Не разбрах с какво тази тема е свързана с 40м2, 3.5 кв мощности и -15 градуса - но щом си рекъл...Първоначално публикувано от gogotech
ОК така да бъде,щом имате време за празни приказки
http://www.daikin.it/Guida_Interattiva?back=
Правила на форума
чл. 8. Редактирайте мненията си, ако сте допуснали грешка вместо до пускате по 2-3 последователни мнения.
Крис
Ихааааа италянския сайт на дайкин с картинкиПървоначално публикувано от gogotech
би ли ми спестил wizard-a че не ми е силен италянския да видми как от там препоръчват този модел на дайкин за 40 м2?
Има картинки....Първоначално публикувано от sunmanbg
![]()
Ок аз бях до тук със спора (явно няма да получа отговор) - сори за спама от мен към автора на тематаПървоначално публикувано от gogotech
Гого, не ми се четат небивалици. Очаквах, че ще споделиш нещо по-смислено.
Никой не те задължава да четеш това KasapПървоначално публикувано от Kasap
Дадох си мнението на колегата отворил темата,вметнах че може да отоплява дори и 40кв,но не и две стаи с коридор.Оттук нататък се почва...Ама как, защо...,невъзможно е... и т.н.
Аз само не разбрах в този италианския сайт на Дайкин, климатиците на охлаждане ли ги изчислява ? Защото ако е на охлаждане, е друго. Понеже не разбирам италиански, но пък видях, че има значение дали имаш или нямаш щора, дали си на първи или последен етаж и тн при калкулацията, та си мисля, че нужната мощност се изчислява на охлаждане. Всъщност си направих няколко експеримента там и съм сигурен, че е на охлаждане, защото колкото повече ел уреди има ( тв, комп и тн), колкото е по-слънчево и повече хора има в помещението, толкова по-големи мощности дава да са необходими, а на отопление, точно тези неща би трябвало да свалят нужните мощности![]()
Защо гледате само мощността...Ами топлообменниците защо не ги обсъждате.Има толкова неща които са също толкова важни като отдадената мощност на един климатик.
Аз се занимавам професионално с хладилна техника и има толкова смислени неща за споделяне...
П.П. Извинявам се публично на Kasap!
Само в тази тема, в рамките на един ден си нарушил правилата на форума 5 пъти!
Тъй като си нов участник, няма да получиш наказание, въпреки системността на нарушението.
Много те моля, отдели 5 минути и се запознай с правилата на форума, защото в бъдеще няма да има опрощения на нарушения.
Поздрави
Крис
Изчисленията са единствено и само за охлаждане. Ако имаш повече уреди, повече хора и повече светлина ти трбява повече мощност. Значи направих си експеримент и дори в този сайт при помещение от 20-35м2 височина 2,7м, в най-лошия случай на охлаждане иска 18400 БТУ, 5,3кв или 4600kcal/h. Демек като се има предвид, че 40 м2 са повече от 20-35, взимаме най-лошия случай и сайта на Дайкин ни казва, вземте 18ка и климатик с номаинал на охлаждане 5,3кв. Мисля няма какво повече да се коментира.Първоначално публикувано от gogotech
Ще се радваме всички да ги чуем. Не вярвам, че машина с максимално топлоотдаване 4,8kW може да стопли 40м2. Дали е възможно да приложиш някакви аргументи? Не говорим за изба за вина в Сицилия, през март месец, нали...Първоначално публикувано от gogotech
![]()