Ако охлюва оправя нещата-
Оправя щом аз на моите машини не съм чул нищо значи помага.Едно такова охлювче решава проблема.
Ако охлюва оправя нещата-
Оправя щом аз на моите машини не съм чул нищо значи помага.Едно такова охлювче решава проблема.
Този пост е редактиран от bobovo; 12-11-12 в 00:45.
Моят тръбен път е 4,2м , но чак нищо да не се чува - не бих казал. През деня не се чува - околните шумове го маскират. През нощта бих го определил като слаб шум. Като знам какво да слушам, го чувам. Може би да питам жената дали го чува (като безпристрастен наблюдател)?
Същата работа и аз имам едно охлювче и верно само нощем ако няма никакви шумове мога да го доловя но да ви кажа си е добре така (не ми пречи да спанотя). Ако станат две охлювчетата работата загрубява, получава се серпентина и заприличва на охладител за ракиджиен казан
В по предни страници се коментира за жалузите. Най-гадно е сега на отопление когато не духа топло НЕ си ги вдига нагоре както всички климатици, а ги държи надоло с което вместо да ми е топло ме охлажда тъпа история.
Благодаря на всички за бързите отговори и снимки... Спрях се на този Климатик Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC. Някой има ли впечатления от него? Ще отоплявам стая 4 м. на 4 м. и малък бокс към нея 2 м. на 1 метър, височината е 2,70. На тавана имам гипсокартон с вата. Стаята е с югоизточно изложение и петкамерна дограма Тисен. Ще съм благодарен на всички, които ме посъветват... понеже климатика не е евтин - към 2000 лв.
Здравейте, отново! Закупих LT- то... Мислех да го монтирам на една височина и от двете страни на стената, т.е. с възможно най-къс тръбен път... но вие ме разубедихте. Последно да ви попитам: 3 метра ли да го направя?
От 2-3 дена съм включил режим economy на 12lec. Наблюдавам че при тръгване (все още работи он-офф) на компресора не се развърта на максимум, а си се развърта на някви мин. обороти и после след известно време пак си спира. Температурата си я поддържа според заданието 22* с един градус отгоре - 23*.
При изключенa функция economy, при тръгване на компресора се развърта за няколко секунди на макс. и после си намалява оборотите. Температурата я поддържа с 2 градуса отгоре на заданието. Съответно му намалях заданието на 21*.
Та въпроса е дали нещо няма да му стане на климатика ако го държа с постоянно включено economy?
Не знам дали реално реализира някаква икономия? Май ще давам 50лв за уред че да меря консумираната ел. енергия...:rolleyes:
Просто го ограничава, на номинална консумация. Не му дава да работи над нея. Когато поддържа температура то не се и налага да стига до номинал (поне на моя). Когато се прибереш примерно от работа и темп. в стаята е 18гр. и му зададеш 22гр и нагоре, ще се форсира на макс (СОР на макс е по-нисък от номинал). Ако включиш ЕСО, ще харчи на номинал (почти 1kW, СОР на номинал), за сметка на малко повече време за стопляне.
Моя реално от 2,5 години е работил един единствен ден без ECO - за пробата и при тествания няколко.
Сложи някой свален истински електромер (ще го скриеш все някъде). Тея уредчета са красиви, ама трябва да видиш кои точно модели мерят вярно консумация различна от активен товар. После да не питаш що уредчето показва на стендбай 50W?
Моите наблюдения са ,че функцията економи е за предпочитане да се ползва когато темп е над +7 гр. Под тази темп. економито не е за предпочитане.
Моите наблюдения са за LGC. При охлаждане ЕСО-то, все още не съм разбрал какъв му е замисъла (намаля вентилатора на quiet и това е) - за мен няма смисъл и не го пускам. Поведението му когато работи в режим отопление не се променя по никакъв начин с ЕСО без ЕСО, когато консумацията е под 970W. Единствено при увеличаване на заданието с поне 3 градуса го ограничава да не харчи повече от 970W. Степените на вентилатора се превключват при абсолютно същите температури с ЕСО или без ЕСО. Консумацията при тръгване, работа и преди спиране няма забележимо влияние от ECO-то.
На 12 ЛЕСА не мога да кажа дали има промяна в поведението с ЕСО или без ЕСО. - нямам такъв.
Е чак пък под +7гр. ???
То ако при +5гр. примерно ти трябват над 4kW отоплителна мощност, колко ще ти трябват при -5гр., а при -15гр.? - То и Нокрията няма да помогне в тая ситуация.
С General ASHG12LEC съм. Бихте ли казали на кой режим на вентилатора е най икономично да се държи през зимата- сега съм го сложил на Super Quiet но все още не е толкова студено вса пак. Става ли да се държи на този режим и при по-ниски температури или ще се мъчи климатика ако му вдигам температурата но не усилвам режима на на Fan-а към по-високи обороти?