Не са вакуумирали, защото най-вероятно им се е спрял тока да му угаждат на капризите монтирайки външното тяло на най-трудното възможно място.
Не са вакуумирали, защото най-вероятно им се е спрял тока да му угаждат на капризите монтирайки външното тяло на най-трудното възможно място.
В провинцията така се работи , даже да бях избрал другата фирма и те не вакумират .Първоначално публикувано от MegaНа нищо не са ми угаждали , това беше единственото възможно място.Сега забелязах потенциални проблеми от качеството на монтажа.Първоначално публикувано от valen1
На шибани места, монтажите се извършват от алпинисти. Ама и те пари искат, гадовете!Първоначално публикувано от ste1
Ако трябваше да дам 2500 лв за машина, бих прежалил още 50-100 за да ми я монтират като хората.
Те като не вакуумират не можеше ли ти да го изискваш или не знаеше, че трябва?Първоначално публикувано от ste1
Не се връзвай толкова на Вален.Той не е безпристрастен.И при мен при монтажа на подовата 50-ка не бяха псувни, не бяха попържни-и при мен беше единственото място(под прозореца) всички останали места бяха на около 4-5 метра и то монтаж на покрив върху керемиди или закрепване на стойките върху пода на бетонна тераса дебел 30 см.Всички псувни бяха заради това, че се отваряше само един прозорец, макар че шефа им знаеше за това защото лично идва на оглед- това им бяха псувните и печалбата от мен като тяхен клиент-двете 12 LDC са от други.Ще купувам още три климатика и отново "ги режа" и няма да ги купя от тях-колкото по-бързо си отидат от пазара и фалират толкова по-добре за потребителите.За последно знам че са умряли от глад -един познат се обадил да пита шефа им за климатици и той след това му потрошил телефона да ги пита кога щял да ги поръчва...еми няма да ги "поръчва" от тях Фирмата която ми слага ролетните щори нищо не казаха момчетата за 2 минути свалиха стъклопакета с обикновенна шпатул лопатка за шпакловане и след монтажа на ролетните щори за 2 минути качиха обратно стъклопакета с едно чукче за 1 - 2 лева с гумени накрайници(толкова е Кауфланд за 1 лев си купих да мога и аз да си ги свалям ако се наложи) .Нито псуваха нито мрънкаха, дори когато им предложих кафе, едното момче каза: "Нямаме време дошли сме да работим, кафе ще пием като свършим работата".Първоначално публикувано от ste1
Имало е обаче вариант да ги накараш да вакумират, разбираш се да платиш след монтажа и докато не направят всичко както трябва- няма пари.при мен беше така с монтажа на фуджито за офиса.Идват- питам ги " взехте ли ваничката за външното тяло?", те ми казват"Никой не ни е казал за ваничка", аз: "С вашият шеф се разбрах за ваничка, но сега се сещам, че съм си забравил парите у нас вие идете за ваничката, а аз за парите" и да видиш като видяха, че няма на къде се върнаха до склада и взеха ваничката. Сега клиента е Цар, ако някой се прави на луд губи клиенти и в един момент си заминава от пазара.Времената са тежки за фирмите глад ги е подгонило, не ги оставяйте да ви бъзикат-пари при свършена работа.Ако една -две или три фирми не са съгласни на такива условия четвъртата ще се съгласи-всичко вече е въпрос на оцеляване.По този начин помагате за "хигиенизиране" на конкуренцията -плащате само на тези фирми които си вършат работата както трябва, а другите бацили които се интересуват само от прибирането на пари и нямат дори вакуумпомпа(или не си контролират мързеливите монтажници) остават без клиенти.
Първоначално публикувано от KasapНе е имало проблем за 50-100лв за алпинисти , трябваше да кажат че неможе да се монтира нормално и да се направи каквото трябва.Първоначално публикувано от Kasap
Нямало проблем ,при евентуален проблем те си носели гаранционна подръжка.И незнаех че е 100% задължително .Първоначално публикувано от gnf
Не е вярно че в провинцията така се работи ако при вас са мърлячи не всички сме такива в провинцията.
Да , винаги има изключения .Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Значи дойде време,клиентите да стъпим на върха на хранителната пирамида,и над теб да няма, кой да те изяде?Дано.Първоначално публикувано от justify
Съгласен с Велев.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Толкова труден е бил монтажа на външното тяло, че монтажниците дори не са могли да сложат болт на крачето да го хванат за стойката.
Нищо, айде, ще работи малко по-слабо, ама ще работи. Може и животът да му е по-кратък, но пък със сигурност ще изкара гаранционният си период.
+1. Доказателство - онзи /Аруба ли беше/, дето си направи монтаж, на цената на средно-статистически китаец.Първоначално публикувано от diksanal
Първоначално публикувано от valen1
Те за това са толкова ербап, че ако има проблем си носят гаранция. Защото обикновено се скапва след гаранцията. Климатика General или Fujitsu е?
AWYZ14LBC Fujitsu General Limited http://www.fujitsu-bulgaria.com/stenno-tavanni-nocriaПървоначално публикувано от Mega
... Ето един различен монтаж на General-Fujitsu AWHZ14LBC Nocria. Бавно и старателно.
Хора и на мен ми сложиха преди 2 дена Nocria. Сега като ви слушам за вакумиране, се чудя какво е това и дали при мен го направиха. Някой ще обясни ли какво е вакумиране?Първоначално публикувано от gnf