Страница 257 от 308 ПърваПърва ... 207247255256257258259267307 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,841 до 3,855 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

pas, не знам конкретно за описаното, но по принцип бъркаш в начина му на ползване. Навън е яко минус последните 2-3 дни, а ти го спираш, стаята ти изстива до 13° и го пускаш да се развърти в този студ навън на студен компресор. Не ти ли е мил климатикът?
    @nako-bako - сам знаеш, че така направен монтажът не е правилен. Може софтуерно да му е зададено при недостигната температура на отопление отначало да не можеш да му контролираш жалузите и да са само надолу. Който е запознат с марката ще каже прав ли съм.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Климатикът не е мой, но държа да помогна на комшийката. Та.. монтираха го там щото по-удобно място нямаше. Досега работи чудесно, кото аз самият и настроих клапите да духат почти напред, на предпоследна степен на височина. И машината бачка от няколко месеца без проблем. Един път ме вика да го погледна защо не топли и видях, че жалузите са надолу. Пак ги оправих и си работеше нормално до преди няколко дни. Сега като ги насоча напред почва да си духа нормално, но само за две-три минути, след което падат надолу. И край, спира да топли. Досега това го нямаше. Мисля, че нещо се прецакало по електрониката, понеже прегледах документацията и май такава "екстра" няма. А и не съм чувал при други марки да има подобно нещо. Помагайте!

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Може да се е понасмел нещо... Пробвай с ресет на климатика и на дистанционното.

5. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

deian мерси за съвета тази ми е първа година на отопление с климатик и взех тоя конвенционален за спалнята където не ни трябват по-високи темп. от 20*,а за хола ( с бокса) ще взимам за догодина някоя 14-ка за постоянно поддържане на температура щото в повечето време от денонощието сме там. приемам всякакви критики и съвети ако има нещо друго кажи. мерси

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Просто в такива студове не го спирай, а го оставяй на 18° примерно. После лесно ще наваксаш, няма да мъчиш машинката със студен старт, а и не мисля, че ще ти изхарчи много за да ти поддържа такава температура. Иначе като се затопли си го ползвай както си прецениш.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

nako-bako само за информация. На моя му падат жалузите докато се размразява. След това сами се връщат в последното си положение.При тебе има сякаш нещо друго. Климатика е 14LCC

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И при моя падат при дефроста, след това се връщат на преди това зададената позиция.Моите също са в най-горното положение, което е възможно на отопление и нямам проблем.Да не е сложен на АУТО режим на работа, я провери пак.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не е на ауто гадината, проверих го всякак. А рестът трябва да е някъде под капака, нали? Дали е удачно да го ресетна?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ресетни го от контакта за по-лесно.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

А моя пък бълбука много силно и странно като включва, след като е изключил при достигната температура. Бълбука (пльока) само при определени температури отвън - около -2 -3 градуса и мъгливичко. Тогава съм го усетил мисля.

13. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Ясно че не можеш да водиш срещу EVN още повече с 5 климатика. Идеята ми беше че ако бяха 5 акумолиращи е друго и това е най-евтиното отопление. Имам възможност климатиците да са на отделен електромер и гледам че фуджитата средно между 15-25лв на стая на месец харчат това е по-добре и от топлофикация.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Страннен проблем с General 12LDC!
    В режим на работа ОТОПЛЕНИЕ сам си навежда жалузите надолу. Поставям ги да духат почти хоризонтално напред и след малко той ги навежда пак надолу. Освен, че странно, възниква и друг страничен негативен ефект. Вътрешното тяло е поставено над една секция. Като духа над нея топлият въздух се отразява нагоре и климатикът спира работа или значително намалява изходящата температура, като по този начин не успява да постигне зададените градуси. Някой да знае нещо по въпроса?
    нако-бако, няма нищо странно в климатика, а в монтажа му над тази секция или каквото там е.При generala по-принцип ако питаш мен в различните режими позицията на жалузите е зададена софтуерно така че да постига максимален ефект консумация/отопление или консумация/охлаждане.описаното отт теб пведение на климатика е описано в инстукциите з аползването имонтажа му, ако изобщо монтажниците са ги чели/ ги е било ЕНЯ за твоята комшийка.
    НЕ закачайте климатика той си работи нормално.Преместете секцията на друго място в стаята така че да не му пречи.
    Другия вариант(по нерационален) е да преместите климатика на друго место където няма да има препятствия на пътя на въздушната струя.

Ей тея фирми как се не напечелиха и вместо инетелект влагат простотия в монатажа и съветите си.

ДО момчето с 12 UB-когато спираш климатика и след няколко часа го пускаш отново това е нормално поведение.Тръгва силно и нагрява въздуха около и под него, нагрятия въздих се изкачва и достига до датчика на климатика за температурата и той отчита изпълнена задачата за затопляне на помещението, впоследствие след няколко минути при разпределение на топлия въздух и размесването му със студения климатика отново тръгва и така докато не се темперира помещението до някаква що годе нормална температура 20-22 градуса.При мен този ефект се получва с моя дженерал в спалнята когато му задам температура от 21 градуса на 26 градуса най-вече поради факта че стаята е малка и той духа напреки, а не по дължината й.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от sao
    Ясно че не можеш да водиш срещу EVN още повече с 5 климатика. Идеята ми беше че ако бяха 5 акумолиращи е друго и това е най-евтиното отопление. Имам възможност климатиците да са на отделен електромер и гледам че фуджитата средно между 15-25лв на стая на месец харчат това е по-добре и от топлофикация.
    Че е добр - добре е. Че върши работа на отсносително добра комфортност си е така. Ама не е като целия ти апартамент или къща да е стоплен от тихи парно отопление без духащи въздушни струи. Тоест има комфортност, някаква но не и перфектната - в тоалетната и банята например за да ми е топло, ще трябва и там да слагам климатици за осигуряване на желаният комфорт. Че не е относително евтино решение също е така, но не и най-евтиното. Камина на твърдо гориво с водна риза или котелче на дръвца е приемливо евтоно решение и като инвистиция слрямо 5 хубави климатици и като консуматив, цена - енергия. Така че климатика си е един добър компромис за отопление-цена, иначе тези дето са с локални парни на дръвца сигирно са 1 милион към 1 в полза на тях в борбата срещу EVN.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Не е на ауто гадината, проверих го всякак. А рестът трябва да е някъде под капака, нали? Дали е удачно да го ресетна?
    Пробвай дали контакта е добре и не се рестартира сам по някаква причина. Ако всичко е наред, съветвам те да оставиш насочващите пластинки да се въртят на SWING режим. Режима се само-инициализира при ново идване на тока или рестарт от мрежата.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от justify
    нако-бако, няма нищо странно в климатика, а в монтажа му над тази секция или каквото там е.При generala по-принцип ако питаш мен в различните режими позицията на жалузите е зададена софтуерно така че да постига максимален ефект консумация/отопление или консумация/охлаждане.описаното отт теб пведение на климатика е описано в инстукциите з аползването имонтажа му, ако изобщо монтажниците са ги чели/ ги е било ЕНЯ за твоята комшийка.
    НЕ закачайте климатика той си работи нормално.Преместете секцията на друго място в стаята така че да не му пречи.
    Другия вариант(по нерационален) е да преместите климатика на друго место където няма да има препятствия на пътя на въздушната струя.

Ей тея фирми как се не напечелиха и вместо инетелект влагат простотия в монатажа и съветите си.
    Джъсти, можеш ли да ми дадеш някакъв линк до инструкции, че аз намирам само технически данни и потребителски книжки? А на тая мацка нищо не са и оставили.

Борд, това сигурно ли е, че се самоинициализира режимът, тъй като аз съм му правел някои проби и не съм забелязал подобно нещо. Като му джасна кабела и после го включа жалузите се установяваха на предишното зададено положение. Ама знам ли...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе