Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 113

General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

Такаааа, нека ви опровергая за дългия тръбен път...
    Преди три месеца закупих и ми монтираха General 12 LGC в хол 24 квадрата. Тръбния път е 280 сантиметра, външното тяло е 200 см под нивото на вътрешното. За това време никакви такива шумове не съм чул - а не е като да не съм слушал. Много приятно изненадан бях от климатика, и преди месец реших да поръчам същия за спалнята, 15 квадрата - разликата в цената с 9-ката беше минимална, а изкушението да ми е 26 градуса в стаята след като изляза от банята януари месец - твърде голямо. Тръбния път се получи доста - 560 см, защото климатика е монтиран на стеничката на терасата. И въпреки дългия тръбен път, имам същия звук 'щурче'. Сега се сещам, че звука се появява доста по рядко, когато климатика е на dry вместо на cool.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Имам предвид "твърдо" през тампони. Там където смятам да го направя е на 2ра или 3та серпентина идваща от компресора. Ще има къде да поеме вибрации. По-напред в темата бях сложил една монтажна схема с един заградено в червен контур. Смятам именно там през тампон да го закрепя. Реално това място е преди четирипътника и е доста след компресора. Тръбата, която излиза от компресора излиза нагоре, прави едно U и тръгва надолу, след това прави още едно U и тръгва отново нагоре. Това се пада след 3-тото U, което тръгва надол, реално в долната част. Другата пак подобно прави 2 У-образни завивания и пак в долната част с тампон смятам да укрепя. Мисля че тези свивки са достатъчни да оберат вибрациите.
    Board_Man , в предните публикации писа че временно си решил проблема. Ако наистина е така,(стискам палци за което) то просто трябва да видиш какво точно си направил и има ли промени от тогава, когато всичко е било наред - просто така кръга се стеснява до твоите подобрения.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    По-скоро боледуват от дребни проблеми, като скапаната втулка на вентилатора, шум от фреона, който изчезва при тръбен път над 4м.
    Дребни проблеми ?! Биха били дребни проблеми при климатици с марка "ELITE", примерно. При климатици FU+FUJ+GEN, това си е направо излагация. Дори 12LGC да е нисък клас, не мисля, че е допустимо, фирма уважаваща себе си да допуска едни и същи проблеми да съществуват при различни модели и тези проблеми да се разтеглят във времето, вместо да се решат. То бива снижаване на производствените разходи(качеството), ама чак толкова!

5. Тук е от
    Aug 2010

Утре мислех да поръчвам такъв и след като прочетох темата меко казано се колебая. Някой може ли да предложи алтернатива на 12лгц за 1200 лева с монтаж.

6. Тук е от
    Aug 2010

Какво става, някой успял ли е да реши проблема....avast3 на тебе поне ти обещаха да ти сменят външното тяло, аз на моите им се обадих преди повече от седмица и още никой не е дошъл, имали много монтажи сега....когато трябваше да ми вземат парите ме вместиха много бързо в претоварения си график, а сега трай и си чакай, някой ден може и да стане.Ама то това отношение на български търговец не ме учудва въобще, то само като погледнеш колко фирми за климатици има и ти става ясно за какво става на въпрос.Подозирам обаче, че евентуалната ми среща със сервизните няма да протече в рамките на добрия тон и разбирателството, щото от сега знам какви ще ми ги наговорят в опита си да ме убедят, че проблем няма, а пък аз съм малко нервен....а може и да греша, ама едва ли.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ще дам информация след 5, 6 септември. За тогава се уговорихме с фирмата да се предприемат мерки. Надявам се да не ме мотаят пак, че...

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Мерките аз ги виждам така: смяна електроника, за да се види от нея ли е или смяна компресор.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Става въпрос за подмяна на външното тяло. Така решиха те. Аз не съм настоявал. Ако това ще реши проблема, аз съм за.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Моят тръбен път е между 2.5 и 3 м, не мога да го измеря много точно. Шумът го има само в някои режими на вътрешния вентилатор и определено източникът му не е компресора отвън, според мен.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

При мен се чува отвън, дори и от 2-3 метра разстояние. Тръбният път е къс - 2,3 м. Вероятно, за това се чува осезаемо и вътре.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Аз пак да си кажа - преди месец и малко, шума се чуваше осезателно при мен като на охлаждане просъстваше почети постоянно. Сега вече се чува много рядко и ако се появи е много слабо доловим. И това само с отваряне на външното тяло и леко огъване и пристягане на тръбния път взаимно (той си беше пристегнат и с каучукова лепенка но аз реших да ги пристегна допълнително през дистанционна гума). Шума изчезна дотолкова, че е както в самото начало, много рядко се чува и е почети незабележим. Шума при мен се появи с времето, някъде в края на 1-вата година след един отоплителен сезон работа. Във втората година вече се проявяваше и по време на охладителния и отоплителния режим. Нямам временце сега и сигурно другата манипулация на машината ще е чак след месед-два, в началото на новия отоплителен сезон, тогава ще прихвана тръбите както съм споменал и в по-предни постове с което мисля че нещата нашълно ще изчезнат. Интересно ми е обаче как вносителя и монтажните фирми ще се отзоват на проблема при новите машини, които още от самото начало правят този проблем. Според мен наистина коректно е смяна на външно тяло с рекламация пред производителя. Но... също така ми е интересно ако това се окаже масов проблем на цялата внесена партида и то не само на последната а на тази, произведена след 2008 то какво ще е решението тогава Пролължавам да следя темата с интерес.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Интересно ми е обаче как вносителя и монтажните фирми ще се отзоват на проблема при новите машини, които още от самото начало правят този проблем. Според мен наистина коректно е смяна на външно тяло с рекламация пред производителя. Но... също така ми е интересно ако това се окаже масов проблем на цялата внесена партида и то не само на последната а на тази, произведена след 2008 то какво ще е решението тогава Пролължавам да следя темата с интерес.
    И мен това ме гложди. Ако това е проблем на цялата серия, дали няма да откажат подмяна. А дори и да се съгласят, каква е гаранцията, че новото тяло няма да е със същия проблем?

16. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    И мен това ме гложди. Ако това е проблем на цялата серия, дали няма да откажат подмяна. А дори и да се съгласят, каква е гаранцията, че новото тяло няма да е със същия проблем?
    Toва чакам да разбера именно от теб , защото на мен ми се струва ,че това ще е точно такъв проблем-за 1 седмица монтирахме 2 такива със абсолютно същия проблем.Дано да не съм прав и всичко се оправи с подмяната на тялото, но малко ме съмнява.По-скоро трябва да се обърне внимание , ако се стигне до подмяна с доплащане за друг модел какви са алтернативите,или вариант за връщане на парите както е станало тук https://forum.setcombg.com/index.php/topic,45574.0.html.

17. Тук е от
    Dec 2009

ЗАЩОООООООоо !?
    След много четене и питане се спрях на този модел. Но защо се натъкнах на тази тема точно в деня в който ПОРЪЧАХ климатика!! Вече съм тотално объркан. След изчитането на цялата тема няколко пъти (и другите подобни) виждам че има разлика в имената на моделите климатици:

General ASHA12LGC
    Fujitsu General ASHA12LGC
    Fujitsu ASY-A9LCC
    Fuji RSA12LGC
    и т.н. ...

Всичките еднакви ли са? ASYA 12LGC същото ли е като ASHA12LGC?
    Ако имат такъв проблем във фирмите не би ли трябвало да знаят вече за него? Имам около седмица до монтажа.. да отида ли да питам дали знаят нещо по въпроса или няма да е уместно, след като са ми го препоръчали вече? Възможно ли е да сменя поръчката? Или ... каквото сабя покаже

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от xxxx3
    Всичките еднакви ли са? ASYA 12LGC същото ли е като ASHA12LGC?
    Да, еднакви са. Означението ASHA, ASYA, RSA е в зависимост от марката под която се предлагат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. General ASHA12LGC
    От wiglly във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 25-10-10, 22:35
  2. General Fujitsu ASHA12LGC - притеснения
    От natali4me във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 47
    Последно: 21-10-10, 18:10
  3. General ASHA12LGC - за 13m² с коридор?
    От p.petkov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 06-10-10, 19:29
  4. Fujitsu General ASYA12LGC - за шума от вътрешното тяло
    От петров77 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 15-12-09, 12:41
  5. Fujitsu General ASHA12LGC - 9-ка или 12-ка ?
    От veskob във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 31-05-09, 21:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе