Ами защо не отвориш и прозорците...Първоначално публикувано от eddy
Ами защо не отвориш и прозорците...Първоначално публикувано от eddy
Защото по-умни хора, не са го дали като опция Аз съм прост човек и само цъкам по картинки и то накрая какви неща излизат, понеже не разбирам и за товаПървоначално публикувано от gogotech
Даже за да ти е по-лесно да ми обясниш, ще ти ги кажа картинките стъпка по стъпка. Първо избирам от 20-35м2 ( няма по-голяма стая като опция ), след това избирам 2 прозореца ( предполагам 2 външни стени ), след което избирам 2ри етаж (демек среден), след това избирам височина 2,7м, след това избирам средно изолирано жилище, след това избирам да няма сенник ( да влиза повече светлина, да подпомага климатика на отопление), след това избирам да има повече ел уреди ( пак да подпомагат климатика като топли), след това избирам да има вътре 3ма души ( човешкото тяло излъчва толина и подпомага процеса на затопляне на помещението) и накрая тоя глупав сайт ми казва да си взема 18ка, вместо както казваш да си взема скопена 12ка и то за от 20-35м2, а ако е 40м2 съм сигурен, че твоята сметка ще излезне, ама го няма като опция
gogo - занимавал си се с хладилна техника,монтирал си достатъчно климатици...FTX35J e най слабата серия на Дайкин и аз го препоръчвам само за охлаждане ...ти пък реши че може спокойно да отоплява 40кв. метра помещение.
Да коментирам ли нещо или да замълча...ако има нещо неясно питай , но не пиши смешни неща.
Човекът не е виновен, явно си монтира в Италия, където вероятно не използват климатиците за основно отопление, нито пък имат студове от по -15° до -20° през зимата. Неща, с които ние тук се борим.
Онова флашче смята за охлаждане, изобщо не го гледайте. Тук май е по-скоро прецедент някой да взима климатик само за охлаждане, за разлика от в Италия.
Деяне северна Италия има доста студени зими, както и доста ски курорти. Дори обаче да не става въпрос за там, не е коректно да се дават мнения за отопление изхождайки от доста различни климати. В Петрич и Сандански също температурите са доста по-високи, но колеги от региона, не изхождат при препоръките си от техния климат А и дори в този сайт, ако ти е по-натоварено помещението, дори и Дайкин на охлаждане казват да си вземеш 18ка и то за помещение до 35м2.