От изброените без да се замислям бих взел H09S1P.NS1/U18 NEW Premium
Аз си продължавам четенето за Даикина. Прави ми впечатление че малките модели не са с двойно роторен компресор. Това е супер странно защо не ползват технологията, от инжинерна гледна точка с 2 ексцентрика на 180 градуса трябва да се самобалансират следователно по-малко вибрации повече ефективност.
ти се радвай че компресора изобщо е Дайкин ,а не Речи или нещо подобно
Ми те и 6 цилиндровите редови ДВГ са естествено балансирани, ама гледам не ги ползват много.
Пълно е със СУВове с 4 цилиндрови, а Пежо 5008 цепи мрака с цели 3 цилиндъра,…що ли? А, сигурно са по-евтини?
Е да но тук се опитвам да сравня Бмв с Мерцедес а те продължават да си ползват 6 цилиндрови мотори в скъпите си версии (изключвам C63 AMG който вече е 4 цилиндъра) Пежо Рено Скода са друг клас. По мойте разбирания Даикин се нареждат като лидери на пазара редом до МЕ и МХИ. Аз се поразрових и Тошиба,Генерал всичките ползват двойно роторен в скъпите си модели. А и от мойте познания нямам право да кажа нищо лошо за Дайкин но е всичко друго но не и евтин.
Така че като пускат нов модел 2024 предполагам с цел по-близки характеристики до моделите който се конкурират им е най-лесно да сменят компресора а не да влагат пари в редизайн на външно/вътрешно тяло. Така че чисто от маркетингова гледна точка предполагам причината да ползват такива компресори е друга или разликата в цената е голяма и ги боли **** за потребителя. Нещо като запазена марка или да твърдят че са по-здрави. Макар че в Ururu версията ползват двоен swing компресор.
модела Перфера е среден клас на марката ,нещо си се заблудил .. даже клони към долен среден .. нагоре има Страйлиш ,Емура ,че чак тогава е Уруру
Те външните тела са почти еднакви на перфера емура и стайлиш, вече вътрешните са по луксозни, а урурото си е най високия клас, но модела е от повече от 10 години, време е да изкарат нещо ново и там. Еднороторния в перфера, е абсолютно безшумен и без вибрации.
Уруро не го коментирам а само го споменах че имат разработка на двоен компресор. Относно Емура и Стайлиш и 2-та са с еднороторен компресор и по-лоши показатели от Перфера. За дали е среден клас не знам но уж се води висок клас а тези емура и стайлиш са по скоро дизайнерски и си плащаш за външния вид.
Не съм казал че вибрира. Размислите ми са чисто технически.
Уруро ако искарат модел без допълнителната тръба и 1000лв разлика нямам против да си сложа дори много ме кефи. Но имам прекарани тръби и няма как да стане да къртя за чистия свеж софииски въздух който ще ми вкарва отвънка.
Този пост е редактиран от RaCheT; 10-09-24 в 21:46.
Да, другите ползват двойно роторни при 25/35 само в най-високия си (флагмански) клас - Daiseikai, ZSX и т.н.
Ама Перферата не е в него, а някъде по средата. Урурото си е с двойнороторен и при малките машини. Както си казал е всичко друго, но не и евтин .
п.с. Сега се загледах, новата 50ка RXM-A (стенен) се развърта до 6.5kW за разлика от 7.7kW при RXM-R, явно по-малкото вътрешно си оказва влияние.
Не е задължително да е по-ефективно. Има перфера с двойнороторен (май съм го писал и преди).
Сравни FTXM35R/RZAG35A и битовата.
Като си фен на двойнороторните взимай ЛГ там всичките са с двойнороторни компресори с изключение на най-евтиния модел излязъл тая година (не ги е срам да изкарат такова недоразумение ще си скъсам фенската карта).
Здравейте всички. Имам два климатика daikin perfera нямам оплаквания от тях освен дефростите зимата.
Предстой ми закупуване на още една машина и се питам заслужава ли си да си дам парите за daikin stylish или няма никаква разлика освен дизайна на вътрешното тяло.
Стаята в която ще се монтира е спалня 13кв + баня 4кв северно изложение с виенски прозорци. Изолация на тавана и стените има. Предполагам 9ка ще е ок или да гледам 12ка ?
За мен лично, разликата ще е основно визуална и не си заслужава. Иначе, дефростите можеш да ги разредиш след проста интервенция с външния датчик, сиреч да го пъхнеш на друго място.
Този пост е редактиран от rosswen; 19-09-24 в 17:42.
Здравейте!
Има отделна тема за Избор на климатизатор за 2024, можете да попитате там - https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%BD%D0%B0.html
Поздрави!