Здравейте,
моята Нокрия досега не съм я виждал да си чисти филтрите. Направил съм я на 50 часа.На друг човек досега случвало ли му се е такова нещо. Може ли да се разбере дали се чистят или не.
Проверете дали функцията почистване работи като активирате съответния бутон /не мога да посоча точно кой бутон е, защото Нокрията вече ми е в офиса/ При мен по памет започваше при спиране на климатика.
Има копче филтър и при натискане климатика си чисти филтрите. Не съм го виждал обаче сам да си ги чисти през определен интервал както му е зададено.
Това че не си ги виждал не значи че не си ги чисти.Ако искаш да си сигурен изчисти филтрите и касетите и след няколко дни ги провери /касетите/ дали са събрали прах.![]()
Споко, чисти си, трябва да са замърсени.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Колега виждам че имаш Нокрия. Искам да те питам добре ли работи защото моята е само он/оф. В помещение 65 кв. на две нива .Едното е 3 метра високо другото 2,6метра. Къща е има изолация според мен добра но е строена преди 20 години и тигава бяха други изискванията за изолация.
Някой с нокрия 14 може ли да каже какъв е минимумът на отопление и на охлаждане?
В помещение 65 кв. да влиза в режим он-офф според мен трябва да имаш много добра изолация. Ако имаш възможнаст сложи измервател на мощност да видиш при каква стойност изключва. Доста странно ми си вижда такъв начин на работа.
Моята Нокрия е 18-ка. Преди беше монтиран в помещение 34 кв. Работеше добре и рядко съм го забелезвал да изпада в режим он/офф през студните дни. При външна температура над 9-10 градуса се случваше, защото имам вътрешни изолации по стени и таван. Сега е преместен в офиса ми- помещението е около 40-41 кв., но е със студен под /теракотни плочи/ и си има загуби. Машината според мен работи много добре и в този клас климатици не виждам по-добър избор.
Минимума при отопление съм го забелязал около 360-370 вата. При охлаждане не мога да си спомня точната цифра , но е по-ниска.
AWHZ14LBC - Nocria
Охлаждане: Минимален: 0.090, Номинален: 1.020, Максимален: 1.750
Отопление: Минимален: 0.090, Номинален: 1.350, Максимален: 2.950
18LFC има подобни данни.
![]()
90W с ватметъра на ruuni9....
Да, така е. Държи 1 или 2 градуса над зададените, но има значение къде точно измервате стайната температура. Според мен е съществена температурата на нивото, където се стои и сяда, т.е на около 60-70 см от пода. На тази височина не вярвам да държи 2 градуса над зададените.
Здравейте. Извинявам се, че пиша в тази тема, но нямам време да търся друга. Накратко преди година 1 бр. 12 LUCA, тази година втори от същия за южната стая. Тази вечер прибирам се и двата настроени на 19 градуса. Този в южната стая ламелите (знам, че имаха друго име) вдигнати нагоре и зелената лампичка мига (сякаш дефроства през зимата). Другия в източната стая си стои с пуснати ламели (да знам). Настроих го на 21 градуса и след 2-3 минути (както е по книжка) ги насочи надолу и започна да топли. Въпроса ми е в някакъв режим на достигната температура ли е? Другия си беше с ламели (3-ти път) надолу, но там по- не огрява слънце.