Страница 307 от 308 ПърваПърва ... 257297305306307308 ПоследноПоследно
Резултати от 4,591 до 4,605 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    19
    #4591

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Здравейте, имам следния проблем с въпросния климатик:
    още при монтажа забелязах , че климатика не работи с правилен алгоритъм.При първоначално пускане работи около 40 мин.,изключва и след това започва един цикъл с точно 3 мин. работа и 3 мин.почивка без да се влияе от зададената температура и на 16 и на 30 градуса работи по този начин цял ден.При задание 16 градуса работи така и достига повече от 25 градуса в помещението,размразява нормално около веднъж на час.
    Напрежението е нормално
    Фреона,налягането,ампеража и темп.на изходния въздух също

    климатика e FUJITSU GENERAL ASH12USBCW и е известен още като моделASH12UB,

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #4592

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Дали не става въпрос за същото:
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg457012

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    19
    #4593

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    ами не става въпрос точно за такъв проблем като му задам 16 градуса примерно той не включва изобщо защото в стаята е топло но ако го дам например на 22 градуса той работи до достигането на градусите и след това вклучва точно през 3 минути работи 3 по4ива 3-4 мин и така постоянно.Та искам да знам дали това е нормално и има ли го при другите модели или да тарся сервиз

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    30
    #4594

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Пак ще пиша.Значи едно разбрах от личен опит.Чуеш ли за ОПЕЛ,ВИВАКОМ И ФУДЖИЦУ бягай надалече.Тия дето са ги направили да вземеш да им строшиш ръцете направо.Сега сериозно.Днес ми монтираха fuji rsb09ldc.За топленето- топли.вътрешното тяло ня безшумен режим въобще не се чува.Ама за сметка на това външното е направо реактивен самолет.Омръзна ми вече от прехвалени боклуци.Нокрията работи 5 дни и още не могат да я оправят.Вече шеста седмица.И сега тоя като го слушам ми иде да взема да го метна от терасата.Жалко че сЪм на втория етаж само.ТА ОПИЧАЙТЕ СИ АКЪЛА.КАТО ВЗЕМАТЕ НЕЩО ОТИДЕТЕ ВИЖТЕ ГО НЯКЪДЕ КАК РАБОТИ И ТОГАВА КУПУВАИТЕ.За пореден път съжалявам че се спрях на тая марка.Най големия боклук които може да купите на пазара

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #4595

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Решението за покупка на продукти на ОПЕЛ,ВИВАКОМ И ФУДЖИЦУ не се взема единствено след четене на теми по форумите, а след...

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    21
    #4596

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Всеки си има „любими“ марки. Същите съм ги слушал за „Форд“, Мтел, Глобул, СОНИ Вайо, AsRock, Samsung, Philips, JVC... май за всички марки.

    Да споделя едно две впечатления от моите два ASYA09LGC.
    Тия дни според синоптиците температурите падат до -10 / -11C, моят евтин китайски термомер твърди, че са падали до -8,5C, но не му вярвам особено.

    Няколко неща, които ми направиха впечатление:
    - Засега машинките не са ме оставили на студено (в режим Auto), но и не успяват да направят „сауна“. В по-студената и малко по-голяма стая външното тяло определено работи на макс. Вътре не се чува, но като изляза до него, определено го чувам, че се е „взлило“ яко.
    - В режим Quiet машините определено не се справят при тези температури, макар че стаите ми са 12-16m2 и не излизат от зададените спецификации.
    - Дефрост - не съм си играл да засичам през колко време се включва, но се включва доста рядко - достатъчно рядко, за да не му обръщам внимание. Само в един случай го усетих, отново в „стедената“ стая и то по температурата. Предполагам, че при по-дълъг дефрост е нормално температурата да падне доста, при положение, че стята е северна панелка, без изолация и с външна врата с кофти уплътнение. При не толкова ниските температури (няколко градуса под нулата) и по-голямата влажност външните тела леко побеляваха от скреж, но в момента и по двете няма една капчица лед, поне видимо отвън.
    - Разход - съдейки по електромерчетата до тук, за този месец предвиждам разход около 40 + 20 лв. - втората машина през деня се оставя на по-ниски градуси, когато всички сме на работа. (Докато пишех това изречение, въпросната си включи размразяването - почти не се усеща, само за около 5 сек. се чува известното съскане/кипене.).

