Страница 12 от 18 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 267
Like Tree182Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    ross, да не си взел стенна Перфера? Колегата май за нея пита.
    Подовия е друга бира от към комфорта, ама нали “одъртявал”, та може и да се заинтересува ….
    Да за нея питам, за съжаление нямам къде да сложа подов. А и ще се ползва предимно за охлаждане. Аз и аз не знам какво питам маи искам да си взема Дайкин и се чудя как да се убедя.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от RaCheT Виж публикацията
    Да за нея питам, за съжаление нямам къде да сложа подов. А и ще се ползва предимно за охлаждане. Аз и аз не знам какво питам маи искам да си взема Дайкин и се чудя как да се убедя.
    Взимай го тоя Дайкин, няма да съжаляваш. Работи по-деликатно дори от МЕ-тата, които така харесваш.
    ccankov73, Ivanskin и RaCheT харесват това.

4. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

От изброените без да се замислям бих взел H09S1P.NS1/U18 NEW Premium

5. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

Аз си продължавам четенето за Даикина. Прави ми впечатление че малките модели не са с двойно роторен компресор. Това е супер странно защо не ползват технологията, от инжинерна гледна точка с 2 ексцентрика на 180 градуса трябва да се самобалансират следователно по-малко вибрации повече ефективност.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти се радвай че компресора изобщо е Дайкин ,а не Речи или нещо подобно
    ccankov73 одобрява това.

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ми те и 6 цилиндровите редови ДВГ са естествено балансирани, ама гледам не ги ползват много.
    Пълно е със СУВове с 4 цилиндрови, а Пежо 5008 цепи мрака с цели 3 цилиндъра,…що ли? А, сигурно са по-евтини?

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

Е да но тук се опитвам да сравня Бмв с Мерцедес а те продължават да си ползват 6 цилиндрови мотори в скъпите си версии (изключвам C63 AMG който вече е 4 цилиндъра) Пежо Рено Скода са друг клас. По мойте разбирания Даикин се нареждат като лидери на пазара редом до МЕ и МХИ. Аз се поразрових и Тошиба,Генерал всичките ползват двойно роторен в скъпите си модели. А и от мойте познания нямам право да кажа нищо лошо за Дайкин но е всичко друго но не и евтин.
    Така че като пускат нов модел 2024 предполагам с цел по-близки характеристики до моделите който се конкурират им е най-лесно да сменят компресора а не да влагат пари в редизайн на външно/вътрешно тяло. Така че чисто от маркетингова гледна точка предполагам причината да ползват такива компресори е друга или разликата в цената е голяма и ги боли **** за потребителя. Нещо като запазена марка или да твърдят че са по-здрави. Макар че в Ururu версията ползват двоен swing компресор.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

модела Перфера е среден клас на марката ,нещо си се заблудил .. даже клони към долен среден .. нагоре има Страйлиш ,Емура ,че чак тогава е Уруру
    Gena_bs, tanatos и CubanLinx харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Те външните тела са почти еднакви на перфера емура и стайлиш, вече вътрешните са по луксозни, а урурото си е най високия клас, но модела е от повече от 10 години, време е да изкарат нещо ново и там. Еднороторния в перфера, е абсолютно безшумен и без вибрации.

12. Novice
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    модела Перфера е среден клас на марката ,нещо си се заблудил .. даже клони към долен среден .. нагоре има Страйлиш ,Емура ,че чак тогава е Уруру
    Уруро не го коментирам а само го споменах че имат разработка на двоен компресор. Относно Емура и Стайлиш и 2-та са с еднороторен компресор и по-лоши показатели от Перфера. За дали е среден клас не знам но уж се води висок клас а тези емура и стайлиш са по скоро дизайнерски и си плащаш за външния вид.

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Те външните тела са почти еднакви на перфера емура и стайлиш, вече вътрешните са по луксозни, а урурото си е най високия клас, но модела е от повече от 10 години, време е да изкарат нещо ново и там. Еднороторния в перфера, е абсолютно безшумен и без вибрации.
    Не съм казал че вибрира. Размислите ми са чисто технически.

Уруро ако искарат модел без допълнителната тръба и 1000лв разлика нямам против да си сложа дори много ме кефи. Но имам прекарани тръби и няма как да стане да къртя за чистия свеж софииски въздух който ще ми вкарва отвънка.
    Този пост е редактиран от RaCheT; 10-09-24 в 21:46.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Да, другите ползват двойно роторни при 25/35 само в най-високия си (флагмански) клас - Daiseikai, ZSX и т.н.
    Ама Перферата не е в него, а някъде по средата. Урурото си е с двойнороторен и при малките машини. Както си казал е всичко друго, но не и евтин .

п.с. Сега се загледах, новата 50ка RXM-A (стенен) се развърта до 6.5kW за разлика от 7.7kW при RXM-R, явно по-малкото вътрешно си оказва влияние.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от RaCheT Виж публикацията
    Аз си продължавам четенето за Даикина. Прави ми впечатление че малките модели не са с двойно роторен компресор. Това е супер странно защо не ползват технологията, от инжинерна гледна точка с 2 ексцентрика на 180 градуса трябва да се самобалансират следователно по-малко вибрации повече ефективност.
    Не е задължително да е по-ефективно. Има перфера с двойнороторен (май съм го писал и преди).
    Сравни FTXM35R/RZAG35A и битовата.
    Като си фен на двойнороторните взимай ЛГ там всичките са с двойнороторни компресори с изключение на най-евтиния модел излязъл тая година (не ги е срам да изкарат такова недоразумение ще си скъсам фенската карта).
    estqwerty, ccankov73 и CubanLinx харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2016

Здравейте всички. Имам два климатика daikin perfera нямам оплаквания от тях освен дефростите зимата.
    Предстой ми закупуване на още една машина и се питам заслужава ли си да си дам парите за daikin stylish или няма никаква разлика освен дизайна на вътрешното тяло.
    Стаята в която ще се монтира е спалня 13кв + баня 4кв северно изложение с виенски прозорци. Изолация на тавана и стените има. Предполагам 9ка ще е ок или да гледам 12ка ?

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

New Perfera - FTXM~A - new design & features

За мен лично, разликата ще е основно визуална и не си заслужава. Иначе, дефростите можеш да ги разредиш след проста интервенция с външния датчик, сиреч да го пъхнеш на друго място.
    Този пост е редактиран от rosswen; 19-09-24 в 17:42.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Timev Виж публикацията
    Здравейте всички. Имам два климатика daikin perfera нямам оплаквания от тях освен дефростите зимата.
    Предстой ми закупуване на още една машина и се питам заслужава ли си да си дам парите за daikin stylish или няма никаква разлика освен дизайна на вътрешното тяло.
    Стаята в която ще се монтира е спалня 13кв + баня 4кв северно изложение с виенски прозорци. Изолация на тавана и стените има. Предполагам 9ка ще е ок или да гледам 12ка ?
    Здравейте!

Има отделна тема за Избор на климатизатор за 2024, можете да попитате там - https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%BD%D0%B0.html

Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 18 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе