Включва си 3kw или по голям подгрев![]()
Включва си 3kw или по голям подгрев![]()
И моят правеше същите графики. Не го чувам кога дефроства през нощта. Под -10 не е падало при нас, та не мога да кажа на -15гр как са дефростите. Истината е, че е много топло, тихо и средната консумация - ниска. Като съм без смарт контакт, нито гледам какви графики чертае, нито ме интересува вече. Понякога мисля, че е влезнал в офф, той си върти на най-ниската степен на вента. Перфектна машина за спалня.
Този пост е редактиран от rosswen; 23-02-25 в 11:31.
За много години на всички! :D
Доктор Цанков, какъв климатик взехте?
Росс, сега ще взимам една стенна перфера с А тялото, ще ги питам дали може да врътнем външните тела :D новото да отиде на подовата, старото на стената... Съмнявам се, че ще се навият.
А по принцип новият ще стои в 9 квадрата спалня, ама си мисля да включа и коридора и банята и тоалетната, нещо като смесителен хъб, имам идея :D
Иначе съм доволен от подовата, под нулата се държи по-добре отколкото на ниски положителни.
Поздрави!
Още не съм взел, да мине и цикленето, ще са 2-3 подови Перфери.
За двете има положен тр. път, третата, дето се двоумя евентуално, ще е с изводи директно назад.
За мен съм си решил, всеки следващ климатик(нов или смяна на стар), който е за жилищно помещение да е подов.
Изключая стълбища/коридори.
Странно решение. Много се пречкат по пода.
Добре сте решили. С новите външни тела ли ще дойдат? Вчера говорихме с един познат, подова 35-ца ще взима за 28 квадрата, първи етаж къща. Изразих мнение, че е за 50-ца.
Например дебитът на моята девятка в 14 кв. стая ми е леко странен. Стреми се вместо да раздухва да излъчва. Тогава с 150 вата се чувство студено и вдигам с 0,5/1 градуса. Това и на авто и на висока степен, когато е настроен.
А при вас случва ли се при външна положителна /+7/+8 градуса/ като вдигнете градуса с 1/1.5 да поработи малко и да влезе във фиктивен дефрост? Чудя се дали не се е прецакал нещо, че започна като спира и тръгва да прицъква нещо, все едно реле щрака. Струва ми се, че идва от външното тяло.
Моят подов под 0гр., на режим Ауто (винаги него ползвам, супер адекватен е), работи на кратки интервали на най-ниската степен. През повечето време, се усеща, че работи на степен между low и med често пъти, когато задържи под -4гр. Добре, че са доста тихи степените и машината си остава безшумна. При температури над +3-4гр работи на доста нискпо натоварване - 70-180W и основно на най-ниска степен на турбината. Не съм виждал никаква форма на дефрост в подобни условия. Моят също е монтиран в спалня 14.5м2.
Това при каква зададена температура? Под зададена имам предвид температурата от дистанционното фабрично, без офсети.
Цяла вечер бачкаше на 20 сетнати градуса, поддържаше 22 градуса вътрешна, консумация 150 вата. Преди два часа качих от 20 до 21 градуса на дистанционно. Сега върти постоянно на 330, като мисля, че има тенденция да падне надолу. Термометърът показва 25 в стаята, но пък външната е +11 градуса и слънцето грее към външното тяло и прозорците Много странна работа. Или си темперира, защото стените са все още студени от големия студ. От всички страни никой не се топли. Две външни стени, две към стълбищната клетка, горе и долу никой. Знам, че имам бая топлозагуби, ама чак пък :D Мунчовците от кооперацията не искат да санират. И пак съм доволен от климатика. Не мога да му хвана спатиите, но топли яко.
Не сваля градусите, а направо оффна. :D
Да те зарадвам има нова ценова листаподовата ще завършва на B
п.п Отваря ли ви се голяма картинката? Да не би да има някакво ограничение в https://imgbb.com/ което да съм достигнал?
Ето на doc https://dox.abv.bg/download?id=6040db2a95# - Линк за сваляне
Този пост е редактиран от bobivg; 25-02-25 в 18:13.
Отваря се, според мен увеличението е в рамките на нормалното.
Направиха подобрение по машината, държаха я една година на старата цена и сега я вдигат с между 100 и 200 лева за различните модели, според мен е съвсем резонно и очаквано. Ако за вас е изненада за мен изобщо не е.