maverick
Няма място за притеснение.
maverick
Няма място за притеснение.
Ще се намери ли някой да каже блага дума за General Fujitsu AGHG09LVCA/AOHG09LVCA ?Как се държи тази машинка зимата?Или да се насочвам към дайкините.
Здравейте. Купихме си 18lfca в началото на октомври и от към топлене нямаме оплакване. Въпросът ми е следния - в описанието на климатика пише, че има сигнализация за мръсен филтър, но такова нещо до сега не сме видели, не е и ясно къде да се види. Сигналните лампи на климатика са operation, timer, economy. Съответно никоя не пасва. Не сме видели и някоя да се държи ненормално, пък от октомври до сега сме чистили филтрите 2 пъти, което е доста рядко и подобна индикация все щеше да се активира.
Здравейте, имам GENERAL ASHA 12LC вече 10 години - желязна машина!! Имам и по орязан модел Фуджи. От отдавна не следя климатиците. Реши да взема фуджицо за детска стая отидох при продавача, който ми монтира моите. Той обаче ми даде много негативно мнение за фуджицо сега. Да!!! Вече продава Gree !!! Основното, което ме притесни ако е вярно е, че Фуджицото имало много неефективна система от проводници, които разтапяли обледяваното и така помагали / много неефективно / на топлеенето. Като "калорифер". Консумацията стигала до 1200 вт а и кабелите не били хубави и създавали проблеми.
Имали нещо вярно в това което ми казва или е пореден маркетингов трик.
За първи път чувам за подобна теория.
По голяма глупост скоро не бях чел. Има причина и тя се казва печалба. На грито %та отстъпка е висок затова и много ги рекламират търговците. Статистиката ни за 2016г при 250бр дженерала само 1бр с дефект при грее от 35бр монтирани 5 с дефекти.
- - - - - - - - - -
Има такава опция но тя се активира с дистанционното. По дефолт е без индикация. За съжаление не мога да кача инфото от таблета.
Явно ми е говорил за подгрева против обледяване -
- Електрически нагреватели на картера на компресора и на дренажната вана.
Този пост е редактиран от bo4o; 29-12-17 в 22:38.
Дефектират предимно външните платки. Проблема е че с вносителя се работи трудно стане ли въпрос за дефект. Първите грита които се внасяха преди от други фирми бяха железни и външните тела бяха даикин с лепенка грии.
- - - - - - - - - -
Ето как е при LMC виж си в книжката там го има за конкретния модел.
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 30-12-17 в 10:29.
Аз при този търговец не бих отишъл повече, с толкова глупости изприказвани.
Вземи си LMC от друго място!