Така е , темата за даване на съвети и хвърляне на боб кое става или не е друга.
Макар че и там , разни машини като етерийки с дефрости по 20мин. на всеки час като вземат да ги дават с кит - резистор , поялник и допълнение към гаранцията тогава бива да се препоръчват за отопление. Да си знае потребителя да си взема духалка и за него и за външното ...
Този пост е редактиран от Mig82; 01-07-18 в 09:25.
Хубаво,че във форума има образи като Снайпериста и Петко!
Викингите като потеглим на дълги плавания ще им четем бисерите и няма да скучаем.
Защо в тема за класни климатици се споменава Етерията
Е как защо? Едни са класни, други с висше!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Панасониците правят чести дефрости само под -8 -10 градуса , през другото време може и с дни дане размразяват, за разлика от fujitsu което под -2 подкарва през 3 часа дефрости , мен биха ме дразнили. А Панасоник а с Мод и на -16 ако е сух студ без да се образува скреж може по цял ден да не девфроства лично изпробвано
Mysticalrs, на хората не им се занимава с модване, искат го готово и добре работещо. Затова написах, че етериите не са за навсякъде. Мисълта ми беше, че сапо-евтини и с повече екстри, при една и съща ефективност, ако не и по-голяма. Тепърва ще го разберем зимата. Може и аз да взема една 7-ца KGTA, да си поиграя и с нея.
Така е не е за всеки , fujitsu , с някои компромиси са доста добри машини.
Никога не съм се изказвал лошо за LUCA и LTC, но да се фетишизират останалите им цепеници намирам за некоректно. Поне що се отнася до избор на други топлещи машини, за същите пари.
Тия, от 2013, не спират под -15°С. Не е ясно защо по-новите го правят, при положение че не е никакъв проблем да си работят.
Фуджицата под -2 не размразяват на 3 часа ,алгоритъма е малко по сложен следи се време за работа на компресора и т.н. .. като цяло не е от често дефростващите ..
Вече монтиран, Fujitsu ASYG09KGTA
Настроен на 25 градуса, след 1 час работа:
След още 2 часа:
Първоначални впечатления - много добри.Тих, няма пукания, шумове от фреон и т.н. Това все пак е на охлаждане, зимата ще видим как е на отопление, но изглежда не лош модел. Това, че успява да свали до и да поддържа 105W е също е впечатляващо.
Този пост е редактиран от djenev; 06-07-18 в 23:01.