Страница 47 от 308 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Благодаря за инфото,
    при мен тръбният път е към 2 метра и май ще свикна със шума, важното е че на жената не и пречи ,
    а дали може да се избегне това шумене с корекция на количеството на фреона? Дали има някаква необходима минимална дъжина на тръбния път, според която е и количеството фабрично зареден фреон?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Благодаря за инфото,
    при мен тръбният път е към 2 метра и май ще свикна със шума, важното е че на жената не и пречи ,
    а дали може да се избегне това шумене с корекция на количеството на фреона? Дали има някаква необходима минимална дъжина на тръбния път, според която е и количеството фабрично зареден фреон?
    Няма какво да променяш.Такъв "шум" от налягането на фреона при включване на компресора има при всички климатици и хладилници/особено тези с новия екологичен фреон 410-защото работи на по високо налягане/.При някои забележим при други не ,зависи от дължината на тръбния път и диаметъра на тръбите.Когато е студено компресора на инвертора няма да изключва/освен око не е преоразмерен/, а когато е по топло спирай климатика през нощта и това е.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

ОК, иначе стаята е 14 квадрата с pvc дограма и външна изолация, за отопление 09LCC е 12300BTU може би наистина е малко преоразмерен, но идеята беше да има малко отгоре за да се справя без проблем при особено ниски температури. Иначе при MITSUBISHI явно са решили този проблем щях да взимам SRK20HG-S, но той е с по-малка мощност при една и съща цена, та взех FUJI-то, инак топли като камина здраве да е

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Това да ти е проблема климатика ти е перфектен и със сигурност не трябва да съжаляваш за Митцубишито защото тази зима доста от тях замръзнаха и трябваше да им се слагат допълнителни нагреватели

6. Тук е от
    Mar 2008

знае ли някои от кога е модела FUJITSU ASH09LB И ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ НЕГО

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Модела е от преди 3 години.Няма разлика от ASH09LC по параметри даже може да е с компресор произведен в Япония.Отлична машина.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте!
    От десетина дена и аз се сдобих с два Fuji 12LCC. Това е и причината да се присламча към Вас. Изчетох цялата тема - интересно е! Стаите са западни, като хола е и юг. Климатиците са - единия в хола 18кв., следва кухня 8кв, детска 12кв. - в нея е втория и спалня 11кв. Коридора е 8-9кв. Височината е стандартна 2.60. Сега успяват да отоплят много добре и често изключват, което не знам дали им вреди особено. А през нощта ако ги спирам губя нощната тарифа и ще наваксват на скъпия дневен ток. Общо взето и доста често меним заданията, докато свикнем може би... Иначе си мисля, че са добри машинки.
    Този в хола е на калкан, но другия е точно под улука на покрива и зимата висят едни 2метрови шушулки и текат, та - дайте идеи за козирка. Предпоследен етаж съм, а климатика е под прозореца на кухнята и равни с перваза. Май ще трябва да подвра нещо под покрива да го удължа, щото не ми се правят каскади по прозореца. Идеи?

10. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте и от мен!

Изчетох цялата тема, след което пообиколих магазините да видя какво ще ми предложат. Общо взето реших, че не мога да се доверя безрезервно на продавачите, защото всеки ми казваше различни неща и си хвалеше своето "гардже", т.е. всеки ми препоръчва това което продава и го има в наличност. Естествено единствено и само при този модел не е ходил на авария тази зима и всички други били "изгърмяли". Като го питам за някой друга марка (дори друг модел на тази която ми е предложил) - отговора е, че не става. Както и да е, да карам по същество.

Става дума за помещение 20 м2 (50 м3), панелка, южно изложение, без изолация, PVC дограма, 1 външна стена (но тя фактически е плътно опряна в съседния блок) и останалите 2 стени са вътрешни към неотопляеми стаи. Тъй като има остълена тераса (по "социалистически" - с винкел и стъкла), за да излезе отвън външното тяло тръбния път трябва да е малко по-дълъг -> 3.8 - 4 метра. Просто да се отчете при избора ако е от значение.

