В такава стая съм сложил 7LCC. Перфектно работи. Вярно, че е LCC и разликите са доста спрямо LGC, но все пак...
В такава стая съм сложил 7LCC. Перфектно работи. Вярно, че е LCC и разликите са доста спрямо LGC, но все пак...
Да гледах ги : 500W срещу 900W, но ако мога да преценя при какви темп. 12-ката ще изключвакато конвенционален, или пък до колко градуса 9-ката ще топли.... Луда работа....
Но предпочитам при топло време конвенционален и при студено - работещ, отколкото инвертор на топло и на студено -вентилатор.
Deian: 07LCC има същия компресор като 12LGC - Toshiba, за разлика от 07/09LGC
Сори че въпроса ми е в страни от темата ама гледам че има коментари за марката компресори - та въпроса ми е знаете ли какви са в LD серията?
Форсажа важи само за 7-цата и 9-ката на LGC модела на фуджи/фуджитсу/дженерал.Фуджитсу 12 LGC НЯМА форсаж-това е видно от тази страницаhttp://www.fujielectricbg.com/downlo...8-page8-10.pdf на вносителя ТЕМПЕКС(същия каталог го има и на страницата на БУЛКЛИМАhttp://www.bulclima.com/uploads/files/stenen_web.pdf).Точно V-PAM представлява форсажа на компресораhttp://www.bulclima.com/uploads/files/web_1.pdf и отговаря за максимално бързото затопляне на помещението-първоначално или след дефрост.Форсажа "увеличва" капацитета на компресора и съответно на климатика. I-PAM функцията отговаря за поддържането на равномерна температура в помещението с минимално консумация на ток и се включва в действие след като V-PAM функцията си е свършила работата.Това е причината при първоначално затоплянер или след дефрост при някой от фуджитсу климатиците компресора да се чува по осезателно.Давам линк само за обяснението на V-PAM технологията, тъй като не ми се търси сега за I-PAM, но това е официалното обяснение което съм чел от производителя.Първоначално публикувано от Kasap
От LGC серията 7-цата и 9-ката са с V-PAM и I-PAM, докато 12-ката няма V-PAM, защото просто не се налага да има.При LD серията е обратното -9-ката няма В-ПАМ, докато 12-ката освен I-PAM има и V-PAM за по-голяма мощност на компресора и по-бързо затопляне на помещението.
DelfinВидях на живо как работив 15 кв.м. дайкин FTX25GV-струва ми се много тих, почти не се чува, но също така ми се струва и прекалено слаб за 15 кв.м. не бих си причинил такова нещо.За 35-цата не съм виждал и не знам как работи.Във всички случаи таз зима ще пиша как се справят в едни и същи помещения дайкин FTX25GV и моят фуджи илектрик 12 ЛД.При мен има около 2 кв.м. повече прозорец и съм на партер, под мен е празно необитаемо и неизолирано и недовършено помещение, така, че моето фуджи ще е в малк по неблагоприятна позиция, но ще видим къде ще е по-топло.Да, точно такъв беше въпроса.
Сигурно съм ви досадна вече, но за тези пари има ли нещо по-добро на Daikin или да взимам ASHA 12LGC и да не питам повече?
Toshiba - DA89X1C-20FZПървоначално публикувано от sunmanbg
Да, този е.Същия е в серията LCC и в 12 LGC, както и в много други машини - НИКИТА на ТОШИБА, в МИДЕЯ и т.н, нещо като боен кон в климатизацията.
И сега след всичко казано дотук, какво да реша последно, 9 LGC или 12LGC?
Само да вметна че FUJI 12LGC са изчерпани в момента. И още нещо до скоро карах ван 2,2 сега 1,9 и уви не може да върви по баирите като с по мощния мотор. Така че ти ще се топлиш а не някой от философите от форума.
Според мен е за 9ка а не 7ца. Та онзи ден идваха хора за ремонт на климатик 24ка в 20м2 стая е това вече е прекалено.
И 7 и 9 ще му свърши същата работа, еднакви са машините, от 2 градуса надолу вече нямат почти никаква разлика.Те тия ще ги издуха вятъра направо.
Може ли силно преоразмерен спрямо помещението климатик да се развали? Какъв и колко сериозен е проблема?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Нагар по контактора от често включване...и недобро смазване - докато се раздвижи маслото и вече е изключил по температура...