Страница 306 от 308 ПърваПърва ... 256296304305306307308 ПоследноПоследно
Резултати от 4,576 до 4,590 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

... Ами факт. Аз тази клима я взех с ясното съзнание, че не работи на студено (така казват всички), да се топля в преходните сезони. Обаче се оказа, че работи и грее и на студено, с риск да се повреди, все пак съм дал 450 лв за него (на едро, което не е много). Сега влиза във втора зима пак ще засичаме, ако някой иска да участва Температурата в помещението ако не се отоплява при време като сегашното е 19 градуса. При -12 стига до 17.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Какво е това топлото помещение, при мен сега в неотоплявана стая със същите изолации, като на останалите вкъщи, е 14°, при -15° навън вътре пада под 8°... Та това за моите данни, гледах, че ги коментирахте - такава ми е "изолацията". Прозорците в тази стая замръзват ОТВЪТРЕ

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Стандартен панелен блок, външна изолация няма, вътрешна стая, изложение ЮГ, само една външна стена т.е. дограмата. Блока има ТЕЦ, при мен няма радиатори, тръбите са затапени. Под мен пак е офис, до мен хората са в чужбина, над мен се живее, но хората много пътуват. Това е в общи линии.

... Сега където живея, ще правим тест на MHI ZIX-35. Тук е нов строеж, тухла, има външна изолация не знам каква е и колко дебела. Като дупча ми се въжда към 5 см. Дограма PVC (не е много качествена така го взех) Блока няма ТЕЦ, всички сме с климатици, няма някой да не отоплява. Пода ми е с OSB+ 6 см. дъбово дюшеме. В помещението дето е машината има още PC, TV, Хладилник, 4 лунички по 50w, готварска печка. Това дава топлина, има и абсорбатор, който пък отнема доста. Остъкляването е значително.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Тази година климатика още не съм го вкл. на отопление.В момента температурата в Бургас е 19гр.По принцип тук зимите са сравнително меки и температури от -10 -15гр /ако ги има/,се задържат за не повече от седмица.Всичко това съчетано с добра изолация и климатик водят до по-ниска консумация при мен.

6. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от mitchel
    конвекторите бяха на поледна 10 степен при леко отворени прозоци, за да поизтикваме влагата, със включени коледни украси
    Тази зима опитай да изваждаш влагата с кратковременно но пълно отваряне на прозорците. Резултата ще бъде по-добър. Купи си и термометърче с влагомерче за да можеш обективно да контролираш процеса.

Цитат Първоначално публикувано от mitchel
    При януарските студове възникна проблем с трафопоста, първо заваля дъжд, след 4 часа скова студ, тока беше непостянен позагубиха се фазите и съседиде с клими нямаше как да се топлят, аз поне нямах този пролем .
    Е това аз не го разбрах. Имахте ли ток или не? Комшийските климатици друг вид енергия ли ползват от твоите конвектори?

7. Тук е от
    Jan 2008

имам един такъв въпрос.по скоро молба.някой който има нокрия awiz14lbc може ли да ми каже има ли по самото вътрешно а и външно тяло надпис кадето е упоменано къде е произведен климатика.ако може да публикува снимка ще сам благодарен.и един съвет за 12 кв.м. на 2.6 м. височина,детска стая,изток изложение с пвц дограма и вътрешна изолация на стените и тавана /7 и 5 см/.да е тих а и да върши работа при ниски температури.мисля си за 09ldc.?

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Надписа или лепенката надали е гаранция за нещо.Иначе добре си се насочил към 09LDC, по-добрия вариант е от LGC.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от colin_bg
    мисля си за 09ldc.?
    Ще ти пасне идеално.....

11. Тук е от
    Jan 2008

Благодаря.Ще поръчам 09лдц.надявам се да е наистина добър избор.http://www.fujielectricbg.com/news.php?NewsID=42 .А доколкото до лепенката знам че не е гаранция,но все пак според мен трябва да има някакъв стандарт при внос за производител.Защото сега съм ужасно ядосан.Струва ми се че играят няква игра магазина ли,сервиза ли и аз не знам и са ми набутали някво менте ,на което никъде нищо не пише.И вече пета
    седмица не могат да ми оправят нокрията и преди малко отново говорих че за другата седмица до четвъртък ще е готов.Наистина не знам какво да предприема.А зимата идва..

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

имам един такъв въпрос.по скоро молба.някой който има нокрия awiz14lbc може ли да ми каже има ли по самото вътрешно а и външно тяло надпис кадето е упоменано къде е произведен климатика.
    Сега гледах - не пише никъде. Ти не знаеш ли че си е Китайски? На другия ми японски Фуджицу си пише, че е произведен в Китай - там не се срамуват от това

13. Member
    Тук е от
    Aug 2004

някой който има нокрия awiz14lbc може ли да ми каже има ли по самото вътрешно а и външно тяло надпис кадето е упоменано къде е произведен климатика.
    Това лято и аз си взех такава машина, но никъде по кашоните или по телата не пише къде е произведен. Според магазина от който го взех е Тайландско производство, този модел отдавна не се произвеждал в Япония. Иначе, съм много доволен от машината, засега се държи отлично.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте! Имам едно питане към компетентните съфорумци. Имам климатик fuji electric 12 lcc от 4 години. Отоплявам помещение 14 кв. м. с една изолирана стена от 3 външни и pvc дограма. Напоследък забелязвам, че при зададени от 20 до 25", при външна под 0 поддържа една и съща температура средно около 21".Вклъчва и изключва през около 3 минути, като вентилатора работи на минимум и духа хладен въздух. Като му задам 26 тогава вече си работи нормално -бълва жега и поддържа 26" температурата дори +1" отгоре. Та мисля, че това не е нормално не би ли следвали като му задам 23 да ми поддържа толкова, а не 20.5 или 21. На какво може да се дължи - дали на това, че е преоразмерен или може би фреона е намалял. Предварително благодаря на отзовалите се.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от KumaLisko
    Здравейте! Имам едно питане към компетентните съфорумци. Имам климатик fuji electric 12 lcc от 4 години. Отоплявам помещение 14 кв. м. с една изолирана стена от 3 външни и pvc дограма. Напоследък забелязвам, че при зададени от 20 до 25", при външна под 0 поддържа една и съща температура средно около 21".Вклъчва и изключва през около 3 минути, като вентилатора работи на минимум и духа хладен въздух. Като му задам 26 тогава вече си работи нормално -бълва жега и поддържа 26" температурата дори +1" отгоре. Та мисля, че това не е нормално не би ли следвали като му задам 23 да ми поддържа толкова, а не 20.5 или 21. На какво може да се дължи - дали на това, че е преоразмерен или може би фреона е намалял. Предварително благодаря на отзовалите се.
    Не е "много" нормално.Ти чистил ли си го през тези 4 години???
    Сигурен ли си че не се получава някакъв "въздушен джоб" около климатика, който да лъже датчика или датчика за температура не хванал прах/паяжина които да действат като кече и да задържат въздуха около него???

Откак са го монтирали местил ли си разположението на мебели в стаята???Помисли.

17. Тук е от
    Nov 2007

Климатикът наистина не е чистен през тези 4 години. Наскоро под него(не точно малко по в страни) монтирах и една 46" плазма като смятам, че и тя има вина за това и съм покрил вентилаторите й, не плътно разбира се за да не отива топлия въздъх директно нагоре. Преди малко опитах с рестарт , като го изключих от контакта за известно време, но продължава при зададени 23 да поддъжа 21. Днес или утре ще се заема с почиствяне на вътрешното тяло , надявам се проблема да е в това.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от KumaLisko
    Климатикът наистина не е чистен през тези 4 години.
    Виж и тази тема https://forum.setcombg.com/index.php/topic,35011.0.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе