Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 113

General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

Рано тази сутрин минах покрай една Мидеа MSG 12 HRI която издаваше абсолютно същия звук.
    Чуваше се силно и ясно.
    Странното при мен е, че се чува само от вътрешното тяло, отвън нищо

avast3
    Този звук при мен се появи от скоро и е само при 9 LC.
    Имам още два - 12 LD и 14 LC там няма никакви странни звуци

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Тук един приятел ми развива теории, че този звук е от моторчето, което управлява скоростта на турбината, но дали е така... аз не се наемам да кажа, за сега.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Airfan
    Тук един приятел ми развива теории, че този звук е от моторчето, което управлява скоростта на турбината, но дали е така... аз не се наемам да кажа, за сега.
    Не, не е от него на 100%. Не е и от по-тънките тръби. При мен в 12LCC тръбите са си от нормалните и въпреки това...

5. Тук е от
    Aug 2010

Регистрирах се за да кажа, че и аз съм сред късметлиите - General ASHA12LGC купен миналата седмица е със същия неприятен шум, което ме кара да си мисля, че това няма оправяне, предполагам че си е някаква болест по рождение.При мен започва точно след вкарването на фреона(което няма как да не чуя)и продължава неопределено време, можеби е малко по тих от това което чух от записа, но определено се чува особено когато е тихо.На топло не знам как е още, но предполагам, че и там няма да се размине
    Жалко защото го взех с мисълта, че си купувам качествена машина а се оказа не точно така.Ако някой намери решение на проблема да свирка

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Подозирам че цялата нова серия компресори са недогледани по време на производството или е сложен някакъв компонент (лагер, втулка или др.) което ги прави по-шумни. Като взимах 12LCC, беше един от последните от тогавашния модел (и предполагам че са сложили от последната серия компресори), като тогава излезна и новия LGC модел. Предполагам че в голяма част от моделите са заложени проблемните компресори (не казвам че са дефектни), просто не се чуват навсякъде или ще се чуят след време.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от pfoenix
    Регистрирах се за да кажа, че и аз съм сред късметлиите - General ASHA12LGC купен миналата седмица е със същия неприятен шум, което ме кара да си мисля, че това няма оправяне, предполагам че си е някаква болест по рождение.
    Май, пострадали сме най-вече тези, които сме си купили от последните серии LGC. Някак много бързо падна цената на модела. Защо ли...? Сигурно си има причина. Нещо ми подсказва, че причината не е много добра

На топло не знам как е още, но предполагам, че и там няма да се размине
    Жалко защото го взех с мисълта, че си купувам качествена машина а се оказа не точно така.Ако някой намери решение на проблема да свирка
    Моят го взех пролетта и се налагаше да го пускам на отопление. Този шум го нямаше. От момента на преминаване в режим на охлаждане, мигом се появи.
    Относно качеството, аз не съм очаквал кой знае какви чудеса, но определено за тази цена има много какво още да се желае. А миналата година беше на още по-висока цена. Дано поне да топли зимата. За това съм го взел. Сложил съм го в едно стайче 12-13 м2. Ако и него не може да отоплиии.... ще орева форума, както го направих за другия климатк от подписа ми
    А, да не забравя да кажа! Жената май ще излезе по-кораво копеле от мен. Хич не й дреме на ... че в спалнята работи комбайн . А на мен, този звук ми пробива мозъка.

Ако някой намери решение на проблема да свирка
    Ами да се преселим в Швеция, примерно . Там едва ли ще си позволят да внесат стока, която не е издържала проверката на качествения контрол, за разлика от България.

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Board_Man
    Твоя си го отварял заради този шум. Сигурен ли си, че шума идва от компресора? Вчера сутринта стоях до една Мидеа MSG 12 HRI която издаваше същия шум - доста силен и ясно изразен.
    При мен този шум едва се долавя и се чува от вътрешното тяло.

Не каза пребори ли се с втулката на турбината?

10. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Стигам до убеждение, че до момента наистина се проявява само при къс тръбен път. Може би с удължаването му би изчезнал.
    Както бях писал по-горе, за няколко седмици въпросния шум беше изчезнал напълно. При теб постоянно ли присъства по време на работата на климатика?
    От завода производител изискват минимум 3м тръбен път - в противен случай може да се появят паразитни шумове(Това пише, друг е въпроса ,че има камара климатици със 60-200см тръбен път при които тези шумове липсват). Моя както казах е около 2,80-2,90м. Преди два дни монтирахме още един General ASHA12LGC в съседния блок със тръбен път около 4м. Шума от фреона и последващото свистене и при двата климатика са идентични(Може би при по-дълъг от 4м. тръбен път свистенето и шума от фреона да намалят/изчезват, въпреки че по тази логика това трябваше да стане и при 4м тръбен път.).

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    При теб постоянно ли присъства по време на работата на климатика?
    Не, не присъства постоянно . Прави впечатление , че "свистенето" започва с увеличаване на оборотите на външното тяло (което явно повишава оборотите си поради пуска на компресора на по-голямо натоварване)и намаля с намялянето им до пълното им изчезване след 2-3 мин.Фреона се чува при старта и спирането на компресора , но при спиране свистенето липсва. И така до следващия старт на компресора...

11. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Fatalism, на отопление този звук при мен липсва(поне за сега). Трови тези от монтажната фирма да ти оправят проблема. Ако не им висиш на главата, няма да ти обърнат внимание. Аз си имам и акомпанимент. За да не ми е скучно, от Fujitsu-General са направили специално за мен тракаща втулка на вътр. турбина. Не мога да забравя, че климатика работи, защото той винаги напомня за себе си. А и още един музикант се опитва да се включи, но за сега мн. плахо. Мотора на вътр. турбина се опитва да свири някакво маане. Струва ми се, че с времето ще стане доста добър музикант . За останалите музиканти от оркестъра не ми се говори, че може да стресна някой мераклия, дето иска да си купи 12LGC .
    Накарах ги да дойдат при монтажа на другия климатик в съседния блок. Инициативата пое направо шефа на фирмата. След като чу шума ,остана малко изненадан(според мен е просто невъзможно -монтирали са сигурно стотици такива и няма да съм първия, на който този шум прави впечатление)и ме посъветва да увелича вентилатора -така шума изчезвал.Отговорих му че не изчезва а само шума на струята става по-силна и заглушава малко свистенето. Накарах го да отвори външното тяло и да махне изолацията на компресора за да го чуем как работи -не чухме нищо особено и наподобяващо това свистене или може би не успяхме да чуем такова за малкото време за което правихме огледа. Затвори климатика,каза че е много тиха машинката и до там. Каза ми ,че било най-добре да го пускам през деня на auto и като си лягам да го спирам... . На въпроса какво правим:мислим как да оправим проблема или как да живеем с него отговор така и не получих. Разделихме се с уговорката ,че ако другия климатик няма тези проблеми да им се обадя.Оказва се,че ако има един дефектен ще се смени ,но ако цялата серия са такива ,тогава да си ги експлоатираме със здраве. А относно музикалния хор и бъдещите собственици на тази марка климатици - ако нещата останат така не бих ги препоръчал(думичката препоръчвам е доста силно казана- всъщност съм абсолютно против покупката на такава марка климатик)на никого, или може би 'поне" на чуващата част от населението...Или в кратце, както е казал поета:

За здрав и пълноценен сън детенце,
    за да си бодро утре ти ,
    от всичките злини най-първо
    ти General-a изключи...

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Board_Man
    Не каза пребори ли се с втулката на турбината?
    Разглобих го и стигнах до въпросната втулка. С оглед на това че процеса е доста труден по стигането до нея, все още умувам какво да правя с нея. Ще пиша по темата >ТУК<.

А иначе за шума - сигурен съм че е от него. Няма от къде да дойде. Не е от външния вентилатор - с изключен такъв пак го имаше. Не е от четирипътника, той не се чува да жужи по време на работата. Не е и от вътрешния вентилатор - при една и съща позиция на вътрешния вентилатор, в момента в който компресора спре, на момента изчезва и звука въпреки че вътрешния продължава да работи още извесно време. Въпросния звук го определям като странично явление в следствие на механичен звуков резонанс в конструкцията на вътрешното тяло. То го усилва, но източника е външното и по-скоро компресора. Колкото по-малка е амплитудата там, толкова по-слабо се предава но има момент в който и малките вибрации с тази честота по тръбите започват да жужат във върешното тяло чуваемо. Едното нещо което може да се приложи е пристягане на тръбите на компресора във външното тяло към долния капак посредством тампони и стегнати скоби. Това ще го направя преди отоплителния сезон, понеже затворих външното тяло а тези дни не ми се занимава пак с него. Другото е да сложа локални тампончета на вентилатора на външното тяло - при мен е доста шумен, но за LGC и LD сериите мисля че не е така заради BLCD мотора, който слагат там.
    Мисля че решение на проблема с жуженето може да се търси и в допълнително укрепване (но твърдо) на тръбния път към стената от към страната на външното тяло. Това също ще го пробвам в края на септември. Разликата между LC/LD моделите и LGC е че в LGC липсва един заглушител в тръбния път във външното тяло, заради оскъдното место с което се разполага в самото тяло. Този заглушител работи ефективно предимно в режим на отопление, където последователно непосредственно след компесора се вързват 2 броя при LCC/LD (един след компресора и един след четирипътника) и 1 брой при LGC модела (след четирипътника). Предполагам затова в режим на отопление звука е по-слаб или не се чува спрямо охлаждането, където този заглушител е вързан в обрарния път на потока.
    Като заключение бих казал, че LCC/LD моделите се открояват със стабилна работа с цената на недоглеждания в самата конструкция (пластмаса, укрепвания, шумове на фреон т т.н.), докато LGC модела дори и в това е осъкатен. Добрата новина е, че електрониката и на двата все още е на ниво и е доста устойчива на токови удари с множество защити. Процесора следи както токоа през компресора, така и правилната му форма а също и захранващото напрежение. При свръх напрежение или по-ниско напрежение се изключва веригата на компресора а самата управляваща електроника може да продължи да работи до ~275V в мрежата. Ако се появят и по-големи пикове, тогава сработват твърди варисторни защити и изгарят предпазители, които трябва да се отстраняр сервизно със свалянето на платките.
    @avast3, от към топлене - модела ще те толи. За тази стая от 12-13кв метра нямаш никакви проблеми. Поне в това може да се радваш на комфорт зимата. И все пак - мрънкай на монтажната фирма да вземат мерки и ако трябва да сменят машината. Ние не сме виновни че цялата серия е изкофтена. Не е нормално това - или по-скоро е нормално ако цената на машината е до 500-600лв :P

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Fatalism
    Накарах ги да дойдат при монтажа на другия климатик в съседния блок. Инициативата пое направо шефа на фирмата. След като чу шума ,остана малко изненадан(според мен е просто невъзможно -монтирали са сигурно стотици такива и няма да съм първия, на който този шум прави впечатление)и ме посъветва да увелича вентилатора -така шума изчезвал.Отговорих му че не изчезва а само шума на струята става по-силна и заглушава малко свистенето.
    И примен се направиха на мн. изненадани. Големи артисти, а ?!
    И мен ме посъветваха да държа на по-висока степен вентилатора (аз го държа на най-слабата). До някъде има резон в това, но ще ги извикам те да спат в спалнята, когато е на по-силен вентилатор.

Цитат Първоначално публикувано от Fatalism
    Накарах го да отвори външното тяло и да махне изолацията на компресора за да го чуем как работи -не чухме нищо особено и наподобяващо това свистене или може би не успяхме да чуем такова за малкото време за което правихме огледа.
    Шумът, при мен, идва от компресора или от тръбите, излизащи от него. Направих си труда да вися край външното тяло и съм 100% убеден в това. А и се чува само, когато компресора работи.
    От фирмата, която ми го монтира ни вест ни кост. Останаха само обещанията да оправим проблема. Ще направя последен опит да се разберем човешки. Ако не отреагират, няма да се разправям повече с тях. Ще се обърна направо към комисията за защита на потребителите. Може и да няма последствия, защото климатика си работи. Трудно ще е да се докаже,че има проблем. Но съм длъжен да направя всичко за да защитя интересите си. Все пак, това не е миксер за 10 лв., който мога да заменя с нов, ако не работи както трябва.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Крайно нежелателно е твърдо укрепване на медни тръби около компресора към корпуса или дъното. Всеки един компресор при работата си вибрира, някой повече други по-малко. Твърдото укрепване ще доведе до умора на материала (на укрепената медна тръба) и след известно време ще се пукне някоя заварка или самата тръба.

С твърдо укрепване само спирате вибрацията да не достига вътрешното тяло, за да не се чува, но тя си остава. Това не е начинът за решение на проблема измислете нещо друго.

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Като цяло машините са добри и добре защитени. Моите са тествани на 180v. зимно време и работят. (E-OH) Друг е въпроса до колко могат да достигнат пълния си капацитет.
    9-ката ми преживя късо съединение в щепсела, който не беше оригинален. За моя радост разминах се и климатика продължава да работи нормално
    По-скоро боледуват от дребни проблеми, като скапаната втулка на вентилатора, шум от фреона, който изчезва при тръбен път над 4м.

Board_Man
    Ще чакам снимковия материал в другата тема да видя и аз какво ще правя с въпросната втулка.

М-у другото, valen1 е прав, че не трябва да се укрепват тръбите. Освен последствията които е описал той ще се появят и вибраций по външното тяло, а от там и шума ще се увиличи , но пък нищо нети пречи да опиташ. Признал съм те за най големия етусиаст във форума

17. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Ако не отреагират, няма да се разправям повече с тях. Ще се обърна направо към комисията за защита на потребителите. Може и да няма последствия, защото климатика си работи. Трудно ще е да се докаже,че има проблем. Но съм длъжен да направя всичко за да защитя интересите си. Все пак, това не е миксер за 10 лв., който мога да заменя с нов, ако не работи както трябва.
    Той климатика си работи но как? Никъде не е упоменато ,че вечер ще се будиш от "необичайни шумове". Или може би това е крачка назад към природата както оприличиха шума като щурче? Ако трябва да се обединяваме всички недоволни и да започваме тормоза, защото така или иначе те вече ни го наложиха...

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Крайно нежелателно е твърдо укрепване на медните тръби около компресора във външното тяло към корпус или дъното. Всеки един компресор при работата си вибрира, някой повече други по-малко. Твърдото укрепване ще доведе до умора на материала (на укрепената медна тръба) и след известно време ще се пукне някоя заварка или самата тръба.
    Имам предвид "твърдо" през тампони. Там където смятам да го направя е на 2ра или 3та серпентина идваща от компресора. Ще има къде да поеме вибрации. По-напред в темата бях сложил една монтажна схема с един заградено в червен контур. Смятам именно там през тампон да го закрепя. Реално това място е преди четирипътника и е доста след компресора. Тръбата, която излиза от компресора излиза нагоре, прави едно U и тръгва надолу, след това прави още едно U и тръгва отново нагоре. Това се пада след 3-тото U, което тръгва надол, реално в долната част. Другата пак подобно прави 2 У-образни завивания и пак в долната част с тампон смятам да укрепя. Мисля че тези свивки са достатъчни да оберат вибрациите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. General ASHA12LGC
    От wiglly във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 25-10-10, 22:35
  2. General Fujitsu ASHA12LGC - притеснения
    От natali4me във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 47
    Последно: 21-10-10, 18:10
  3. General ASHA12LGC - за 13m² с коридор?
    От p.petkov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 06-10-10, 19:29
  4. Fujitsu General ASYA12LGC - за шума от вътрешното тяло
    От петров77 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 15-12-09, 12:41
  5. Fujitsu General ASHA12LGC - 9-ка или 12-ка ?
    От veskob във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 31-05-09, 21:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе