Само Fujitsu ASY-A9LCC е друг тип модел, по-стар. Модела 9LGC е с друг компресор и там сигурно няма да го има споменатия ефект, но пък е значително по-слабичък.
Само Fujitsu ASY-A9LCC е друг тип модел, по-стар. Модела 9LGC е с друг компресор и там сигурно няма да го има споменатия ефект, но пък е значително по-слабичък.
Имаш две възможности - да се откажеш и да ти е мирна главата или да играеш на тото.Аз на твое място щях да събера още някой лев и да се огледам за нещо по-добро.Даже си мисля, че трябва да се радваш, че си видял темата на време...аз нямах този късмет
5 комшии имат около мене Fujitsu 12 lgc. При 5-тимата съм стоял с часове и нито един от симптомоте от които се оплакват някой хора не се е появил.Взимай и се наслаждавай на комфорта особено през зимата стига да ти е добре оразмерен.
Незнам, моята 12LGC е монтираха септември 2008г. За времето нямаше аналог от към пари/качество(в Италия го предлагаха със 7 години гаранция), затова се спрях на него и действително първата зима останах много доволен. После забравих че имам климатик ... 2 години цък-цък от дистанционното, не трака, не мирише, не замръзва - нищо, просто си работи хайвана.
Чета сега за проблемите и незнам какво да мисля ... статистически да кажат специалистите-монтажници ми се иска, колко бройки според тях има монтирани за 2 години, и колко от тях са показали дефект към днешна дата?
Аз съм с Fujitsu ASY-A12LCC от 2006 год и досега не съм чул шумове.Правя си мо редовно профилактика на торбини външен и вътрешен топлообменик.Единствен шум ако мога така да го нарека е при включване на топло леко пукане на пластмасата на вътрешното тяло около 30 сек. и после всичко е ОК.
Вече минах в режим на отопление. Споменатият ефект на жужене напълно липсва (така беше и в самото начало). За сега оставям нещата до другата година така и ще видя след година дали отново ще се появят споменатите симптоми.
При мен, дори и след подмяна на външното тяло проблема си остана, при режим охлаждане. Може би е нещо свързано с монтажа. Когато компресора "се набира", вътрешното тяло вибрира доста силно. При Hitachi-то в другата стая няма такава вибрация. Може да се получава някакъв резонанс в трептенето на тръбите. Все още не съм подмазал отвора за тръбите в стената. Но, ако е от това, защо прави тези магарии само при охлаждане? Сега, на отопление се спи по-нормално - липсват половината от неприятните звуци. И втулката на мотора на вътр. турбина спря да трака. Вероятно, от високата Т* на питата, се получава температурно разширение по чарковете и луфтовете намаляват. Остана ми само радостта от пукащи пластмаси и звука на леещ се фреон
След коментарите ви колеги,вече съм по спокоен,че щуреца го няма на LGC-то при отопление.Аз все още не съм преминал към топло,но като гледам времето скоро ще е.Благодаря за инфото.