А някой знае ли от къде идва този шум -компресора опира в ламарините,изпада в резонанс,допират се тръбички или друго?
А някой знае ли от къде идва този шум -компресора опира в ламарините,изпада в резонанс,допират се тръбички или друго?
Първоначално публикувано от buki1
така си работи външното тяло на тези климатици.И аз когато чух за първи път външното тяло на фуджитсо и фуджи в едни балкански град в Средна гора си помислих, че е пред разваляне.След това като видях и други такива климатици да работят по същия начин разбрах, че климатика е такъв.Направи ми впечатление, че в този балкански град имаше много фуджитса и фуджита монтирани.Ако искаш безшумен и топлещ- дайкин.на мен генерала ми харесва, дайкин също.
Първоначално публикувано от Djia
Жена съм. И поради това не ми е толкова лесно да повдигна 30-40 кг външно тяло, на 8 етаж на 1 метър от прозореца за да му добавя тампони. Технически съм достатъчно грамотна, но не така или иначе не успях да накарам техниците да сложат тампони. Не им се разкарва само за това, макар климатика да е гаранционен. Външното тяло е монтирано близо до прозореца на кухнята, така или иначе ми се налага да го отварям и тогава го чувам. Нощно време по силно, естествено. Притененията ми са по скоро превантивно да не се повреди, отколкото комфорт. Така или иначе и вътрешното си издава едни шумове от време на време, пукане, клокочене и др. Но те явно са характерни за модела. Не са нетърпими.
ами, какво да ти кажа... явно нямаш мъж, щом така поставяш въпроса! ами баща, брат, приятел(и), роднини от мъжки пол, съседи и т.н.? предполагам, че все нещо от изброените трябва да имаш, нали? това, че си жена не е оправдание, ако имаш желание ще намериш начин да ги поставиш и без помощта на монтажната фирма!Първоначално публикувано от One665
а за повреждането, не виждам как би могъл да се повреди - все пак (по моя преценка) около 80-90% от климатиците работят без тампони!
приятен ден! и дано намериш някой да ти постави тампони, ако все още искаш де...
Първоначално публикувано от Djia
ами намерих начин. но шум не му се промени. явно така си работи външното тяло.
хм, не знам! възможно е! така без да се види и чуе нищо не може да се каже! важното е все пак да работи така, че ако не ти пречи не го мисли повече!
приятна вечер!
Ако под "бучене" имаш предвид "жужене" то тогава всичко е наред /след като включи външното тяло за извесно време вдига високи обороти за да затопли бързо/ и не може да става и сравнение с бръмченето от евтините климатици.След като застудее и спре да изключва външното тяло ще утихне и ще е по-тих и от този панасоник който си чувала.Първоначално публикувано от One665
Нямаш ли някой познат със същия модел иди и чуй неговия и направи сравнение.
Моите наблюдения са, че малко повече жужи от другите аналози, но пък инъче добре топли. Като качесво ми е интересно дали ще имаме проблеми с тях. Дано нямаме.
Как се размразява Fuji RSA-12LGC принудително.
Забелязва, че към момента навън не е много студено, но за съжаление в Пловдив от 2 дни мъглата не се маха напълно и е доста влажно (поне в Смирненски). Външното тяло на климатика съответно е много обледено. Казвам лед - не среж. Питата на 1/3 от долу нагоре е в лед. Предполагам отвора от който се изтича при размразяване да се е запушил и водата прелива отстрани, съответно замръзва и леда се качва по нагоре. Та питането ми към по знещите е има ли възможност климатика да се включи на размразяване един вид принудително. Иначе вътре си работи нормално, но ме притеснява да не се прецака компресора с това заледяване.
по-добре пробвай да го размразиш като го полееш с гореща вода...
докато работи или трябва да го изключа?
Ами включи го на охлаждане докато се размрази външното, после мини пак на отопление.
Това не може да си го е направил сам! Кажи какво му тече отгоре. Или не си махнал щуцера от отвора???
ще пробвам. май по добре е охлаждане от колкото поливане