На крановете се слага вакуумпомпа и манометри, която трябва да работи 10-15 минути.По този начин се обезвъздушава системата.
На крановете се слага вакуумпомпа и манометри, която трябва да работи 10-15 минути.По този начин се обезвъздушава системата.
При мен не го направиха това, само изпуснаха малко газ от кранчетата и това беше. В колата им забелязах, че имаше една такава помпа. Ама те в понеделник ще дойдат пак. Тогава ще им кажа да го направят. С каква цел се прави това?Първоначално публикувано от edi1
То злото е сторено. По-добре да не чепкат повече...Операцията е за обезвъздушаване на климатика. Въздуха съдържа известно количество водни пари. Ама няма какво да се кахъриш пост-фактум...
Ами те ще го чепкат, защото са ми объркали вътрешното тяло. Аз си купих 14 Nocria, а те са ми сложили 18 вътрешно тяло.Първоначално публикувано от Kasap
Да ти кажа често вече си мисля, че си едно камилче, което всеки може да "люля"...Първоначално публикувано от ivo75
Лошо ли е да е 18 вътре а вън 14? Ако го вакуумират сега късно ли е вече щом ще сменят вътрешното тяло?
Пиши коя е тази фирма- Името, че ми стана много, много интересно....Късно е за първото вакумиране да поправят некадърноста си мързела си.Както съм писал и в моята професията има работи които като се изпуснат не подлежат на поправяне.Евентуалното вакумиране при смяна на тялото е за втория монтаж.Първоначално публикувано от ivo75
Иначе могат да ти сменят фреона, но няма да го направят- 1350 грама е по спомен.Кой ще го плати....????
Те фреоня ще си го съберат. Поне да вакуумират втория път, за да не вкарват допълнителна влага. Аборигени!![]()
Няма да пиша името на фирмата да не им направя лоша реклама. Момчетата бяха свестни. Иначе ето още един пример, че май няма голяма разлика м/у 14 и 18 щом могат да работят 14 външно и 18 вътрешноПървоначално публикувано от justify
.
Свестни, свестни... колко да са свестни...? В това време да ги мързи да отделят 10 минути за вакуумиране. Машина за 2,5к да ти опропастят. Свестни, няма що!Първоначално публикувано от ivo75
Принципно вакумирането по минути е условно. Дават се минути, защото има различни вакум помпми. Когато се вакумира по вакумер, една помпа може да достигне нужния вакум за 3 минути, друга за 10 минути. Това за минутите е условно. Но да сложиш машина за 2 бона и нагоре и да не си направиш труда да вакумираш е престъпление! Това е гавра с труда на клиента, които е събирал пари за тази машина и се очаква да оправдаеш гласуваното доверие. Това са мърлячите!
Ето така изглежда процедурата вакумиране-с вакум помпа изтеглят въздуха от тръбите,и не ги ли видиш да носят подобна помпа-връщай ги:Първоначално публикувано от ivo75
...смесен с въздух и влага...Първоначално публикувано от Kasap
Та смяна на:
1.фреон;
2.маслото,
ама няма да стане.Те обичат мърлявата/мизерната да го раздават...
От близо 4 години ivo75 е регистриран във форума, избрал е климатика си чрез него и чак сега след 4 години вижда да се пише за някакво вакуумиране.
Да дадеш над 2300 лева пък да не отделиш малко време да се запознаеш с начина за правилното инсталиране на машината - !!!???. При това въпросите с монтажа са събрани в отделен подраздел и не е необходимо дори да ги търсиш. Подраздел имащ 6 страници съдържащи 177 теми свързани с монтажа.
Valen1, и си прав, и не си. Реално не е негова работа да знае как, защо и кога се вакумира. Това е работа на тези, на които е платил за да си вършат работата. Е там е целия проблем. Когато е нужно клиента да казва какво да се прави, значи нещата са тотално сбъркани.