Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 288
Like Tree175Одобрявам

Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

LG е с по-добри параметри на хартия от към мощност и икономия. Fuji го дават, че работи до по-ниска температура,но всичко това е на хартия само. Хубаво е да се изкажат колеги, които ги ползват.
    Този пост е редактиран от avenger; 20-12-15 в 11:24.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Не знам колко малки трябва да са климатиците ,че два да духат на тих режим в 60 кв.м.Това за справянето с дефростите е много иновативно.
    ........

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от aldimkan Виж публикацията
    Кое да избера : Fuji electric RSG-12LTC или LG H12AK- NSM.И двете ще ми свършат работа.
    ползвам lg h09ak и според мене е перфектен климатик.Минимума при мене в стая 12 квадрата е около 130-140 вата без излишни дефрости при минусови температури.
    Само един кусур му намирам ако може кусур да се каже.ако му вдигна градусите изеднъж с 3-4 градуса прави един контролен дефрост за 2 минути и то не винаги
    Този пост е редактиран от varonos; 20-12-15 в 11:45.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

След няколко дневна работа мога да кажа, че съм адски доволен, че избрах LT серията. Монтираха ми 09лт в стая от 20м2 с 6.4м2 стара дървена дограма с доволни топлозагуби. На -4градуса машината при зададени 24 поддържаше 24.2-24.9 и моментен разход между 270-330вата, просто няма какво да желая повече от нея. Автоматичния режим на вентилатора е много прецизен и почти винаги работи на минимални обороти. Днес на 2 градуса вън и 24 вътре даваше моментен разход от 200вата. За мен си заслужава човек да си позтупа джобовете и да не се притеснява дали ще му е топло.
    Alexi, Aleksandars, popov и 3 други харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Днес по прогноза за Мездра го дават слънчево с температури до +12...+14 градуса. Ще погледнеш ли примерно при около +8..+9..+10 градуса външна температура до колко слиза минимума според ватметъра и започва ли да работи on/off.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Сега вън е 8 градуса и вали дъжд, машината е настроена на 22 градуса в стаята е 24.2. Работи в он/офф режима, а докато работи консумира средно около 240вата. За 100 часа от както е пуснат е изразходил 25kW като всяка вечер за около час работи на 30 градуса, защото съм с малко дете и преди баня загряваме помещението.

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Хващал ли си го да размразява? Долавял ли си паразитни шумове като пукания, шуртене на фреон?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

На втората вечер от както ми го монтираха външната температура падна на -5 и влажността беше много голяма, та тогава го хванах да се размразява, но само веднъж. Беше настроен на 24гр. тогава. Шуртене на фреон не съм чул, а и за сега пластмасите не издават никакви шумове. Но дори и малко да припуква вътрешното тяло, най-важното е, че машината наистина топли, тъй че малко шум няма да ми развали кефа.
    Aleksandars одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Отново очарован от машината. В моя квартал 3 дни няма ток, само за час-два дневно. Климатика беше изключен от контакта и преди около 2 часа тока дойде. В стаята е около 11гр. ,а вън -11. Климатика съм го сложил на 25 в момента е надул на 1600вата, струята е много гореща и за около час и 15 минути в стаята е вече 21гр. и продължава да качва много бързо. В другата стая е панасоника, който се мъчи като баба на лед и нещо хич го няма, а е 12ка.....

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Имам едно питане ако някой е пробвал следното нещо. Намерих в сервизното едно меню - Function Setting Mode, в което може софтуерно да се прави донастройка на сензора за вътрешната температура на помещението. Кода на операцията е 31 и стойност 03 и в менюто пише да натисна mode бутона и да чуя биип звук, да обаче дистанционното изпраща сигнала, но не чувам никакъв звук. Та питането ми е дали климатика е приел стойностите, които съм му задал или щом не е издал биип звук не е приел нищо?

12. Тук е от
    Sep 2015

Това открих:

necata2 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Благодаря ти за видеото и това, което исках да направя стана благодарение на него. За всички използващи LT серията качвам 3-те листа, в които са описани донастройките, които може да си направите на машините. Индикацията за почистване на филтрите е изключена от завода, но аз си я направих да е на най-къс интервал и да ме подсеща, също настроих сензора за вътрешна температура да поддържа една идея по-топло. Ето и pdf-a.
    Mega File Upload - Function Setting Mode.pdf

Надявам се да съм бил полезен.
    VanDan, Alexi и necata2 харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Има ли смисъл да сменя 12LGC с 12LTCA или 12LUCA е също добро решение?
    Става дума за отопление на вътрешна стая южно изложение 25-26м2 с добра дограма и стъклопакет. На 12LGC съм забелязал от началото (вече е на 6 години) , че сякаш софтуера му не е много адекватен. При зададени да речем 22гр. седи и нищо не прави, по някое време решава че ще работи и това е силно зависимо от външната температура, забелязал съм, че най-адекватно се държи при външна температура около -5. При -10 и надоло не си достига зададените градуси и трябва да му ги увелича, примерно при зададени 23-24 на външна -10 до -15 прави 21гр. вътре. Сравнително рядко дефроства, но когато го прави пукането и шума от фреона са много силни, за пример другият ми климатик е 12LMCA и е значително по-тих и адекватен като поведение.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

12LGC иска задание на дистанционното минимум 23гр, за да се държи адекватно при ниско натоварване. В противен случай, при по-ниски температури, се държи като доста коментираните напоследък Тошиба Дайсейкай 8 - успива се.
    zxc0 одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Точно - успива се!
    Но това означава, че ще държи 23+ градуса, което ми идва леко дискомфортно Има ли вариант за ъпдейт на софтуер или нещо такова ... ?
    Този пост е редактиран от netizen; 31-01-16 в 22:03.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Fujitsu ASYG12LTCA/AOYG12LTC само сиви(сребърни) вътрешни тела ли имат? На повечето снимки са такива, тук там видях и с бели, но може да е грешка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  2. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24
  3. Fujitsu ASHG 24 LFC - Fujitsu ASYG 24 LFC
    От Sonela във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 11
    Последно: 22-07-12, 17:21
  4. Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?
    От Dominator във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 176
    Последно: 21-02-12, 10:29
  5. Fujitsu ASYG 12LE
    От head6o във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-11, 20:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе