И аз отдавна ги гледам на този сайт, ама не съм се задълбочавал, финските езици не са ми сила.....
И аз отдавна ги гледам на този сайт, ама не съм се задълбочавал, финските езици не са ми сила.....
нещо не можах да го кача във форума пдф-а с 30 кб по голям - не стана и архивиран на 2 сплитнат ! чак се изнендаах колко съм иглупял, после ми каза на няколко пъти че има вече такива имена на файловете.
както и да е - ето линк http://aircon.digdice.com/wp-content...S-08054-09.pdf
ако не се отваря : http://aircon.digdice.com/?p=81
гооглеа това преведи. малко с дефростите не мога да се оправя а и със самия тест - климатиците не се оразмеряват за дадено помещение а от тях се иска определено топлоотдаване при -температури.
9 и 14 ка се тестват в еднакви обеми и температури - малко странно.
до миналата година тестовете са за 4кв на -26 тази са за 6кв на -26 - още по странно - изглежда в финландия се затудява.
до колкото разбрах - затварят външното тяло в 1 хладилник - вътрешното във друг. пускат двата фризера на мах и мерят евала
в теста нокриата се СРИВА когато температурата пада под -25 градуса и започва да отдава под 2000вата топло.
Вярно ли е че Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC купен от Penguin http://www.penguin-un.bg/images/cata...007-Nocria.pdf
e произведен в Япония ?Това ме лъжат в един магазин , всички модели от тази серия трябва да са произведени в Китай.
Поръчах Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC , дано съм направил добър избор.
ste1 в какво помещение го сложи ?
иначе и аз капарирах - ще видим зимата ще удържи ли...
В помещение 25 квм без никаква изолация .Първоначално публикувано от estqwerty
Първоначално публикувано от ste1
Да не е и без прозорци...???
Попрекалил си, ама ще "си вариш яйцата" ...
или ще топлиш и коридор/друга стая.
По мое мнение един 13 дайсекай 6 щеше да заспи, но и Нокрията става-поне си чисти сама филтрите.
П.П. : Добре дошъл в "Шатрата на Кадафи "
при мене е на 35м2 - 108м3 - ще видим има ли живец в машината дано да е мека зимата
Стига бе, машината е хала.Първоначално публикувано от estqwerty
Има над 6 квм прозорци и няма никой под мен и над мен , през зимата е много студено с Panasonic 12ДКЕ неможеше да направи 25 градуса. Дайсекай 6 намаше кой да ми достави и монтира. Днес ми монтираха Nocriata и нямам забележки.Първоначално публикувано от justify
Честито! Дълго и вярно да ти служи!Първоначално публикувано от ste1
Но, да попитам - как беше монтажа? Вакуумираха ли? Наистина ли е произведен в Япония?
Не вакумираха , монтажа беше извършен сравнително добре .Много трудно достъпно е външното тяло и направиха всичко възможно . Единственото което не ми хареса в климатика на този етап е сравнително тънката пластмаса на вътрешното тяло . Не е произведен в Япония.Първоначално публикувано от prince
еее айде как ще е направено в япония за тези пари.
аз питах фджицу ли е ще е генерал ли е - ще видим като пристигне.
сега на ред са две малки машини , но ще видя дали ще съм доволен от монтажа, а и 2 х $$$$ трябват и може би най-накрая ще си взема нещо истинско настаро
E те като не са вакумирали са се изсрали на машина за 2500. Върха на сладоледа просто.Първоначално публикувано от ste1