Отдавна писах, че инженерното на дайсейкай е сбъркано, беше нещо копи/пейст от там, където не трябва. Мерил съм консумацията на моя дайсейкай при -18°С и нямаше нищо общо с инженерното. Колега от форума беше постнал тестове на руснаци от -15°С до към -25°С на грий, уруру сарара и панасоник. Уруруто, на R32, се оказало най-зле от всичките и единствено не е могло да поддържа заданието. Като купувате машина, гледайте изпарителите и количеството на фреона. Парите са си ваши, цепеници има за всички ни. От фуджицу са най-щедри!
По едно време се бях позаинтересувал по чуждите форуми и никъде не срещнах "авторитетни" оценки за дадена машина на база колко кила , педи , лакти и др. мерни единици е външното тяло
Specifications are based on the following conditions:
– Cooling: Indoor temperature of 27 °CDB/19 °CWB, and outdoor temperature of 35 °CDB/24 °CWB.
– Heating: Indoor temperature of 20 °CDB/15 °CWB, and outdoor temperature of 7 °CDB/6 °CWB.
– Pipe length: 5 m, Height difference: 0 m.
Някъде четох , че реални замервания се правят само при тези параметри според ISO еди кое си.
Всичко останало са математически модели и интерполации.
Някъде бях писал, при -12° (-15°) си правих експерименти с моите. Кой до колко отива на ватметъра. По спомен - тошибата до 1400W, хевито до 1200. Или нещо такова. При +5...+7° тошибата е стигала до 2200..2300. Хевито май повече от 1400 не можеше.
Цифрите са по спомен, но нещо такова беше.
Когато туриш в три чинийки по едно българско, китайско и японско лайно, няма смисъл да опитваш и от трите, за да се убеждаваш кое по-става Разбирай го така: имал съм преки наблюдения над много машини и знам как трябва да изглежда добрата.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Тъй, оплюхме още една машина, която май още никой от пишешите няма.А и не е изкарала даже
едно лято,камо ли зима.
Изобщо на не я изкарват! Да си я връщат в Китай, тук си имаме грий. Старото lmca със сигурност няма да е по-зле от новото недоразумение. LTC и нокрията са единствените сносни модели на марката. LUCA е компромис. Коментирам работата им на отопление и ефективността.
бате ти не си добре с централното управление.ако те питам за 1400-1500 лева (съответно за 07 и 09 кгта) за тия пари от така наречените престижни марки за по добри климатици(а не преоразмерени) за стаи около 14-18 квадрата,ше ми мъцаш половин час кат ученичка и няма да можеш да ми кажеш нищо конкретно
п.с--и не ми споменавай разни купари,греета и т.н,както казах говорим само за престижни марки.айде давай да те видя
Този пост е редактиран от sniper; 01-07-18 в 00:48.
На тебе една 18-ка мога да ти тура, да не им губим времето на ученичките. А за тези пари има достатъчно много модели за малки помещения, писано е по въпроса.
Етереята на R410A ги отнася по комфорт и топлоотдаване, като маче у дирек, синко. Само за 1400 лева. А има и по-яки от нея, за същите пари, ако трябва да сгряваш нещо около Дунав.