Не знам за Сибир или за Аляска ще ги слагате тези 12-ки в стаи 12кв2.Осъзнайте се малко какво е това пре,пре запасяване?
Не знам за Сибир или за Аляска ще ги слагате тези 12-ки в стаи 12кв2.Осъзнайте се малко какво е това пре,пре запасяване?
Значи последно сменяме девятките с дванадесетки и когато
е по-топло да си ги ползваме в режим Economy?
Утре последно се обаждам да носят дванадесетка.
...всички ли са съгласни?
Ами какво ни остава, като няма гаранция че 9-ката ще успее да сгрява и при -15градуса?
Абсолютно съм съгласен сnecata2 . Аз лично в същата стая 12m² съм сложил 09LGC има по-нисък минимум а и външното тяло е по-тихо в сравнение с 12LGC (мое мнение)Първоначално публикувано от necata2
7-цата е по-добрия избор пред 9-ката, защото компресора не е изнасилен, под 2 градуса топлоотдаването на машините е еднакво.
Направо се ошашавих от четене в различните теми. Препоръчайте ми климатик до 1000 -1100 лв.Първоначално публикувано от delfin
Монтирвал съм 9LGC в такава стая обаче на къща и с две външни стени та собственика ми каза че 9ката при студовете не топлел като 12ката.
delfin, послушай edi1. Момчето знае, какво говори...![]()
Този ли му отговор?Първоначално публикувано от edi1
Или ако има по-добра марка за тези пари?
Оф, направо е кошмар да си купуваш климатик.
Взимам си думите назад.Първоначално публикувано от Kasap
![]()
Имах предвид следното:
Първоначално публикувано от edi1
Явно трябва да поясня - 12 е по-добрия избор между нея и 9, нали такъв беше първо въпроса, 7 е по-добрия избор между него и 9, че стана малко мешана история.......Одеве гледах данните на компресора на ПАНАСОНИК.Това дребно нещо е с капацитет 1805 вата и КОП под 3, а 20FZ e c 2695 и КОП над 3,7.Та така за компресорите на двете машини.Ето го http://pwcg.panasonic.cn/en/indoor/p...s=1017&pid=303 .
Да, точно такъв беше въпроса.
Сигурно съм ви досадна вече, но за тези пари има ли нещо по-добро на Daikin или да взимам ASHA 12LGC и да не питам повече?
Няма кошмари няма трудности стига пари да имаш. Даваш 2200 лева и ще си в Сахара, но имай в предвид, че има и такива, които ги дават тези пари и пак на студено стоят.Първоначално публикувано от delfin
Само да попитам последно /с риск да стана досаден/: какви са минусите от преоразмеряването, като чета и смятам излиза следното:
9 LGC - 3200W / 12.5m2 x 2.5m = 102.5 W/m3
12 LGC - 4000W / 12.5m2 x 2.5m = 128 W/m3
при норма 70-75 В/м3 излиза преоразмеряване съответно 136% и 170% за единия и другия?
/Вярно при отворени врати и отопление на коридор, квадратурата е повече от 12.5м2, но все пак.../
Не гледай само номиналните мощности на климатиците. Обърни внимание и на минималните. Не искаш да платиш за инверторен климатик, а да ползваш конвенционален, нали? Пък това е изключително неприятно, когато говорим за Фуджици, дето имат навика да се форсират, като пернишки голфове. За климите не важи правилото, че повече е по-добре.