И 3 метра са му достатъчни.
Този пост е редактиран от bobovo; 28-10-15 в 00:56.
Имам лек постоянен шум от моята нова 12lmca. На ниски обороти от лявата част на турбината се чува леко монотонно цъкане,сякаш е паднал балансиращ елемент ,но не е. Може би някой не би му обърнал внимание,но за мен е дразнещо.Лекото натискане или повдигане на вътрешното тяло не оказва влияние,което изключва крива стена. Подлежи ли този дефект на ремонт или е "детска болест" на модела.
детска болест е ,подлежи на ремонт .. вероятно втулката е съвсем суха ( практика при марката ) и едно гресиране ще помогне .. ако не помогне се сменя втулката - извикай сервиза
Здравейте отново,
и аз имам някакви странни шумове от климатика само, че само при силен вятър (на 7мия етаж съм и духа яко). Когато е спокойно времето нямам оплаквания.
Та като е силен вятъра се чува едно постоянно високочестотно пищене от външното тяло, като от щурци лятото. И отделно има някакво бучене пак при вятър във вътрешното тяло дори и при изключен климатик. Мисля че и вч пищене също го има при изключен климатик.
Някакви идеи?
Вятъра свири в ламелите на обменника, нищо и няма на машината.И при моя III съм забелязвал подобен звук при силен вятър - машината ми е забодена на западна стена в нещо като тунел между две къщи, но не се чува вътре, а само вън.
А ако вятъра върти перката може ли да има шум във вътрешното тяло?
Не ,но ако тръбния път излиза зад климатика погледнете дупката дали е добре запълнена че съм намирал легало на лястовички във вътрешното тяло.
Отстрани до него е дупкaта и дори учудващо грамотно е направено, не мисля че може да духа от там.
Изключвал съм го още 1-2 пъти откакто съм го купил и си има едно бучене няколко секунди след това, аз тази сутрин го изчаках 10-20 секунди, но не спря, може би е трябвало малко повече?
А я кажете тези копчета на дистанционното за по-тихо външно тяло и за икономичен режим има ли някакъв смисъл от тях.
Този пост е редактиран от amxcs; 16-11-15 в 18:22.
Прочетох ги аз, ама като цъкнах еко ми стана студено, а пък за по-тихо външно тяло - никаква разлика.
По-тихо външно тяло, машина от висок клас с 40 кила външно тяло.
Е тука се изтърва малко. Трябваше да кажеш, че работят само и единствено благодарение на меката зима последните години, ама като стане -10 ще видят тия будали. Иначе сериозен въпрос: Шумни ли са външните тела на Дайкин-ите от 1000 лв?