Страница 14 от 24 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 347
Like Tree48Одобрявам

Fujitsu ASYG 12 LECA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2012

Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA

Здравейте,
    Имам още едно въпросче.. имам два броя ASYG 12 LECA от два месеца.
    Вчера и днес забелязвам някакво странно пукане от външното тяло.
    Климатиците работят на 22 през деня и 19 през нощта.. все още работят в ON/OFF . Пукането се чува малко след като се развърти компресора и преди да започне да духа вътрешното тяло. Чува се не много слабо пукане от външното тяло в рамките на няколко секунди. Процедурата се повтаря при следващо развъртане..
    От какво може да е това? И евентуално проблем ли е?
    Този пост е редактиран от donchaz; 19-12-12 в 16:08.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Миналата зима имаше оплаквания от орязаните модели на тези три марки за силни пукания, чукания и вибрации от външните тела причинени от замръзване на тавите, под компресорите, тампоните, а специално тези силни пукания са от замръзването на EEV. Всичко горе описано е нормално за орязаните модели и не е проблем.
    donchaz одобрява това.

4. Тук е от
    Nov 2012

Проблем ли,ако от време на време заливам климатика по питата и тавата с гореща вода?

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Може и не е проблем, но първо изключи от дистанционното или контакта.

6. Тук е от
    Apr 2012

Как е най добре да се държи маркуча за дефрост през зимата, вкаран в отвора отдолу на външното тяло или не , имам предвид че сега е замръзнала дупката откъдето се изтича водата при дефрост, трябва ли да я размразявам и отпушвам за да се изтича нормално водата , техника който го поставя каза че до пролетта е по добре да стои свободен отвора.

7. Тук е от
    Nov 2012

Ей така просто реших да напиша някой ред и да споделя,че съм страшно доволен от този модел климатик.Справя се чудесно в студените дни,икономичен е много,а в стаята винаги е един-два градуса над зададеното.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, от 2 дни чета за този климатик тук във форума и вече тотално се обърках дали ще ми свърши работа за целта която имам. Бих бил много благодарен ако ме ориентирате малко, тъй като досега не съм имал климатик а и хората около мен също така, че няма кой да ми даде съвет. Само 1 колега си го е купил това лято и от него имам впечатления, но не бих искал да избързвам с избора тъй като едва ли ще мога да си позволя да го сменя в близките 5 години ако стане нещо...
    Помещението е 28кв.м с 1 външна стена 4,7м и височина 2.60м. На стената има 4 прозореца стандартна височина като за тухлен блок (не им знам височината) но грубо заемат 1/3 от стената.От ПВЦ дограма са. На среден етаж съм като съседите също се отопляват. Стаята е всекидневна която искам да отоплявам само вечер за около 5-6 часа и с температура 22-24 градуса, не повече. Както казах тухлени стени като над тях са залепени гипсокартонени плоскости навсякъде на разтояние 5см от тухлата. Външната стена е с 10см изолация - стиропор. В помещението не е много студено дори и при много ниски температури навън и с 1 духалка от 2000 Вата за 10-15 мин се загрява. Със западно изложение е.
    Търся климатик за отопление и охлаждане като съм се ориентирал към този, но съм отворен и за други предложения на цена до 1400-1500лв. Както казах бюджета ми е ограничен и едва ли ще мога да си позволя друг ако този сдаде багажа за 2-3 години... Гледам и един Sharp-ay-xp-12ghr, но не знам дали е с по-издръжливи части и отзиви като цяло. Четох и за Митсубиши Хеви, но с подобни характеристики цените са 2000+ които нямам за съжаление...
    Благодаря на отзовалите се!

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Бих сложил ШАРП-а, който си посочил, но с този режим на работа може да имаш проблеми.По-добре е зимата машината да си поддържа някаква температура и като се прибереш, да увеличиш градусите.ШАРП е с 5 години гаранция.

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2012

По това което описваш като дадености на помещението и очакванията ти към тези модели климатици, които си споменал са просто несъвместими и въобще не съответстват едно с друго. По добре не си взимай нито един от тези, за това което имаш като очаквания( 22 - 24 градуса, за 4-5 часа, поне 5 години безпроблемна работа, помещение 28 кв.м. ...) по-добре си вземи машина за над 2000лв за да останеш доволен и да нямаш ядове,а и да се лъжеш ,че имаш климатик

12. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от potrebitel1 Виж публикацията
    По това което описваш като дадености на помещението и очакванията ти към тези модели климатици, които си споменал са просто несъвместими и въобще не съответстват едно с друго. По добре не си взимай нито един от тези, за това което имаш като очаквания( 22 - 24 градуса, за 4-5 часа, поне 5 години безпроблемна работа, помещение 28 кв.м. ...) по-добре си вземи машина за над 2000лв за да останеш доволен и да нямаш ядове,а и да се лъжеш ,че имаш климатик
    защо така мислиш? има ли проблем ако го оставям през деня на 18 градуса примерно докато няма никой и само вечер да го слагам на 22-23? както казах помещението е с много добра изолация и при големите студове миналата година с 1 духалка си беше супер топло. Сега ми предложиха вместо Шарп-а един Панасоник CS/CU E 12NKE Econavi който е с 6.7киловата максимална отдавана мощност и 5 години гаранция на компресора? Как се представя този модел или по-добре си е Фуджито как бихте ме посъветвали?

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

За това помещение ти трябва климатик с 5kw номинал а не да гледаш колко е на kw e на макс. Тоест 14ка или 18ка ето един пример Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG14LE - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от sawion Виж публикацията
    защо така мислиш? има ли проблем ако го оставям през деня на 18 градуса примерно докато няма никой и само вечер да го слагам на 22-23? както казах помещението е с много добра изолация и при големите студове миналата година с 1 духалка си беше супер топло. Сега ми предложиха вместо Шарп-а един Панасоник CS/CU E 12NKE Econavi който е с 6.7киловата максимална отдавана мощност и 5 години гаранция на компресора? Как се представя този модел или по-добре си е Фуджито как бихте ме посъветвали?
    Колега на теб за тази квадратура ти трябва машина 18000btu Недей да се заблуждаваш, когато температурата падне около -10 до -15 градуса на климатика ще му спадне и мащността на половина, и сам може да си сметнеш колко киловата е това и дали отговаря на една духалка. Това все пак е климатик на термопомпен принцип, а не ел.печка! На теб ти е нужно нещо около 6КW и то даработи ефективно на -10 , затова ти казах че климатик под 2000 не ти върши работа и по-добре не се заблуждавай, и ака ги нямаш парите си перкай с духалката отколкото да береш ядове

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

ако нямаш пари по по хубава марка 18-ка грабвай една мидейка 5г. гаранция нагревател си има на външното тяло и не е с лоши показатели за цената си! Midea MSR-18HRDN1 R17 : Климатици Файт Клима

17. Banned
    Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE Виж публикацията
    ако нямаш пари по по хубава марка 18-ка грабвай една мидейка 5г. гаранция нагревател си има на външното тяло и не е с лоши показатели за цената си! Midea MSR-18HRDN1 R17 : Климатици Файт Клима
    Много наивно

18. Тук е от
    Mar 2011

Климатик Daikin FTXN50L/RXN50L. С кредит енергийна ефективност излиза около 1400 лв.
    При нашите е монтиран в 35кв. старо строителство височина 2.70м. последен етаж без изолация и със стара дървена дограма. За сега температурите падаха до -12 и не мога да кажа как ще е ако задържи няколко дена на -20, но до тук нямаме никакви оплаквания. Климатика е настроен постоянно на 22 градуса и вентилатора на ауто и за Ноември месец по думите на майка ми сметката за ток е скочила с около 40лв. Друго, което ми харесва че работи изключително тихо, като за 18-ка. Мисля, че при твоите условия нама да имаш никакви грижи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 24 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12 LECA супер гадно тракане
    От slimisimo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 20-01-15, 11:55
  2. Дефрост при ASYG 12 LECA
    От ste4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-15, 21:35
  3. FUJITSU ASYG 12 LECA /AOYG 12 LEC
    От kaizer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 05-01-15, 20:43
  4. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  5. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе