Слагай го на АУТО, той си знае работата.
Не мога да разбера защо някой път мига много бавно оперейшъна и после се пуска вентилатора за 20 сек. и спира.Някой знае ли защо е така?
Да,така са жалюзите,но на вън е около 0 градуса не трябва ли още да падне темп.за да размразява?И кога и къде ще ми покаже,че са ми замърсени филтрите?
Няма да ти покаже че са мръсни филтрите. Тази функция я има при по скъпия модел LT LU. Това че размразява не зависи от твоята преценка а от програмата на процесора и информацията която получава от датчиците.
VeleV, в ръководството други работи пише - "При замърсен филтър Economy започва да мига".
И аз го чакам да започне да мига, в интерес на истината. И още не е.:D
Здравейте колеги,
Ще ме извините за глупавите въпроси, но не съм много на ти с климатиците.
На колко време миете въздушните филтри ..
Другите йонно дезодориращ и ябълков антибактериален филтър мият ли се и ако да как? или се сменят направо..?
В книжките с инструкции намерих нещо като бинт то какво е и за какво се използва?
Ето снимки:
Много ще се радвам някой да отговори на въпросите ми въпреки че може би е писано из форума но аз търсейки нищо не открих..
Благодаря Предварително!
Това последното е да си привързваш ръката, като удряш по машината.
... Относно филтрите ги миеш като за замърсят, зависи от много неща. Следиш ги, като се зацапат ги миеш. Другите псевдо филтри са майтап работа и по-скоро маркетингов трик. Истинските филтри са в други машини.
Този пост е редактиран от Mega; 08-12-12 в 20:55.
Тоя бинт и на мен ми стана интересно какъв е, ама все забравям да питам!
А относно индикацията за замърсени филтри, засега нямам намерение да разбирам дали работи, на 2-3 седмици ще ги чистя!
При мен с този бинт бандажираха видимата част на тръбите в стаята. Боядисва се идеално с латекс и тръбният сноп става почти незабелижим.
Този бинт е за снопа на тръбите зад вътрешното тяло. Целта е ако направи лек конденз при работа на охлаждане бинта да го попие и изпари а не да ти прокапе от тялото.
Имам няколко въпроса.
-Има ли проблем, ако климатикът непрекъснато е пуснат на икономичен режим и каква е разликата?
-В тази стая има и радиатор, климатика работи като помощен уред и постоянно е включен на около 22 градуса. Когато често се включва и изключва повече ток ли харчи отколкото когато е зададена по-голяма температура и постоянно работи без да изключва?
И при мен току-що се случи същото, навън е +1.0, а машината размразяваше за минута и половина - две. Доста се учудих и почнах да търся въпросното мигане и т.н. Нормално ли е това, понеже на мен не ми се струва логично. Помещението е изолирано с добра дограма и машината не се спира денонощно (изключение е като се чистят филтрите, но те не е за много време) Поддържаната температура е 23 градуса, автоматична скорост в режим отопление.
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от naB4o; 10-12-12 в 00:47. Причина: Не се показа цитата :)