Както вече написах съм прочел цялата тема и съм впечатлен от отзивите за Fujitsu General, но понеже има различия в мненията имам няколко питанки:

1. За това понещение 9-ка или 12-ка. Дали ако е първата ще устиска или ако е втората ще голямо презапасяването. Намирам се в Разград и тук зимата не е шега работа. По принцип аз си мисля за 12-ка.

2. LC или LD? За първия има много положителни мнения, но не видях отзиви за втория. Дали и при него си остава пукането на пластмасата, щото ще се спи в стаята? Не държа на плазмения филтър, но ме блазни надписа ALL DC. Да не кажа някоя глупост, но може би при този вариант ще е по-тих външня вентилатор?

3. Още се чудя на кого да вярвам за трите марки Fujitsu, General и Fuji! Тези които продават Fuji казват, че е едно и също ама те първите две ги нямат. Другите пък, които продават Fujitsu и General казват, че нямат нищо общо с Fuji и това е измислена марка.

4. Аз 99% съм си избрал някой от горните марки, но за тези пари около 1700 лв. с монтажа ми предложиха Hitachi RAS/RAC-35YH5 и G-inverter Mitsubishi - MSZ GA35VA. Ако може да кажете по няколко думи и за тези машинки. За първата нищо не съм чувал и си мисля, че е по-калпава от Fujitsu и Mitsubishi, ама се надявам вие да ме светнете.

11. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте,ние сме се спрели на Мултисплит система марка General.Но нещо ме разубеждават във фирмата в която отидохме.Някой имали поставена такава система.Исках също да ви попитам да ми прапоръчате някоя фирма в София която предлага такава марка.Ходих в Булклима,но там направо ми отдрязаха главата с цена.За мултисплит 2 машини по 9 общо 18 ми искат 4200 лв.Отделно за дупките и канала който ще копаят.

12. Тук е от
    Feb 2008

Pencheva

Защо държиш да си вземеш мултисплит? Вземи си 2 х 9 LC...

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ivat, от това, на което си се спрял - General.
    По въпроса ти за Fujitsu, General и Fuji, разликата е само в марката. Ако искаш мога да ти напиша кой модел от едната марка на кой от другата е еквивалентен.
    Въпросният Mitsubishi Electric имаше проблеми. Не съм сигурен, че точно този модел, но съм сигурен, че имаше проблем с някой от G*VA...
    Ако ще е от моделите на Fujitsu, 9-ka би свършила работа, тъй като е с по-висока номинална мощност от останалите 9-ки. Друго евентуално решение за теб е някой модел на Mitsubishi Heavy Industries, Toshiba или Daikin. Но там цената отива малко по-нагоре. Затова давай смело с General-a и късмет

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2005

ivat, по точките:
    1. 12-ката ще ти е малко голяма но с оглед тежката зима в Разград вземи 12-ка пък можеш да отваряш вратата към коридора ако често изключва ,но ти си решаваш.

2. Ти сам си описал разликите между LC и LD. Освен плазмения филтър и външния вентилатор всичко друго е еднакво включително компресора.Сигурно ще е малко по тих външния вентилатор ако въобще се навеждаш до външното тяло за да го чуеш.Пукането не го мисли защото пропукват леко само при пускане и при саморазмразяване.

3. Fuji Electric е огромен японски концерн и е собственик на акциите на Fujitsu- General.Все едно е кой ще вземеш.
    Цитат "Fujitsu was created on June 20, 1935, as the manufacturing subsidiary of Fuji Electric Limited"
    http://www.answers.com/topic/fujitsu...dr?cat=biz-fin

4.За G-inverter Mitsubishi - MSZ GA35VA виж тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg293045
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg292299

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

IVAT,взимай 9-ката,доста е мощна.За 12-ката,рискуваш некомпфорта от шума от фриона по тръбичките,защото ще изключва доста често(казваш,че ще се спи в стаята).Е има и друго ако харесваш температури над 25 градуса в стаята може да си помислиш тогава за 12-ката,не че 9-ката няма да се справи.Насочил си се правилно(FUJITSU,GENERAL,FUJI).Успех.

17. Тук е от
    Mar 2008

Някой има ли представа дали са пуснали нови модели на пазара? (Модели 2008г) Нещо, което е заместник на 12 LCC?

Пиши на кирилица!

18. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 308 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе