ефекта ще е минимален![]()
deian,
нищо не му тече отгоре. на последен етаж е. само е много влажно. общо взето е мъгла доста гъста. Щуцер няма въобще на отвора. Още когато го монтираха не е му сложиха. Всъщност намерих въпросния щуцер в отпадъците, които ми оставиха от монтажната фирма. Но преди два дни на отвора, от където се изтича водата намерих сутринта ледена висулка. Махнах я обаче явно се запушва и прелива отстрани. А сега ми прави впечатление, че леда нараства и се притесних.
Всъщност не схващам да вдигна ли температурата или да сваля, за да влезе сам в дефрост. На практика в момента си е стигнал зададената температура и работи на минимум.
Добре те, той не се ли е дефроствал сам или не може да стопи леда за времето на дефроста?
По принцип по-бързо ще го накараш да влезе в дефрост със задаване на високи градуси. Опитай, но щом е такова положението, ще прибегнеш явно до "водна баня".
Ами от 19 до сега не е влизал в дефрост. Последно в дефрост влиза снощи. Сутринта не съм го гледала дали е бил заледен. И сега случайно го видях. Явно добре съм си топлоизолирала жилището защото при зададена 23 гр в стаята е 23 и климатика напрактика спира или поне намалява до минимум. Ще опитам да му вдигна градусите, но не знам какъв ще е ефекта за външното тяло.
Вдигнах на 26гр сега да видим. Май много му се притеснявам. Дано гаранцията покрива такива щети, ако се получат.
абе вземи го залей с гореща вода да не се мъчи повече, че и ти покрай него!![]()
с Водка по добре ще стане , че водата е по проводима и може по бързо да изпуши !!!![]()
Започна да заскрежава питата по нагоре. може и да влезе в дефрост. Интересно, е че стана доста тихо външното тяло. Бях се оплаквала, че е шумно. А сега като е заледил става по тих.
Колкото до водката няма налична. тези течности не са ми на сърце
Не го мъчете хайванчето! Само ще се отърси от леда, като му дойде вдъхновението. С тия сешоари и бързовари само го обърквате. One665, обзалагам се, че утре няма да имаш лед за водката.![]()
Хладилника ще осигури.
Но ако мъглата не се вдигне и климатика ще има явно.
случайно на гърба на топлообменика външното тяло да имаш пласмасова решетка ?
Da. И няма опция за сваляне. Четох за това, но мястото на което е сложено външното тяло е доста криво. А монтажната фирма са едни "философи" - дано не се налага да ги викам.
Но леда е повече отстрани, отколкото отзад. А страничната решетка си е метална.
няма да се притесняваш да ги викаш , след като има проблем а и накрая те сами ще е махнат да се отърват от теб![]()
Влезе в дефрост. Дали ще успее да се размрази нацяло?
не , леда е залепнал на решетката и стои далече от топлообменника , но винаги има изненади !!!