Страница 17 от 59 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 880
Like Tree399Одобрявам

Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric

Стоиностите на датчиците са стандартни и варират от 5 до 15 килоома и се замервата при температура около 20 градуса

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Тази информация с датчиците никой няма да ти я даде повярвай ми особено пък в табличен ред!
    Има! Има! И във форума ни има. Дано остане по-късно малко време, ще изровя сервизното

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от jorkata74
    Също така не мисля, че е нормално, да се дава съвет да не се изключва климатика докато външните температурио са по-ниски. Никъде не е описана такава препоръка и смятам, че става въпрос за дефект, който за съжаление, вносителите отказват да признаят.
    Даването на съвети е нормално...и подминаването им също-всеки сам си преценява/плаща/.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

To и аз като купувах колата няма написано никъде в книжката, че не може да се ползва като лодка, но аз все пак предпочитам да не я пробвам. Колкото до пускането и спирането на климатиците през зимата. Прав е човека. Все докато мине гаранцията ще изкарат. Като купи нов ще го жали повече. В гаранцията на General-Fujitsu изрично е написано да се осигури 24 часова работа на машината през зимата.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Не е до датчиците просто маслото става доста гъсто и електрониката спира компресора защото хваща претоварване. В събота ми се наложи да подгрея компресора на едно фуджицу и тръгна, а преди това даваше авария за компресор. Същия ден ходих да размразя друг такъв на който собственика беше напъхал чучура отдолу и понеже перката беше опряла в леда го изключил но само от дистанционното. И след като освободих перката с пускането тръгна без проблем. А този дето се наложи да подгрявам беше изкл и от мрежата,

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ето едно доста подробно сервизно http://www.wm2.hit.bg/9RLQ-12RLQ_SER...NSTRUCTION.pdf
    Thermistor resistance values - сраница 60

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Супер сте! Благодаря за бързата реакция. Такова подробно ръководство за Fujitsu не бях виждал до сега. Даже намерих нещо, което мисля да пробвам:
    - it is possible to select the higher or standard level of preheating function.
    - When it is set up at the higher level of preheat, the magnetic noise of the compressor becomes higher.

Може подгряването да не е достатъчно и като го засиля да успее да се развърти компресора.

Кой точно е: outdoor heat exchanger temperature sensor? Сензора, който е на топлообменника и отчита околната температура или този, който е на тръбата към външния топлообменник?

Упс. Отговорих си
    outdoor heat exchanger temperature sensor е датчика на тръбата към топлообменника.

10. Тук е от
    Jan 2008

Май ВелевВ клима е прав. Маслото замръзва и явно има доста нисък праг за отчитане на претоварване на компресора. Затова и електрониката го спира и дава грешката. Интересното, че този проблем съм го виждал само при Fujitsu. Преди няколко дни компресора на един познат (конвенционална 24-ка Нео) беше останал без масло и не искаше да тръгне. Цъкаше на термична. Та той му добави още един кондензатор и онзи взе, че си тръгна. Доля му масло и си работи много добре, даже утихна. Лошото е, че тук не мога (или поне аз не знам как) да усиля първоначалния пусков момент на компресора за да се превъзмогне този дразнещ проблем.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Добре де, ако е така и маслото замръзва. Искам да попитам, защо замръзва маслото след като тези модели се видят, че имат подгряване на компресора?

12. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Първо маслото не може да замръзне тои си променя вискозитета и при фреон 410а се ползват синтетични масла които са по качествени и в цилиндара няма как да има масло то е в картера на компресора самият цилиндър с търкалящотото се колело са омаслени тоест има тънък филм с масло по тях и подгряването е за затопляне на маслото и наи вече дасе предотврати кондензиране на течна фаза в компресора и наи вече в самия цилиндър За мен тази невазможност в студено време да разварти компресор е по скоро в управлението Защото изполазваните компресори които ползват концерна се слагат и в други марки климатици

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    За мен тази невазможност в студено време да разварти компресор е по скоро в управлението Защото изполазваните компресори които ползват концерна се слагат и в други марки климатици
    Което в някаква степен потвърждава мнението на jorkata74
    Маслото замръзва и явно има доста нисък праг за отчитане на претоварване на компресора. Затова и електрониката го спира и дава грешката.
    При мен никога не е имало проблем със стартирането при ниски t. Миналата година баща ми пусна единия при -28гр.
    На няколко пъти ми се е случва 14lcc да не тръгне от първия път след дефрост. Лично аз отдавам това, на силно охладения компресор след дефрост (поне така си мисля) Не знам дали съм прав, но ако съм прав, това означава, че след всеки цикъл на размразяване компресора тръгва силно охладен. Отварял съм и съм наблюдавал 9lcc. Компресора се нагрябва още в първите 1-2 мин. работа, докато работи на много ниски обороти. До достигане на пълната си мощност, (след около 5-6 мин работа) почти е невъзможно да си държа ръката върху него. Все пак това е идеята на плавното стартиране
    При това положение, какво правим с теорията за вредното пускане при ниски външни t. ??? На мен все повече ми издиша
    Все повече се замислям да си купя инфрачервен термометър. Много ми е интересно, каква е температурата на компресора преди и след дефрост, както и когато не работи!?

14.  

15. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Преди и след двфрост компресота е винаги топал А като го изключиш и ако няма нагревател почва да истива по малко Това че прави дефрост не значи че копресора е студен може акумулуатора му дае студен но самия компресор нее

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Май ВелевВ клима е прав. Маслото замръзва и явно има доста нисък праг за отчитане на претоварване на компресора. Затова и електрониката го спира и дава грешката. Интересното, че този проблем съм го виждал само при Fujitsu. Преди няколко дни компресора на един познат (конвенционална 24-ка Нео) беше останал без масло и не искаше да тръгне. Цъкаше на термична. Та той му добави още един кондензатор и онзи взе, че си тръгна. Доля му масло и си работи много добре, даже утихна. Лошото е, че тук не мога (или поне аз не знам как) да усиля първоначалния пусков момент на компресора за да се превъзмогне този дразнещ проблем.
    Защо евентуално замръзва маслото?
    - Не работи подгряването? – около 25W харчи, Стартира 30мин. след ОФФ от дистанционното или 30мин. след подаване на 220V (при изключен климатик) и темп. на външ. топлообменник е под +5гр. (Случи се за два часа да спрат тока, при външна около минус 18гр. След подаване на захранването веднага му дадох ОФФ и подгрева включи след 30мин., изчаках още 30мин.подгрев и ОН – без проблем си тръгна.) Подгряването е достатъчно за минус 8 – минус 10 градуса – лично съм го пробвал за интервал от 10 часа при ОФФ от дистанционното. Не съм сигурен (не съм пробвал) че подгряването се включва ако заданието е 16гр (или 10гр. Heat) а вътрешната темп. е по-висока за голям период (компресора не работи дълго време).
    - Изключен от контакта и без да се чака се стартира?
    - Невакумиран ? – наличие на влага в системата ? Маслото може да не замръзва, но влагата сигурно си замръзва.
    - Нисък праг на защитата? – софта на защитата или друг допълнителен проблем (механичен) ?

Не разбрах защо при дефрост компресора ще е студен? Че не прави ли същото като при нормална работа – от едната страна смуче, от другата нагнетява. Факта не тръгва след дефрост е озадачаващ но едва ли е от студен компресор. До преди 1 минута е работил с консумация около 750W как ще е студен.

17. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте колеги имам въпрос тази функция как се ползва и кога ,колко често

“COIL DRY” ВЪТРЕШНО ИЗСУШАВАНЕ
    Натиснете бутона COIL DRY независимо дали работи или е спрян климатизатора. За да спрете функцията натиснете
    бутона отново. При активирана функция на вътрешно изсушаване ще светне индикаторната лампа (оранжева).

Защото имам 12 LDC от 2 години и никога не съм я включвал - грешно ли е?

Поздрави

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ако си ползвал климатика на охлаждане и не го спираш с тази функция рискуваш да засмърди и гъбяса.Самата функция “COIL DRY” ВЪТРЕШНО ИЗСУШАВАНЕ сама по себе си говори много ясно за какво е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 59 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения за Fujitsu/General Fujitsu/Fuji Electric 07 LU
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-13, 13:40
  2. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  3. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38
  4. Fujitsu/General/Fuji Electric - за това къде се произвеждат
    От bestregards във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 11-08-09, 12:32
  5. Доволни ли сте от LGC серията на Fujitsu, Fujitsu General и Fuji Electric
    От dgenov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 12
    Последно: 13-07-09, 19:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе