Страница 26 от 31 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 453
Like Tree251Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Как са дефростите сега, дават го доста студено -15 -18 следващите дни, да видим дали пак така ще са контролните. Моя сега е изключен, но ще го пусна Тея дни да поддържа някви минимални градуса, че сега е 3 градуса вътре в вилата да не замръзнат тръбите на водата.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

какви контролни дефрости - от 3 денонощия вали сняг и сме около нулата. това е най-тежкото време.
    чакам да паднат температурите че да се пооправят нещата. надоло минаваме на контролни.
    удържа на около 450-500 вата, като наближава максимума.
    контролни има и през 30 мин. дори обикновенно така ги набива. но да кажем 1 на час.
    днес я поразринах и поразмразих че да удържи още ден два.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

При мен беше 2-3 денонощия -1 до -4 със сравнително висока влажност и снеговалеж. Дефростите контролни на около 3ч. Не бяха по нужда, защото има още доста накъде да побелява. Миналата седмица изкара почти цялата с температури до -8 сутрин. При по-сухо време контролните са на 2ч., при малко по-влажно на 3-4ч.
    Имам една молба към собствениците на новите външни тела. Може ли да премерите ф-то на дренажните отвори? Благодаря предварително. В едно от сервизните пишеше за ф-то на тапите, но не ми стана особено ясно. Мисля, че бяха различни резмери.

5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Аз нали ви ви разправям, че таралеж за възглавница, полицай за приятел и климатик за топлене НЕ стават!
    Който има възможност за газ, хич да не се замисля.
    estqwerty и bobivg харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Много си ми е добре. Не се чува че работи, топло е и комфортно. 80% от дефростите изобщо ги пропускам.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Аз нали ви ви разправям, че таралеж за възглавница, полицай за приятел и климатик за топлене НЕ стават!
    Който има възможност за газ, хич да не се замисля.

Пфуййй, ама че си гаден. Това е само при дайкините бре. И чат пат при хитачитата. Аз си имам 2 фуджицу и съм много доволен. Има и други марки които не са с толкова чести дефрости и топлят добре доволните си собственици.

Стига си хвърлял клетви по климатичната техника.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

В апартамента имам 2 хитачита с Мод на Дефроста тези дни си размразяваха през няколко часа 3-4, но валя сняг 3 дни и заскрежаваха много, сега спря и и нямат никакъв скреж, дори и -20 да стане няма да пуснат празен дефрост. Дайкина перфера освен тия дефрости, които не са чак толкова чести на 3-4 часа, е перфектен.и зимата вече няма нищо общо с преди, като в Северна България държеше по 2 месеца с отрицателни температури и денем и нощем. Сега да има 1-2 седмици с дефрости през другото време от годината, ще работи много добре.Тази сутрин го пуснах на вилата, работеше
    му подгрева 35 вата, с включено ограничение на 40процента работи на 130 вата в момента -4 външна, вътрешна 10, беше 3 преди да пусна. Като това ми е целта да поддържа колкото дане изтива много, важното е че може да работи на минимум и при 20 градуса и при отрицателни. На охлаждане лятото също сигурно ще работи много комфортно.
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 19-02-25 в 21:22.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ами те уж тихи дефростите им ,но ги знаете точно колко са и кога .. "моя Дайкин дефроства снощи в 2:30 ,после в 4:30 ,но дефростите са напълно незабележими"
    me40 одобрява това.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

пропадаме на -9.5, а ноща сега започва. следващите 3 дни ми ги дават без положителни - това време чакахме.
    ccankov73 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Слагай после графики, би трябвало да не трупа скреж вече, като спря да вали сняг.
    В момента -6 консумация 155 вата.

Screenshot_2025-02-19-21-16-58-677_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg

Screenshot_2025-02-19-21-16-15-684_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg

Screenshot_2025-02-19-21-23-02-154_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg

Дефрости точно през 3 часа.
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 19-02-25 в 22:32.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Е, най-сетне малко зимичка де. Да видим на кой ще му окапят круш..., пардон климатиците.
    Съмнявам се някой с Перфера да остане на студено, ако го е оразмерил правилно.
    Аз си признавам, че пуснах газта.
    Зор нямам да мъча климатиците, а и при мен всичко е тествано вече, даже и до към -20С.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Много забавно стана. Фуджицу не дефроствали. Те създават такава шумотевица, че с дефрост или без, все тая. На Дайкина дефроста им е по-тих от он/офф на Фуджи. МХИ и Тошибата ми размразяват само при крайна нужда, въпреки това смея да твърдя, че подовия Дайкин е най-приятната машина за спалня. Колко често дефроства, обикновено разбирам денем, когато го следя или от графиките. През нощта много рядко го чувам, а не спя хич дълбоко.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Не разбра ли, че си се набутал и с МХИ, и с Дайкина, да не забравяме и Тошибата? Добре, че си купих машини преди да открия форума.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Не, Хевито ми е фаворит за големи помещения. Тих, икономичен, топли яко и може да не размразява с денонощия и на -10, стига да няма мъгли. За спалня ЗСХ не бих взел, заради мятането на клапата при он/офф и дефроста на он/офф цикли, писал съм го неведнъж. Тошибата няма такива проблеми, но самото управление на турбината й е по-дървено и е малко по-шумна. Доволен съм и от 3-те. От всички машини, които смених, с тези се спогаждам най-добре. При нас в момента е -8 с мъгла, Дайкина не съм му чул нито един дефрост, но не може да не е правил. Сутринта беше побелял целия като Хеви, ама не мога да прикачвам снимки, че не бачка тапаталка.
    Този пост е редактиран от rosswen; 20-02-25 в 09:44.
    Mega одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Дайсекай на колко си вдига минимума под 0 градуса дали при 9 10 серия ще е по нисък. При мен за сега се справя да поддържа някаква температура на вилата с минимум консумация.
    Външна тази сутрин -11 вътрешна 6 консумация 131 вата,като неги задържа много време качва до 170 после пак слиза на 130.30 квадрата, с банята, дефрости през 3 часа, сигурно са по нужда защото в града си имаше много скреж по климатиците. Разбира се с тази консумация и температурата, в нормални условия няма как да докара нормални градуси, но за малки спални ще е много добре.

Screenshot_2025-02-20-07-30-38-207_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg

Screenshot_2025-02-20-07-31-11-232_com.daikineurope.online.controller.jpg

Screenshot_2025-02-20-11-30-52-866_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 20-02-25 в 13:10.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 31 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе