Аз лично съм доста доволен от машината , плащам смешни сметки за тока който употребява климатика , а комфорта за мен е достатъчно добър , топли добре и най вече не дефроства през половин час.
Машината си е зимна, при това вирее добре, дори в нашия климат. Като цяло, за цената си, почти няма аналог.
Я пробвай вместо Ауто вентилатор, фиксирана 2-ра, или 3-та скорост.
Май на Ауто новите модели не слизаха под 2-ра.
На LGC ако духа с 30гр., гаранция е на минимум вентилатор.
А марки като GREE и техните производни само топлят без да веят с хладна струя.
Там нещата са решени още в завода и не се налага на потребителя, да се чуди какви настройки да прави за да постигне някакъв комфорт. Климатика си развърта плавно до 1500 вата , което е повече от достатъчно за да направи струята сходна с тази от печката на дърва, смъква плавно до 400 вата, което не е достатъчно струята да стане сходна с тази от вентилатор, прави си температурата и изключва. Без да върти турбини, без да мята клапи, без каквито и да са щоротии. Ако топлозагубите на помещението са в нормални граници при сегашните зимни условия +2 (-5) може да се изкара спокойно и до 45 минути на тишина и безветрие.
Както каза @dodo_pv:
Ако успее да го финтира така както ги финтират в Gree ще е супер, но не може.Може да се финтира със силата на вентилатора и температурната настройка
Всеки си избира приоритетите.за сметка на ефективността.
Ефективност се постига и като се пести от медикаменти против гурели, сополи и главоболие.
Ммм, дааа...,
явно си скрит фен на конвенционалките...![]()
Тъкмо това щех да му пиша...
Фен съм явно.
Много ми е комфортно при 18-ката в хола.
Няма ли нови конвенционалки да се продават?
Има бе - ти сам си ги открил - Gree.
Иначе не знам кое не ти харесва на ME и MHI - все са с топла струя.
п.с А, да, въртят турбината в офф...
Има, чисто нов с компресор Тошиба - 10 кила вътрешно 32 кг външно двоен топлообменник и без пари...
https://www.alo.bg/5375571
Вчера бях на гости при на бабето 12lmca. Работи в къща, студено помещение-40м3.
Външната беше около 7гр., настроен на 22гр. и фиксирана 2-ра степен на турбината. Много приятно работи. Не се забелязва и не се натрапва. Няма шумове от фреон, с 3м тръбен път е. Работеше основно на най-ниската си степен или в офф. Имаше 3-4 дни с температури -1 до -5гр., и денонощни гъсти мъгли. Машинката си топлила тихо и без грешка, като тавата нямаше никакви наченки на заледяване. Доста добре е измислена.Това от мен, оказа се по-малка цепеница, отколното очаквах. Работи по-добре в по-кофти условия от някои прехвалени, пловдивски, полузимни машини, с цена около 300-400лв. по-висока от на този Фуджак.
Весели празници на всички!
Този пост е редактиран от rosswen; 25-12-19 в 14:52.
Често казвам, че ЛМСА работи много добре, 2 години гледам и слушам една12-ица на стената на тъщата.
Сложих си един General Fujitsu ASHG12LMCA и ми прави едни номера.
От време на време забива и не се изключва при достигане на зададената температура.
Вентилатора е на 3 черти и духа без да спира.
Гасих, включвах не се оправя.
Единствено се оправя след като махна батериите на дистанционното и ги сложа пак. Тогава си работи нормално.
Какво имате под работи нормално...(или ненормално) инвертора трябва да работи така без да спира