На мен днес ми казаха ,че са японски и аз малко се осъмних.
На мен днес ми казаха ,че са японски и аз малко се осъмних.
Марката е японска , но производството им е изнесено извън Япония ,като много други.
Така че определението ЯПОНСКИ е леко заблуждаващо , не че не е вярно
Много благодаря! Дано има дълъг живот у нас !
виждам ,че тук има разбиращи хора и затова ви питам, имам нов 12 LGC .когато охлажда се чува пукането на фреона ,постоянен дразнещ шум, имали го и при вас
аз съм с LCC ,напълно безшумен - все едно е изключен , в режим охлаждане когато е достигнал темп. и я поддържа
Относно този шум на фреона, който наподобява кипене на вода и се чува и наблюдава зимата при оропление във вътрешното тяло - при мен изчезна в режим на охлаждане от вътрешното и се премести в топлоомбенника на външното тяло. Като цяло е по-леко доловим отколкото при вътрешното но предполагам че това е заради по-големия обем на външния топлообменник. Не е притеснително нещо и е съвсем нормално явление (поне за мен).Първоначално публикувано от Alexi
това за преливането го разбирам, моето питане е за шума който издава фреона по време на работа при охлаждане,чува се като метално дрънчене , разбира се това не е силно но се чува достатъчно эа да дразни ,нешто като ромолене
Това май не е от фриона! Като ти монтираха климатика сложиха ли изолация на всяка от двете тръби медни?
Аз имам 12LGC и при мен не се чува абсолютно никакъв шум. Дори мога да кажа че при него е решен проблемът с пукането на пластмасите. Викай фирмата да го погледнат.Първоначално публикувано от bobi64
Здравейте.
От събота (05.07.08 г.) съм с монтиран климатик Fujitsu ASYA 12 LGC. Закупен е от "Зора", вносител и монтаж - "Пингвин". Цената е 1399,00 лв. Монтаж - 200,00 лв. Засега съм доволен от климатика - външното тяло е нормално шумно, вътрешното, когато е на режим "Quiet" - изобщо не се чува. Изстудява доста бързо.
Тествал ли си го на отопление дали има пукане на пластмасата? Интересно е че при мен сега на охлаждане не се забелявзва (или е много рядко) това пукане. На отопление се забелязваше. Може пък и с времето самата пластмаса да се е напаснала. Иначе бе крайно вреде да решат този проблем - ясно са се усетили и в новите серии са взели мерки.Първоначално публикувано от KyD
Здравейте, много полезни мнения прочетох в тази тема. Решил съм да купувам климатик и съм се спрял на модел ASHA 12 LGC. Но стаята която ще отоплявам не е много голяма и се притеснявам дали този климатик ще е най-ефективен за размерите на помещението. Моля за мнение кое ще е по-добър избор - ASHA 12 LGC или ASHA 9 LGC. Размерите са 5 x 3,6 x 2.6 метра - около 18 кв.м., НО - съм на последен етаж, изложение изток, една външна стена, без излоцаии, стандартно остъкление, тухла. Дали моделът ASHA 9 LGC ще се справи безпроблемно през зимата с отоплението? От друга страна, ако съм разбрал правилно ASHA 12 LGC може да е преоразмерен и да изключва по-често като достигне зададената температура и това да увеличи сметката за ток и да намали живота на компресора през студените дни? Дано съм задал въпроса си правилно и в правилната тема. Предварително благодаря за отговорите.
Аз не виждам особен проблем. Избягвам да давам твърди мнения по отношение на скъсяването на живота на компресора от честото включване и изключване но според мен няма кой знае какъв проблем в това. Но мога да потвърдя че преоразмеряването пък не довежда до увеличена сметка за тока, напротив. При мен даже е още по-преоразмерено: за стая 14кв.м съм сложил климатик, който се равнява на 16ка (16'400 BTU на отопление). Аз съм с 12LCC, който има по-воск номинал на отдаване на отопление спрямо LGC. Така че аз мисля че няма да сгрешиш ако сложиш 12ката. А сега на охлаждане - реално компресора се пуска много рядко. Случва се да се включи за 2-3 мин и да почива по 5 и повече минути. Но пък когато не е натоварен се тормози по-малко и механично и системата като цяло има по-висок фактор на ефективност (EER) спрямо работата си при номинал или максимал.Първоначално публикувано от vicdj
П.С: Наскоро се загледах в монтажа и видях, че двете медни тръбички за фреона са в обща изолация, което е извън правилата за правилен монтаж. При мен тръбният път е много къс - около 2 метра, даже и по-малко. Въпреки това държи добра ефективност. Явно при къс тръбен път занижаването на ефективнистта от това наистина е незабележимо.
Благодаря много. И аз първоначално се бях спрял на ASHA 12 LGC. Явно този модел ще е.
При инвертора дори и да изключва от време на време компресора няма да му се намали живота защото честотния регулатор пуска компресора плавно с нисък пусков ток и ниски обороти.Първоначално публикувано от vicdj
За сравнение при конвенционалния климатик пускането е рязко ,с висок пусков ток и пълни обороти,многократно по голяма честота на включване и изключване.