Страница 12 от 24 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 347
Like Tree48Одобрявам

Fujitsu ASYG 12 LECA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA

Алгоритъма за дефрост се изпълнява при определени условия, но това съвсем не означава че съвпада с логиката на потребителя.
    Ако вън е 1 градус температурата на изпарение трябва да е отрицателна за да отнема климатика топлина от ок.среда.
    А при отрицателни температури има скреж и лед нали.
    Затова не се притеснявайте за циклите на разскрежване.А при Fujitsu те са добре обмислени.
    naB4o одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Живее в
    Usa

Здравейте ! Съжалявам. че се намесвам в темата, но ...
    От вчера и аз имам въпросното чудо на техниката.
    Лошото е ,че в хола имам Дайкин 50GV и сравнението с новия е ..... зле за Фуджицу.
    При зададени 25" Дайкина духа топло а Фуджито хладно. За квадрати няма да говоря 35 към 14.
    Склонен съм да обвиня монтажа , въпреки че и двата ги монтира една и съща фирма.
    Нямаше манометри, бутилки с фреон, вакумиране .... или поне аза не видях - външните тела са върху покрива - 6 метра тръбен път.
    Така ли ще е или да викам момчетата да мерят?

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re: Fujitsu ASYG 12 LECA

Колко топло духа няма значение, а дали поддържа заданието.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отидете "си вижте покрива" - да не би външното тяло да е станало на "снежен човек", защото на покрива при сняг и вятър или снежна виелица обикновенно така се получава...

Друг въпрос е дали "са продухали" тръбите с малко фреон, вместо да вакуумират ...

Всякакви други оплаквания е имало за фуджуцу, най-много за шум като от хеликоптер, но за хладно духане не е имало.Аз моите ги настройвам на 24градуса по 4-5 дни за цялата зима когато навън е много студено(под -10 градуса през деня) и на по 2 до 3 пъти зимата за по 2- до 4 часа когато едновременно е студено през деня(под - 7 - 10 градуса е) и съм настинал го настройвам на +25 градуса вътре.Тази температура е леко ненормална за фуджицу, не за друго, а защото може да се спи гол без всякаква завивка когато навън е -15 градуса.Поне на мен ми се е случвало да заспивам на тази температура след като съм се къпал и преди да се облеча.
    Тоес може да има някакъв проблем с това фуджицу.Най-добре замерете изходящата температура при жалузите когато е насторен на 25 градуса и след това му задайте 30 градуса и след 7 минути замерете отново изходящата температура. Междувременно "не го ръчкайте много" на високи температури да не стане някой "фал" при недостатъчен фреон в системата или при друг възможен проблем.

Другата въможност е вие да сте настинали и тогава каквато и температура да зададете на климатика все ще ви е хладно.

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Живее в
    Usa

Благодаря момчета! Ползвам Дайкина трета зима. Знам какво е топло от климатик. На работата имаме 18 Хаиер. Топли, като Дайкина. А Фуджицуто тръгна добре ,като го оставиха на 30" , ама като го смъкнах на 25 и хладничко ми се стори. Стаята е малка. С радиатор на 1 е по топла (1KW ) ili pone kolkoto s klimatika na 25". Ще премеря температурите на изходящия въздух. Само да ме ориентирате, какви трябва да са! Климатика не бръмчи. Външното тяло е до Дайкина и е съвсем малко по-шумен въздуха от перката. Има и той тампони. Сняг върху, под и до него няма.

7. Тук е от
    Nov 2012

Случва ми се следното нещо.Климатика ми е на 22гр.нагласен на 2 степен вентилатора в стаята поддържа 24 гр.Едната нощ не го чух да се пусне изобщо и темп.в стаята беше 22гр.на сутринта.Тази нощ ту се пуска,ту спира и темп.в стаята на сутринта беше 24.И друго ми прави впечетление когато сложа на 3 степен ,а той винаги е на 2- вентилатора той не се засилва,а си продължава на 2 степен да си духа.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    България - Ямбол

Здравейте ,от около един месец и аз съм с ASYG-12LECA.Работи 20-ти ден ,нон стоп в стая около 22 кв.м с една външна стена - тухла с дървена дограма ,южно изложение.И аз съм забелязал ,че вечер вентилатора се включва по-рядко.Настроен е на HEAT - 21гр. вентилатора е на AUTO.Няма проблем с подържнето на температурата ,но и температурите тук не са ниски все още.От време на време го хващам да прави дефрост ,не съм засичал време ,но за сега трае около 5-7 минути.При мен също го има досадното шумене от фреона ,но се долавя само вечер(не е болка за умиране).Тръбния път е около 2.5 метра ,вътрешното и външното тяло са добре нивелирание ,проверявах след монтажа.Забелязах също ,че маркуча за конденз от вътрешното тяло влиза във външното ,така ли трябва да е?Няколко пъти пуснах функцията SWING и ми се ,струва че климатика се пуска по-нарядко ,може би следи по точно температурата.26112012152.jpg26112012153.jpg

10. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Това че маркуча ти от вътрешното е сложен в външното не е проблем от него само лятото ще капе вода зимата ще капе от външното тяло като цяло климатика ти работи добре щом по държа зададения градус не се впрягаи толкова за него щом си работи нормално важното е ти да си доволен и да те топли

11. Тук е от
    Nov 2012

На "SWING" по бързо достига желаната температура,прави равномерна темп.и по рядко се включва.От много опити и аз преди 15 дена го открих това

12. Тук е от
    Jan 2008

Тази седмица в службата монтираха два броя ASYG-12LECA в сравнително студени помещения с теракот и голи стени.Тавана е окачен с платна.Поне за сега,не намирам разлика в поведението спрямо 12 lkc каквото имам в къщи.Незнам,заради малко по-дългия тръбен път ли е,или има нещо променено в Лекия,но шумът от фреона не се чува.Вечер ги оставяме на 18 гр. икономичен режим,а през деня 21-22.Мисля,че за парите и в класа си,са сносни машинки и вършат работа.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Шума от фреона се чува понякога при дефроз.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

При моя шума при дефрост е отвратителен, нещо като врящ чайник, ама неравномерно, не знам как точно да го опиша! Фреона също се чува, особено при изключване, малко по малко при включване, и вечер като е на най тихата степен пак си се чува слабо, ама се трае!

16. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    България - Ямбол

Явно просто са си по-шумни тези модели.В упътването също пише ,че може да се чуват шумове породени от движението на фреона или от разширението и свиването на външните пластмасови панели.Това естествено се спестява от болшинството продавач-консултанти.На тази цена толкова ,надявам се това да са им негативите.При моя също се чува дефроста ,но не е болка за умиране.Мой роднини си монтираха същия преди една година и до сега нямат никакви проблеми.Не се спира по 6-7 месеца през зимата(само за чистене на филтрите).При тях шумовете от движение на фреона са по слаби ,но пак ги има.Монтажистите са направили една завъртулка на тръбите зад външното тяло ,явно за да удължат тръбния път.Някой правил ли си е експерименти с функцията ECONOMY?На моя е включена постоянно.В мануала пише ,че въпросната ограничава консумацията до 970 вата или 70% от мощността.Как да разбера кога се налага да я изключа ,може би когато не подържа зададената температура?

17. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Трета зима ЕСО е постоянно включено. След дефрост климата се развърта до МАХ и се заскрежава по-бързо. Следва по-скоро нов дефрост и т.н. При вкл ЕСО се ограничава мощността до 1kW и по-слабо заскрежава според мен. Недостатъка е по-бавното затопляне на стаята, но и в най-големите студове не съм виждал консумация повече от 700-800W няколко минути след дефроста. Явно ми е топла бараката и мисля, че така помагам на печките. Пък и амортизацийка по-малко дано да изкарат повечко зими.

18. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    България - Ямбол

Моя вентилатор е на AUTO ,след дефрост тръгва ,но не на HIGH.Иначе когато оставя вентилатора на HIGH след дефроста тръгва на макс след около 5 минути се успокоява и намаля оборотите.Досега на AUTO не съм виждал вентилатора да духа както на HIGH ,може би не се налага за сега.Оставям ECO-то включено ,ако вземе да не поддържа зададената температура тогава ще го изключвам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 24 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12 LECA супер гадно тракане
    От slimisimo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 20-01-15, 11:55
  2. Дефрост при ASYG 12 LECA
    От ste4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-15, 21:35
  3. FUJITSU ASYG 12 LECA /AOYG 12 LEC
    От kaizer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 05-01-15, 20:43
  4. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  5. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе