистанционното е в другата стая не е пипан и изключван.
Може месеца да е по топъл , но чак пък двойно...
тази година месеца е много топъл - При мен данните са също наполовина 180 кв миналата година , 91 кв тази
Миналата година Октомври беше много меко и приятно времето а през Ноември беше доста студено, тази година е точно обратното.
този ноември не само е топъл а статистически е най топлия за последните 15г
Да споделя само,
понеже сега е много топло за Дайкини забелязвам следното :
имам 3 броя перфери с буква А и трите бая се клатят на ниските обороти.
По принцип работят кратко време на ниски обороти.
Особено при включване се чува нещо като излитащ хеликоптер .
Отдавам го на много ниските обороти , на които сега се мъчат да работят и понеже са "еднороторни суингове" ( то май двойни няма) не могат да се балансират добре.
Мимнимумът им е по-нисък от старите перфери.
Дори ламарините подрънкват на всяко тръгване .
Моите са на тампони и се чудя дали не е заради това ?
Аз имам 7цата , при топло време когато работи он оф, при тръгване качва 80-100 вата и там има едно изтракване и извибриране на външното тяло за 2-3 секунди, бях подлагал тук там гума беше спрял, но пак почна, но по слабо. Преди се чуваше и вътре, сега не. После заработва на 130-140 вата като е много безшумен, на 1 метър не можеш да разбереш че работи. Явно си е масов проблем това. При мен много рядко изключва,трябва да е 15-20 градуса външна температура.защото е в 24кв. Работи си монотонно с 130-150 вата много часове. На всякаква мощност компресора е много тих и няма никакви вибрации.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 08-12-25 в 10:52.