dan66 тъкмо се ровех и аз да намеря за LGC ти ме изпревари
dan66 тъкмо се ровех и аз да намеря за LGC ти ме изпревари
Благодаря на всички и се извинявам че не зададох коректно въпроса. Не имах предвид под параметри шума - мислех че се подразбира за какво питам? Ще си поправя въпроса. Освен TIMBERLAKE, друг не се изказва категорично? ... аз затова и зададох въпроса, да се изкажат специалистите(на ниво "ръководство" си го прочетох сам преди да питам).
dgenov усещам че постояно те дразни този шум неуспяли понякакъв начин да се отървеш от шума или от мислите за него?гледам постояно си активен в тема шумове и преливане на фреон и т.н.?
С какво бихме могли да ти помогнем?
Според мен това се получава защото климатиците са заредени заводски с фреон до 15 метра тръбен път.При мен единия климатик има 3 м тръбен път и се чува много слабо,а втория е с почти 4 метра и там няма никакъв шум.Отделно от това някои хора са по чувствителни към шум и тях сигурно ще ги дразни и боботенето и припукването на горящи дърва в печка на твърдо гориво.
Правите го с мненията си във форума. Благодаря.
Виж Генов примерно ако е прав дан66 може да се изпусне фреона и да се зареди наново с необходимото количество за твоята тръбна дължина примерно но дали си струва риска или по точно кинтите?
За компресора и другите чаркове питах - по-високото налягане оказва ли кофти влияние или не(сега или след време)?
Този въпрос е нищен в дълбочина и не се нае никой да каже може ли въобще да се сметне това количество. Не искам да обсъждаме пак същото. Оставете го тоя шум - изяснихме го вече, методи за намалянето му се търсиха и т.н. на дълго и на широко в другата тема. Не че се намери категорично решение но все пак се достигна до някакви изводи.Първоначално публикувано от denis_7
след като стана ясно че в мануала е упомената някаква препоръчителна дължина защо това не ми е споменато от фирмата която монтира моето 12ЛС ? то е в хола и шума не ме дразни но го има и ако беше в спалнята щях да откача ! повечето монтажници не знаят на кой свят са ...
мисля,че имаш нереални изисквания към монтажниците-да четат и то на английски
В брошурите на западните търговци са упоменати минимални дължини за семейството ФУДЖИЦУ - във френските каталози пише 2 метра, в австралийския 3 метра, във финландските, норвежките и други сродни страни е посочено за ТОШИБА SAVP минимално 2 метра, във френските също 2 метра, за SAV е посочено минимално 1 метър..Но у нас никъде не съм видял да е посочена минимална дължина.
В някой брошури е упоменато, но в сервизните/инсталационни документации НЕ! Така че аз не вярвам на такива "интернетски брошури" - където има и други грешки понякога ама да не навлизам в подробности - писано е според мен за нещо друго(заради шума може би) но при всички случаи не е от производителя това изискване - нещо на местна почва някой си го е изсмукал от пръста!
Дължина никой/никъде не препоръчва(освен максималната)! Просто те информират че може евентуално под 3 метра ....да се увеличът или да се появят нови шумове! Това е само застраховка ако някой измяука че му шумка. При колко НЯМА да шуми не съм видял още някъде черно на бяло производител да е описал, и как да се направи монтажа за да не се чува фреона. Това мисля не може да се гарантира(зависи от много фактори) - въпроса остава отворен. А монтажниците може би гледат да минат най-късо за да спестят от материалите и много много не дават инфо ако не питаш изрично. Пък и да питаш: "нищо му няма", "не е болка за умиране", "при всички е така" и т.н. заучени лафове, и обикновения потребител кво да прави ?! съгласява се и монтажа минава както му го направят те. ИЗИСКВАНИЯ(задължителни) написани че трябва! не спазват, седнал си за препоръки и особенности да се надяваш да ти поискат мнението Първоначално публикувано от Alexi
![]()
Аз да изтупам малко темата от прахта...
Днес ми монтираха същия климатик както в заглавието на темата, обаче така изпълниха монтажа, че имам около 2 м тръбен път по външната стена на кооперацията. Стената е южна и целодневно е напичана от слънце. Силно се притеснявам, че зимата ще имам загуби на топлина по този дълъг външен тръбен път. Какво е вашето мнение, да ги викам ли да преместят тръбите отвътре или не?
Самите тръби са увити в нещо бяло като тиксо, а вътре едната тръба е без изолация, а другата е в нещо като дунапрен на пипане. Освен това дупката от пробиването е далеч и не може да се замаже, притеснява ме да не започне да ми влизат насекоми и вода при дъжд.
Очаквам вашите съвети,
Поздрави!
Не мога да разбера монтажници, които пестят от най-евтиното - изолацията! По принцип и двете тръби трябва да са ти в отделни изолации. Пак че не са ти ги натикали в обща.
Като не можеш да стигнеш дупката отвън, замажи я поне отвътре.