    Имайки предвид, че досега съм се отоплявал на маслени радиатори и духалки, за момента съм доста, доста доволен от инвестицията. Разбира се, това са само първи впечатления при по-ниски температури. Има доста студени дни занапред, през които може да има и изненади.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    30
    #4597

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Така е...имаш право.За това и пиша.И все пак ако всички недоволни споделяха щеше според мен да е много по лесно за останалите.За топленето сега е сауна.на 26 градуса сам го оставил.в наи далечния ъгъл на стаята на земята измерих 26 градуса.наистина не се диша.но външното тяло днес цял ден го чувам от другата стая която не е съседна а имам коридор и кухня между тях.направих клип с телефона.ще опитам да го кача някъде ако мога.няква смесица от яко жужене и..не мога да определя точно.но наистина е нетърпимо.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    21
    #4598

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Трябва да отчетеш и вероятността да ти монтират климатиците некадърно. Аз пиша малко и гледам повече да чета, и колкото съм чел - от LDC и Нокрия оплаквания да съм видял 3-4.
    Разбира се, ако ти се падне дефектна бройка Нокрия, при положение, че е толкова скъпа машина - няма извинение за производителя.

  11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #4599

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Колега не се сърди, но ако си дал 26 градуса е нормално в този студ да работи на макс. Гледам сега моето MHI на 23 градуса работи на 550 вата, на 24 работи на 800 вата (грубо разбира се, разхода играе). Ако дам на 26 и моя ще литне. Така, че не се оплаквай, машините са много добри за парите си!

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    30
    #4600

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Не знам вече какво да мисля.Може и аз да съм карака..на мен да ми се пада глуха акула.За нокрията казаха че това е втори случай до сега.Ако до утре не го сменят с друг в петък ми връщат парите.Само дето те не топлят и ще трябва отново да гледам нещо.Но мисля вече да сменя марката.може би дайкин фтх50 мисля че беше.поне е с 1000 лева надоло.няма да ме е яд толкова..Да колега така е но сега съм го направил на 21.вътрешното тяло не работи.в смисъл виобще не го чувам а външното как ръмжи не е истина.не знам как ще заспя тая нощ...Сега вече спря.айде утре пак ще пиша ако има промяна.Сега да използвам тишината.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #4601

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Цитат Първоначално публикувано от colin_bg
    НДа колега така е но сега съм го направил на 21.вътрешното тяло не работи.в смисъл виобще не го чувам а външното как ръмжи не е истина.не знам как ще заспя тая нощ...Сега вече спря.айде утре пак ще пиша ако има промяна.Сега да използвам тишината.
    Ако вдигнеш скоростта на вентилатора, какво ли би се случило?

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    218
    #4602

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Защо не искаш да ти го сменят? Нямат екстра бройка ли? Защо чакаш толкова време в тоя студ? Искай нов!!!

  16. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    176
    #4603

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Имам въпрос. 07LCC монтиран в 12кв., това ще му е трета зима като предните две се справяше без проблем. През януари 2010 си направих експеримент и при външна -18гр. му зададох вътрешна 30гр.. След малко климатика вече духаше с 50гр. Може би си внушавам, но имам чувството, че взе да работи по-лошо. В тази връзка ми е и въпроса. Има ли климатика нещо като самодиагностика? Нещо което да покаже ако му е намалял фреона примерно? Или ако нещо друго не е наред?

  17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,774
    #4604

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    Май си внушаваш...При -18°С външна температура и настроени 30°С, с каква температура според теб трябва да бъде въздушната струя?! 50°С е повече от чудесно...По скоро, машината ти може да има нужда от профилактика....

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    176
    #4605

    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

    И аз се надявам да си внушавам. Колкото до профилактиката... Аз още не съм се отказал да те търся за удължаване на тръбният път така че когато реша да те извикам ще свършиш и двете неща. Просто не му е сега времето, и метеорологично и финансово...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 20:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 25-11-21, 23:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 00:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 21:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 00:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе