Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 35 от общо 35

Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Изчисленията са единствено и само за охлаждане. Ако имаш повече уреди, повече хора и повече светлина ти трбява повече мощност. Значи направих си експеримент и дори в този сайт при помещение от 20-35м2 височина 2,7м, в най-лошия случай на охлаждане иска 18400 БТУ, 5,3кв или 4600kcal/h. Демек като се има предвид, че 40 м2 са повече от 20-35, взимаме най-лошия случай и сайта на Дайкин ни казва, вземте 18ка и климатик с номаинал на охлаждане 5,3кв. Мисля няма какво повече да се коментира.
    Ами защо не отвориш и прозорците...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от gogotech
    Ами защо не отвориш и прозорците...
    Защото по-умни хора, не са го дали като опция Аз съм прост човек и само цъкам по картинки и то накрая какви неща излизат, понеже не разбирам и за това
    Даже за да ти е по-лесно да ми обясниш, ще ти ги кажа картинките стъпка по стъпка. Първо избирам от 20-35м2 ( няма по-голяма стая като опция ), след това избирам 2 прозореца ( предполагам 2 външни стени ), след което избирам 2ри етаж (демек среден), след това избирам височина 2,7м, след това избирам средно изолирано жилище, след това избирам да няма сенник ( да влиза повече светлина, да подпомага климатика на отопление), след това избирам да има повече ел уреди ( пак да подпомагат климатика като топли), след това избирам да има вътре 3ма души ( човешкото тяло излъчва толина и подпомага процеса на затопляне на помещението) и накрая тоя глупав сайт ми казва да си взема 18ка, вместо както казваш да си взема скопена 12ка и то за от 20-35м2, а ако е 40м2 съм сигурен, че твоята сметка ще излезне, ама го няма като опция

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

gogo - занимавал си се с хладилна техника,монтирал си достатъчно климатици...FTX35J e най слабата серия на Дайкин и аз го препоръчвам само за охлаждане ...ти пък реши че може спокойно да отоплява 40кв. метра помещение.
    Да коментирам ли нещо или да замълча...ако има нещо неясно питай , но не пиши смешни неща.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Човекът не е виновен, явно си монтира в Италия, където вероятно не използват климатиците за основно отопление, нито пък имат студове от по -15° до -20° през зимата. Неща, с които ние тук се борим.
    Онова флашче смята за охлаждане, изобщо не го гледайте. Тук май е по-скоро прецедент някой да взима климатик само за охлаждане, за разлика от в Италия.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Деяне северна Италия има доста студени зими, както и доста ски курорти. Дори обаче да не става въпрос за там, не е коректно да се дават мнения за отопление изхождайки от доста различни климати. В Петрич и Сандански също температурите са доста по-високи, но колеги от региона, не изхождат при препоръките си от техния климат А и дори в този сайт, ако ти е по-натоварено помещението, дори и Дайкин на охлаждане казват да си вземеш 18ка и то за помещение до 35м2.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  2. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  3. Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.
    От dimon във форум Климатици Daikin
    Отговори: 604
    Последно: 24-02-12, 20:29
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Daikin FTX35GW18 или Fujitsu ASYA12LGC - какво да избера?
    От denis_7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 34
    Последно: 10-11-08, 23:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе