На крановете се слага вакуумпомпа и манометри, която трябва да работи 10-15 минути.По този начин се обезвъздушава системата.
На крановете се слага вакуумпомпа и манометри, която трябва да работи 10-15 минути.По този начин се обезвъздушава системата.
При мен не го направиха това, само изпуснаха малко газ от кранчетата и това беше. В колата им забелязах, че имаше една такава помпа. Ама те в понеделник ще дойдат пак. Тогава ще им кажа да го направят. С каква цел се прави това?Първоначално публикувано от edi1
То злото е сторено. По-добре да не чепкат повече... Операцията е за обезвъздушаване на климатика. Въздуха съдържа известно количество водни пари. Ама няма какво да се кахъриш пост-фактум...
Ами те ще го чепкат, защото са ми объркали вътрешното тяло. Аз си купих 14 Nocria, а те са ми сложили 18 вътрешно тяло.Първоначално публикувано от Kasap
Да ти кажа често вече си мисля, че си едно камилче, което всеки може да "люля"...Първоначално публикувано от ivo75
Лошо ли е да е 18 вътре а вън 14? Ако го вакуумират сега късно ли е вече щом ще сменят вътрешното тяло?
Пиши коя е тази фирма- Името, че ми стана много, много интересно....Късно е за първото вакумиране да поправят некадърноста си мързела си.Както съм писал и в моята професията има работи които като се изпуснат не подлежат на поправяне.Евентуалното вакумиране при смяна на тялото е за втория монтаж.Първоначално публикувано от ivo75
Иначе могат да ти сменят фреона, но няма да го направят- 1350 грама е по спомен.Кой ще го плати....????
Те фреоня ще си го съберат. Поне да вакуумират втория път, за да не вкарват допълнителна влага. Аборигени!
Няма да пиша името на фирмата да не им направя лоша реклама. Момчетата бяха свестни. Иначе ето още един пример, че май няма голяма разлика м/у 14 и 18 щом могат да работят 14 външно и 18 вътрешно .Първоначално публикувано от justify
Свестни, свестни... колко да са свестни...? В това време да ги мързи да отделят 10 минути за вакуумиране. Машина за 2,5к да ти опропастят. Свестни, няма що!Първоначално публикувано от ivo75
Принципно вакумирането по минути е условно. Дават се минути, защото има различни вакум помпми. Когато се вакумира по вакумер, една помпа може да достигне нужния вакум за 3 минути, друга за 10 минути. Това за минутите е условно. Но да сложиш машина за 2 бона и нагоре и да не си направиш труда да вакумираш е престъпление! Това е гавра с труда на клиента, които е събирал пари за тази машина и се очаква да оправдаеш гласуваното доверие. Това са мърлячите!
Ето така изглежда процедурата вакумиране-с вакум помпа изтеглят въздуха от тръбите,и не ги ли видиш да носят подобна помпа-връщай ги:Първоначално публикувано от ivo75
...смесен с въздух и влага...Първоначално публикувано от Kasap
Та смяна на:
1.фреон;
2.маслото,
ама няма да стане.Те обичат мърлявата/мизерната да го раздават...
От близо 4 години ivo75 е регистриран във форума, избрал е климатика си чрез него и чак сега след 4 години вижда да се пише за някакво вакуумиране.
Да дадеш над 2300 лева пък да не отделиш малко време да се запознаеш с начина за правилното инсталиране на машината - !!!???. При това въпросите с монтажа са събрани в отделен подраздел и не е необходимо дори да ги търсиш. Подраздел имащ 6 страници съдържащи 177 теми свързани с монтажа.
Valen1, и си прав, и не си. Реално не е негова работа да знае как, защо и кога се вакумира. Това е работа на тези, на които е платил за да си вършат работата. Е там е целия проблем. Когато е нужно клиента да казва какво да се прави, значи нещата са тотално сбъркани.