Страница 10 от 24 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 347
Like Tree48Одобрявам

Fujitsu ASYG 12 LECA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA

Ако охлюва оправя нещата-

Оправя щом аз на моите машини не съм чул нищо значи помага.Едно такова охлювче решава проблема.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от bobovo; 12-11-12 в 00:45.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Моят тръбен път е 4,2м , но чак нищо да не се чува - не бих казал. През деня не се чува - околните шумове го маскират. През нощта бих го определил като слаб шум. Като знам какво да слушам, го чувам. Може би да питам жената дали го чува (като безпристрастен наблюдател)?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Може би да питам жената дали го чува (като безпристрастен наблюдател)?
    По-добре недей я пита, че и тя ще почне да слухти, и като го чие веднъж после няма отърване

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    По-добре недей я пита, че и тя ще почне да слухти, и като го чие веднъж после няма отърване
    Май, май - наистина, що ми трябва беля на главата. Щом не ме е питала за шума - аз проблем нямам. Благодарско, tweeg.

6. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Същата работа и аз имам едно охлювче и верно само нощем ако няма никакви шумове мога да го доловя но да ви кажа си е добре така (не ми пречи да спанотя). Ако станат две охлювчетата работата загрубява, получава се серпентина и заприличва на охладител за ракиджиен казан

В по предни страници се коментира за жалузите. Най-гадно е сега на отопление когато не духа топло НЕ си ги вдига нагоре както всички климатици, а ги държи надоло с което вместо да ми е топло ме охлажда тъпа история.

7. Тук е от
    Dec 2010

Благодаря на всички за бързите отговори и снимки... Спрях се на този Климатик Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC. Някой има ли впечатления от него? Ще отоплявам стая 4 м. на 4 м. и малък бокс към нея 2 м. на 1 метър, височината е 2,70. На тавана имам гипсокартон с вата. Стаята е с югоизточно изложение и петкамерна дограма Тисен. Ще съм благодарен на всички, които ме посъветват... понеже климатика не е евтин - към 2000 лв.

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от kracon Виж публикацията
    Благодаря на всички за бързите отговори и снимки... Спрях се на този Климатик Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC. Някой има ли впечатления от него? Ще отоплявам стая 4 м. на 4 м. и малък бокс към нея 2 м. на 1 метър, височината е 2,70. На тавана имам гипсокартон с вата. Стаята е с югоизточно изложение и петкамерна дограма Тисен. Ще съм благодарен на всички, които ме посъветват... понеже климатика не е евтин - към 2000 лв.
    Машината е хубава няма да съжаляваш.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Машината е хубава няма да съжаляваш.
    +1,

11. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, отново! Закупих LT- то... Мислех да го монтирам на една височина и от двете страни на стената, т.е. с възможно най-къс тръбен път... но вие ме разубедихте. Последно да ви попитам: 3 метра ли да го направя?

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Минимум 3.Част от тръбата може да е отвън.

13. Тук е от
    Sep 2010

От 2-3 дена съм включил режим economy на 12lec. Наблюдавам че при тръгване (все още работи он-офф) на компресора не се развърта на максимум, а си се развърта на някви мин. обороти и после след известно време пак си спира. Температурата си я поддържа според заданието 22* с един градус отгоре - 23*.
    При изключенa функция economy, при тръгване на компресора се развърта за няколко секунди на макс. и после си намалява оборотите. Температурата я поддържа с 2 градуса отгоре на заданието. Съответно му намалях заданието на 21*.
    Та въпроса е дали нещо няма да му стане на климатика ако го държа с постоянно включено economy?
    Не знам дали реално реализира някаква икономия? Май ще давам 50лв за уред че да меря консумираната ел. енергия...:rolleyes:

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Просто го ограничава, на номинална консумация. Не му дава да работи над нея. Когато поддържа температура то не се и налага да стига до номинал (поне на моя). Когато се прибереш примерно от работа и темп. в стаята е 18гр. и му зададеш 22гр и нагоре, ще се форсира на макс (СОР на макс е по-нисък от номинал). Ако включиш ЕСО, ще харчи на номинал (почти 1kW, СОР на номинал), за сметка на малко повече време за стопляне.
    Моя реално от 2,5 години е работил един единствен ден без ECO - за пробата и при тествания няколко.
    Сложи някой свален истински електромер (ще го скриеш все някъде). Тея уредчета са красиви, ама трябва да видиш кои точно модели мерят вярно консумация различна от активен товар. После да не питаш що уредчето показва на стендбай 50W?

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Моите наблюдения са ,че функцията економи е за предпочитане да се ползва когато темп е над +7 гр. Под тази темп. економито не е за предпочитане.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Моите наблюдения са ,че функцията економи е за предпочитане да се ползва когато темп е над +7 гр. Под тази темп. економито не е за предпочитане.
    Моите наблюдения са за LGC. При охлаждане ЕСО-то, все още не съм разбрал какъв му е замисъла (намаля вентилатора на quiet и това е) - за мен няма смисъл и не го пускам. Поведението му когато работи в режим отопление не се променя по никакъв начин с ЕСО без ЕСО, когато консумацията е под 970W. Единствено при увеличаване на заданието с поне 3 градуса го ограничава да не харчи повече от 970W. Степените на вентилатора се превключват при абсолютно същите температури с ЕСО или без ЕСО. Консумацията при тръгване, работа и преди спиране няма забележимо влияние от ECO-то.
    На 12 ЛЕСА не мога да кажа дали има промяна в поведението с ЕСО или без ЕСО. - нямам такъв.
    Е чак пък под +7гр. ???
    То ако при +5гр. примерно ти трябват над 4kW отоплителна мощност, колко ще ти трябват при -5гр., а при -15гр.? - То и Нокрията няма да помогне в тая ситуация.
    genagold1 одобрява това.

18. Тук е от
    Apr 2012

С General ASHG12LEC съм. Бихте ли казали на кой режим на вентилатора е най икономично да се държи през зимата- сега съм го сложил на Super Quiet но все още не е толкова студено вса пак. Става ли да се държи на този режим и при по-ниски температури или ще се мъчи климатика ако му вдигам температурата но не усилвам режима на на Fan-а към по-високи обороти?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 24 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12 LECA супер гадно тракане
    От slimisimo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 20-01-15, 11:55
  2. Дефрост при ASYG 12 LECA
    От ste4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-15, 21:35
  3. FUJITSU ASYG 12 LECA /AOYG 12 LEC
    От kaizer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 05-01-15, 20:43
  4. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  5. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе