Шумни са, колкото и топлят.
Имах същия проблем на два от климатиците, вятъра свисти в дренажната тръба излизаща от вътрешното тяло и как го реших?! Изрязах едно парченце дунапренче и го мушнах в тръбата. Лятото, когато го ползваш на охлаждане можеш да се сетиш да го махнеш, въпреки че то като е 4-5см дунапренче през него водата ще си минава.
Да бе то зимата при дефрост въобще не тече конденз от въпросната тръбичка. С тоя дунапрен ще ускориш появяването на гъбички и лоша миризма.
П.п. Гледайте картинките за монтаж....там си е показано че дренажната тръба даже не трябва да се засифонва...
Никакви миризми и никакви гъбички няма, идеята е да се сложи нещо малко в тръбата, за да не свисти въздуха, дори едно тикско да се залепи пак ще свърши работа, но така че да не се блокира изтека. И двата варианта работят зависи как се направи.
Зимата не тече вода от тази тръба, при мен и капка не съм забелязал, може леко кондензче да има при дефрост, но то си се изпарява, Въпроса е лятото, защото дунапрена пуска по малко вода, но ако си го натоварил климатика на охлаждане ще има повече конденз и евентуално, ако не може да се изтече тогава ще е проблем, лятото. Въпреки, че на Мицубиши Ge25VA от както съм го сложил не съм го махал и си се оттича лятото и при натоварен климатик при извращения от рода външна температура 38гр. настроени 17-18гр. пуснат в 90кв.м. горещ апартамент, но зависи от мощността на климатики и неговата натовареност.
Супер, значи чак лятото ще го видя/мисля как е с дунапрена.
Аз слагам кондензния маркуч между тръбите на външнто тяло, там е защитен от вятър има капак а и конденза се стича в тавата на външното тяло. Лятото голяма част се изпарява от топлината ако остане мало капе от дупката за зимния конденз.
При мен конденза от вътрешните тела е вкаран в канализацията и не капе никъде , пък и немам нежелани шумове . Евала на майсторите
Как се справи LM-ма в студовете.Дават го при -10гр.3.5kw-малко ме съмнява,но може и да е така.Та ако може малко впечатления от работата на машината.
Аз имам два и на -10 вън, вътре поддържа +25 при настроени на дистанционното +27, с малко дете съм и здраво ги "гърча" тази ми е трета зима и съм много доволен. А относно консумацията мога да кажа, че при студено време правят м/у 80 и 120лв. и за двата естествено.
На външното просто тенекиите му дрънчат натисни го от тук от там ще млъкне
Оправи се. Звънях и на техниците, казаха, че вероятно има лед в тавата отдолу и са замръзнали и тампоните, които тракат, като вибрира климатика. Казаха да сипя 2-3 канчета с топла вода там, ако толкова ме дразни, ама то се разтопи само на следващия ден и спря.
Сега се чудя за още един климатик, ако сложа дали ще мога да топля половината апартамент, ако отворя вратите. Надрасках набързо една схема. Идеята ми е да топля спалнята (в която вече има климатик), коридора, хола (в който се чудя дали да сложа още един същият) и кухнята.
Детската си е топла и без да се отоплява, но няма да я отварям, а и се ползва като склад за сега
Спалнята на 21-22 градуса ме устройва, другите може и 18-19, колкото да не е студено.
- - - - - - - - - -
Приятел ми препоръча и конвектори Adax, по ~250лв за кунхнята и хола, ама все си мисля, че сметката за ток няма да ми хареса.
Пък в краен случай, ако климатик толкова не може да сгрее и кухнята (въпреки,че има само една малка външна стена) ще я затварям и само когато се яде ще отварям.
А за коридора и само с 1 климатик ще мога да го сгрея, че съм отварял, пък с два трябва да е супер.
Този пост е редактиран от amxcs; 05-12-16 в 10:30.