Определено...
Нормално е.Нека темп. паднат под +7 гр. постоянно и ще си влезе в нормален режим.
1. Не се знае кой термометър е най-верен. - Аз имам 4, 5 и един с един не показват еднакви градуси (не говоря за десети от градуса, а за цялото число).
2. Във първия един час от включването на климатика той гледа да стигне заданието +2градуса. - не си казал след включването или не.
"The room temperature is controlled 4°F(2°C) higher than the setting temperature for 60 minutesafter starting the operation.
After 60 minutes, it is controlled based on the normal setting temperature."
3. Също се надяват на температурна разлика между пода и тавана и докато не премине задание +2гр. още работи. При превишаване на 2.5гр. вече спира компресора. При изолирана добре стая е нормално да превишава, като е топъл пода.
"When the room temperature is between +4°F(+2°C) to -6°F(-3°C) of the setting temperature,
the compressor frequency is controlled within the range shown in Table2."
"If the room temperature is higher 5°F(2.5°C) than a set temperatire, the compressor will be
stopped."
4. Друго което съм забелязъл не само аз : При външна температура под 12градуса си вдига заданието с 1 градус.
Това преди 2-3 дни го наблюдавах. Беше се кротнал на минимум, че и под обявения минимум и изключи. След 2-3 мин. като хукна и не намалява консумацията - викам си какво му стана. Ама се сетих и погледнах външната температура беше много малко под 12гр.
Виждаш, че има откъде да бърка градусите особено в изолирана стая. - Намали му зададената на 19гр. и като ти хареса карай на нея - какво те бърка колко показва дистанционното.
От тук пост № 246. Това е за 12RLQ , но софта май е еднакъв, поне досега не съм забелязъл разлики.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ectric-17.html
Този пост е редактиран от Diana; 01-11-12 в 20:23.
Здравейте! Насочил съм се към ASYG 12 LEC и като разглеждам параметрите във интернет попадам на 2 различни максимални мощности при отопление.Имате ли представа кой от 2-та параметъра за отоплителната мощност е верен за този модел : 0,90-4,00-5,30 кв или 0,90-4,00-5,60 кв ? И някой може ли да ми препоръча от къде мога да закупя от Пловдив с монтаж ,като тръбния път ми е положен вече.
Ето ти пълните параметри...
Хладилен агент: R410A
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.4 kW (0.9 ~ 3.9), 11600 BTU (3070 ~ 13300)
Консумирана електроенергия: 920W (250 ~ 1400)
EER: 3.70 (клас А)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 5.3), 13650 BTU (3070 ~ 18089)
Консумирана електроенергия: 990W (250 ~ 1990)
СОР: 4.04 (клас А)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при -7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.0 kW, 10239 BTU
Консумирана електроенергия: 1900W
Е това е КОП 1.58.
То ако е вярно по-добре при -10 да се включи калорифера
Всякак е грешка. Климатиците при такива температури дават някъде към 2.5-2.8 КОП.
Това 1.58 е ....