Не знам за Сибир или за Аляска ще ги слагате тези 12-ки в стаи 12кв2.Осъзнайте се малко какво е това пре,пре запасяване?
Не знам за Сибир или за Аляска ще ги слагате тези 12-ки в стаи 12кв2.Осъзнайте се малко какво е това пре,пре запасяване?
Значи последно сменяме девятките с дванадесетки и когато
е по-топло да си ги ползваме в режим Economy?
Утре последно се обаждам да носят дванадесетка.
...всички ли са съгласни?
Ами какво ни остава, като няма гаранция че 9-ката ще успее да сгрява и при -15градуса?
Абсолютно съм съгласен сnecata2 . Аз лично в същата стая 12m² съм сложил 09LGC има по-нисък минимум а и външното тяло е по-тихо в сравнение с 12LGC (мое мнение)Първоначално публикувано от necata2
7-цата е по-добрия избор пред 9-ката, защото компресора не е изнасилен, под 2 градуса топлоотдаването на машините е еднакво.
Направо се ошашавих от четене в различните теми. Препоръчайте ми климатик до 1000 -1100 лв.Първоначално публикувано от delfin
Монтирвал съм 9LGC в такава стая обаче на къща и с две външни стени та собственика ми каза че 9ката при студовете не топлел като 12ката.
delfin, послушай edi1. Момчето знае, какво говори...
Този ли му отговор?Първоначално публикувано от edi1
Или ако има по-добра марка за тези пари?
Оф, направо е кошмар да си купуваш климатик.
Взимам си думите назад.Първоначално публикувано от Kasap
Имах предвид следното:
Първоначално публикувано от edi1
Явно трябва да поясня - 12 е по-добрия избор между нея и 9, нали такъв беше първо въпроса, 7 е по-добрия избор между него и 9, че стана малко мешана история....... Одеве гледах данните на компресора на ПАНАСОНИК.Това дребно нещо е с капацитет 1805 вата и КОП под 3, а 20FZ e c 2695 и КОП над 3,7.Та така за компресорите на двете машини.Ето го http://pwcg.panasonic.cn/en/indoor/p...s=1017&pid=303 .
Да, точно такъв беше въпроса.
Сигурно съм ви досадна вече, но за тези пари има ли нещо по-добро на Daikin или да взимам ASHA 12LGC и да не питам повече?
Няма кошмари няма трудности стига пари да имаш. Даваш 2200 лева и ще си в Сахара, но имай в предвид, че има и такива, които ги дават тези пари и пак на студено стоят.Първоначално публикувано от delfin
Само да попитам последно /с риск да стана досаден/: какви са минусите от преоразмеряването, като чета и смятам излиза следното:
9 LGC - 3200W / 12.5m2 x 2.5m = 102.5 W/m3
12 LGC - 4000W / 12.5m2 x 2.5m = 128 W/m3
при норма 70-75 В/м3 излиза преоразмеряване съответно 136% и 170% за единия и другия?
/Вярно при отворени врати и отопление на коридор, квадратурата е повече от 12.5м2, но все пак.../
Не гледай само номиналните мощности на климатиците. Обърни внимание и на минималните. Не искаш да платиш за инверторен климатик, а да ползваш конвенционален, нали? Пък това е изключително неприятно, когато говорим за Фуджици, дето имат навика да се форсират, като пернишки голфове. За климите не важи правилото, че повече е по-добре.