HyBRiD-X модела е 96 година не се връзвай, цената е висока.
HyBRiD-X модела е 96 година не се връзвай, цената е висока.
@blue1, OK, ще посъветвам човека да търси нещо друго... Мерси за съвета и инфото!
Jackas
Да притесняваме...гледах едно момче по-горе във форума, климатика му беше на балкона, имаше и снимки....трагедия...целия му балкон беше в лед/зимата/....трябва да си играя с канчета, легенчета и др съдинки...да размразявам подменям и т.н.
Относно канала:
Говориш за 4 см. ама като са с бандажна лента?!?!? Мисля да ги редя както са на снимките едно до друго... С др. думи трябва ми размера на обемистия "детайл"?!?!
Ок. Ти си решаваш... въпреки, че не е толкова страшно. Огледай се за възможност външното тяло да се монтира на парапета на балкона.Първоначално публикувано от Shrek3
Дренажната тръба е с Ф-2см. медните заедно с изолацията са малко повече, но пък изолацията е мека и поддава. Канал с 6см. ширина и 4 см.дълбочина ще е напълно достатъчен.Първоначално публикувано от Shrek3
Има нещо друго, което е силно препоръчително да се направи при монтаж с вкопаване на тръби. Желателно е снаждането на тръбите да стане със заварка, трябва само да го изискваш от монтажниците, и ако са печени, знаят какво да правят. Конусите и гайките винаги са слабо място, колкото и добре да са направени (патил съм ) и ако там се появи пропуск...познай... къртене, разбиване...не ти е работа!
Успех.
Колеги,моля за отговор.Фуджицуто ми АСХБ12 има плазмен филтър,който,мисля,се пуска отделно.Моля за съвет:да го пусна ли за постоянно или за определени периоди.Извинявам се на онези,на които въпроса се стори тъп,но не съм компетентен.
Какво е мнението за новата серия на General:
ASG * LGC
Подобрен дизайн."ALL DC","DC fan motor",“DC-scroll compressor”.Намалена отоплителна мощност/съответно по-тихи при старта/-изравнена с аналозите от MITSUBISHI,DAIKIN и др.На 12-ката - по малко външно тяло ,но поради по ниската мощност на отопление от 4,8 kw на 4 kw има по висок СОР от 3,9 на 4,12.При 7-цата и 9-ката няма разлика в външно тяло и в СОР само намалена отоплителна мощност на 9-ката от 3,6 kw на 3,2 kw.Първоначално публикувано от deian
http://www.bulclima.com/bg/category/15-stenen-tip.html
какво мислите за FUJITSU E22S ,японски модел ,КОП около 5.64 ,произведен е в Китай за японския пазар
Здравейте, от 2 месеца се отоплявам с Fuji RSA09LCC, (Fujitsu-General) много съм доволен от машината, но има един леко дразнещ-съскащ шум при спирането на компресора, когато достигне зададената температура и респективно, когато стартира отново. Дали това е нормално? Предишният ми климатик беше mitsubishi стар инвертор с R22, при него въпросният шум липсваше.
Между другото прочетох по форумите и се оказва нормално за този модел, mitsubishi heavi явно са изпипали нещата относно шума по-добре
Въпрос и на тръбен път. При мен имам две машини, едната е ASY9 с около 5-6м и там отсъства такъв шум. Другата е ASY12 с много къс тръбен път (около 2.5м) и там имам този 'шум'. При по-дълъг тръбен път не се забелязва.Първоначално публикувано от Ogosh
FUJITSU ASYA09LCC - тръбен път около метър,при спирането и тръгването на компресора се чува този шум.Абе през деня майната му,вечерно време е кофти.Като го монтираха монтажниците,защо не казаха за дължината на тръбнния път,колко трябва да е,за да се избегне това завиране.Това да му е кусура,иначе цяла зима без забележки(и то каква зима беше).
genagold1
Този проблем го има и при мен, дължината на тръбния път е ~2м. Молко е дразнещо през ноща, но не ме притеснява.
Щом често изключва компресора на инвертора значи стаята ти се нуждае от малко топлина или климатика е много мощен за стаята.Можеш спокойно да изключваш климатика през нощта от 23 до 06 часа /при това не много студено време едва ли температурата в стаята ще падне повече от 1 - 2 градуса/ или да пускаш таймера.Първоначално публикувано от genagold1
Търся дистанционно за този модел.ASY12RSEC